IMG_E4388

Честита Нова Година!

Бъдете здрави, весели, щастливи и спокойни! Мир и благодат в сърцата и домове ви!

Velvet Fantasy Montale излиза през 2020 година и е ориенталско цветен аромат. Той е един от най-новите на марката и когато се появи изненадващо онлайн в България трябваше бързо да реша дали искам да влезе насляпо в колекцията ми, а това решение е много трудно.

Както вече писах в предното ревю за Arabians Tonka Montale, марката се радва на много голям интерес от парфюманите по света и новите им парфюми се продават бързо. Така се случи и с Velvet Fantasy. Прочетох за нотките му, поръчах, получих и написах мнението си за него, след което той свърши още същата вечер.

Благодаря на хората, които ми имат доверие и купуват насляпо парфюми само по мои отзиви, защото няма къде да ги пробват. Дано покупките им винаги са сполучливи, но понеже това е невъзможно, винаги четете много в интернет преди да купите и по възможност не купувайте без проби.

Velvet Fantasy Montale има много хубава пирамида и съдържа във връхните нотки плодове, слънчеви нотки и цитруси, в средните – роза и виолетка и в базата- тамян, бял мускус и амбър. За моя вкус тези съставки са приказка и вероятността да ми допадне беше много голяма. Но от пръв поглед беше ясно, че този нов парфюм на Монтал се опитва да яхне вълната на …. на кого? – на Erba Pura Sospiro, един от най-обсъжданите, желани и копирани парфюми последните 5 години. Видя ли силни плодови нотки на първо място съчетани с бял муск, ясни са нещата. Да, обаче аз си имам Ерба Пюра и я харесвам и нося. Дали ми трябваше друг подобен, или дори пълно копие? Не, разбира се.  Поради тази причина не купувам Kirke и Cassiopea Tiziana Terenzi, въпреки, че ги харесвам.

Прецених обаче, че в случая си струва да купя този парфюм на Монтал, защото е много нов, не се намира почти никъде все още, предполагах, че е много хубав и женствен и дори и да не се окажеше напълно мой, щеше да пасне на хората около мен и да отиде при човек, който ще му се радва повече.

Velvet Fantasy е толкова хубав, че признавам си бях изненадана. Много силен и траен, както и другите от марката, но не гори обонянието и не изпълва стаята до краен предел. Трае и след душ, а на дрехи със седмици. Не е добре да се пръска върху коса и дрехи, защото е мазен с много масла.

Съдържа в себе си нотките на Erba Pura Sospiro, но не е пълно копие. Околните съставки го утежняват и му пречат да е дословно преписан. Приликата обаче не може да се сгреши. Още веднъж великата Pura Sospiro катапултира друг парфюм, за да заживее той и да се опита да оцелее в бързо оборотния свят на нишовите парфюми.

IMG_E4381

IMG_4406

Още като видите флакона, ви става ясно, че това е искрящ, оптимистичен, весел и секси аромат. Отваря се бурно, блестящо, плодово, слънчево и прекрасно. Две пръсвания, дръжте пръста здраво, за да усетите красота, а не задух.

Ярко плодов, сладък, но без захар този път, кремообразен и женствен. Velvet Fantasy Montale е много секси аромат. Мъжете обичат плодови аромати и не пропускат да ги отбележат.

Може да се носи във всеки сезон, без жарко лято и по всяко време. Подходящ е във всички случаи, с правилно дозиране. Носи настроение, веселие и подтиква към усмивки и търсене на забавления. За мен е чисто дамски, но съм сигурна, че ще има мъже, които желаят да носят този свеж плодов аромат.

В него се усещат  и зелени нотки, които олекотяват структурата му и го правят още по-хубав. Те са от цитруси, а не от трева или мъхове. Чудесен бергамот още в началото.

Мускът не е толкова натегнат колкото в Erba Pura Sospiro и Kirke TT. Не е целофанен и пращящ, а е омекотен и доста по- приветлив и гальовен. Това е много основна разлика между парфюмите от това семейство, качеството на плодовете и муска. Да кажем, че е за начинаещи в тази известна композиция, но обожавате ли Sospiro, ползвайте си него, няма по-добро на пазара. Да не говорим, че е в точно тази версия е спрян и вече е колекционерско съкровище.

В базата се намесват много лек, почти недололовим тамян и щрих амбър, които правят композицията типична за Монтал, по-тежка, по-тъмна и вече не толкова искряща, както в отварянето. Pierre Montale не изневерява никога на стила си и затова неговите парфюми са разпознаваеми дори със затворени очи.

Velvet Fantasy Montale е една кадифена фантазия и ако ви трябва позитивен, интересен, достатъчно силен,  забележим и секси парфюм, с който за започнете новата 2021 година, за която всички се надяваме да е по-добра, различна и здрава, това може би е той.

IMG_E4170

IMG_E4316