IMG_8549

Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian

Най – коментираният нишов парфюм от години. Противоречив, обожаван и мразен, възхваляван и отричан. Горещ и студен, болничен и захарно сладък. Постоянно на върха, пораждащ силни емоции, но никога безразличие.

Baccarat Rouge 540 е унисекс, ориентал – флорал парфюм, представен през 2015 година и направен от Francis Kurkdjian. Това е любимият ми парфюмер и за мен лично парфюмният гений на нашето съвремие. Кралят на розата и на перфектно композираните и замислени парфюми. Кралят на Baccarat Rouge 540.

Парфюмът мирише така, както са показаните нотки в пирамидата. Тя съдържа: amberwood /кехлибар/, шафран, смоли от ела, амбър, кедър и жасмин. Интересното е, че хората възприемат по различен начин съчетанието на тези съставки. Балсамово – смолистият аромат е различен, необичаен, много силно запомнящ се. Веднъж помирисан не се забравя, без значение дали се харесва или не.

За някои хора той е спомен от детството, много сладък и омаен, като панаир и миризмите на сладки лакомства носещи се в него. За други е секси, плътен, отново сладък с ягоди, но смолите го правят много интересен. За трети обаче е аромат на болница, йод, бинтове, латексови ръкавици и лекарства. А за четвърти е нищо. Просто вода. Те не го усещат, защото имат аносмия към него. Околните му се радват, но те не могат.

IMG_8569

IMG_8603

IMG_8619

Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian има цяла линия за тяло с много изкушаващи предложения в нея. В България той се продава в бутик Campomarzio70 на пл. Света Неделя. Те са официален вносител. Там можете да намерите цялата линия вк. и големите 200 мл. флакони, както и другите парфюми на Maison Francis Kurkdjian.

Аз имам парфюма от вече 4 години. Пробвах го и разбира се го намерих за много интересен, но тъй като прекалих с напръскването, като си съсипах любимата тениска с пеперуди, която дълго миришеше на него, се поколебах дали да го купя веднага. Подари ми го скъпа приятелка малко след това и оттогава е в колекцията ми. Усещам го постоянно различен. За мен има лекарства, има и йод в началото, но е и сладък, ягодов в края. Като цяло ме дразни леко през цялото време и го усещам буквално с всеки дъх, което ме изморява и ме кара да искам след около 12 часово носене да го премахна. Но това е невъзможно.

Този парфюм има много силно излъчване и уникална трайност на кожата ми. Нанесен самостоятелно без продукти от линията за тяло и коса трае 24 часа, че и повече. А с наслагване – вечно. Мек е, смолист, но излъчва като звяр. Необходими са само две пръсвания на мен, защото иначе ме души. Нося го и в студено, и в топло време, целогодишно и абсолютно винаги ме питат с какъв парфюм съм. Спират ме по улиците, в трамвая, на опашки и винаги ми казват мили думи и обяснявам подробно точно кой парфюм нося. Записвала съм на лист името.

Много е интересен за околните, завладяващ, различен, харизматичен. Поражда чувства, спомени, мечти и това е страхотно. За мен този парфюм ще се нареди до вечни класики като Шанел 5, Шалимар, Адикт и ще остане в съзнанието на хората, като нещо уникално. Като шедьовър.

С него Мосю Kurkdjian „превъртя играта“ и докосна милиони хора по света. Този парфюм е много носен, много желан, много търсен, много купуван, много подаряван. Ако се интересувате от парфюми е абсолютно задължителен за проби.

Много се опитаха да го копират, но никой не успя напълно. Доста марки искаха да имат такъв хит в колекциите си, но не се получаваше точно като Baccarat Rouge 540. Има сериозни разлики и те се усещат най-добре с носенето на парфюмите.

Sensual Instinct Montale е много по – плътен, с шоколадови рози,  кафе и пралини, Cloud Ariana Grande е много по-сладък и със сметана, кокос и захарен памук, Spirito Fiorentino Tiziana Terenzi е много по-опушен, суров, кожен и както казва приятелка, е като“запален“ Baccarat Rouge 540. Instant Crush Mancera не познавам засега, но ще го купя, за да сравня, защото него го дават най-близо, но по – мъжки.

IMG_8641

IMG_8648

IMG_8696

През 2017 година Мосю Kurkdjian пусна на пазара Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum Maison Francis Kurkdjian. Това предизвика буквално истерия сред феновете. Чакахме със затаен дъх, какво точно ни е приготвил този път. Ще прилича ли, няма ли?! Колко точно силен и дълбок ще е новият? Може ли да се надскочи сам себе си и първата версия?

Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum е различен и много по-силно бадемов, по-мек и също толкова дълготраен. Пак се усещат амбрата, шафранът и смолите, но е добавен горчив бадем и той е приказен. За мен Екстрактът  е по-красив в студено време, а ЕДП ми харесва как стои повече в топло. Сега нося ЕДП и много му се радвам. Екстрактът е по-сладък, по-заоблен, мирише на божествен захарен памук с бадеми и смоли. Прелест е. По-лесен за носене и възприемане от ЕДП. По-спокоен и умерен, стои по-близо до кожата. Лекарствената нотка е обрана и е това прави парфюма по-искрящ, по-кристален. Цената му обаче е ужасна.

Флаконите и на двата са много изящни за мен и не си ги представям в други. Аз обичам изчистени опаковки и тези на марката са ми любими. Цветовете също отговарят много точно на огнената същност и излъчване на двата парфюма. Като рубини са.

Тези парфюми изпълват силно околното пространство и трябва да се внимава с апликациите. Искрящи като кристали, които непрекъснато звънят от движението на въздуха. Обсебващи, силни, незабравими. Носими и от двата пола и уместни винаги в минимални дози. Морският въздух ги обича страстно. Заведете ги и вижте какво ще направи солта с тях.

Ако много искате да носите Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian, но парфюмът ви идва прекалено смолист, лекарствен или неподходящ за мястото, на което отивате, опитай с парфюма за коса. Той също е прекрасен. Няма спирт и в началото ароматът не е точно същият, но като се напръска косата стои до измиването и и се разнася божествено точно с аромата на ЕДП. Няма нужда от парфюм, уханието на косата е напълно достатъчно, за ви даде необходимото усещане и настроение. Олекотено излъчване, но любимият аромат е постоянно с вас и го усещате с всяко движение на косата.

Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian е модерен, горещ, страстен и привлекателен аромат, чийто нотки се композират сами на всяка кожа и показват различно излъчване и много често големи изненади. Това е много ценно в света на парфюмите, защото унифицирането е нежелано, а всичко провокиращо въображението добре дошло.

Да успееш да съчетаеш така смоли, амбър, кедър, шафран и жасмин и да ги превърнеш понякога в ягодово – карамелени сладки изкушения, друг път в разтопени смоли със цветно звучене или пък пикантно шафранено – амброви изпарения с горещина, със сигурност трябва да владееш до съвършенство парфюмното изкуство и може би да вложиш сам себе си в творението си.

Не е парфюм за всеки, но познавайки го навлизаш в дълбочината на висшето парфюмерийно бижутерство и осъзнаваш колко сложно е то.

Напишете ми моля, всичко, което ви вълнува за Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian, Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum и творчеството на самият Francis Kurkdjian.

IMG_8670

IMG_8499

IMG_8507

IMG_8533