Van Cleef & Arpels Oud Blanc

Ако един единствен цвят може да символизира търсене на съвършенството, няма съмнение, че това е бялото: сияйно, непреходно бяло, чиято чистота е подчертана от перфектния баланс на бутилката.

Oud Blanc N°1584400

Чисто бяло.

 Скъпоценният акорд уд е съчетан със сочни фурми и кадифена турска роза.

Фурмите дават изтънчена сладост, която се съчетава по един елегантен начин с уд, роза и тамян. Този бял пушек, за който говори парфюмеристката, обвива всички нотки и ги прави загадъчни, не кристално чисти, а топли и обли.

Розата не е тежка, маслена и презряла, а подсладена от фурмите и въздушна. Не е силно изразена, прелива в уда и тамяна и ги облагородява.  Тамянът не е църковен и остър, а гальовен и мек. Алдехиден бял муск се усеща в базата и е красив. Композицията създава впечатление за облак от топлина и сладострастни струйки дим от уд сякаш оживяват.

Парфюмът е абсолютен унисекс и може да се носи и от двата пола, като се разкрива чудесно. Има отличен интензитет, излъчване и трайност. Мога да го усетя и след 12 часа носене.

Едно от отличителните неща за Oud Blanc Van Cleef & Arpels, е че този типично ориенталски аромат е композиран напълно европейски и е лесен за носене, мек и елегантен. Като безценно бижу от диамантените колекции на марката ляга тържествено на кожата и дава самочувствие, силно себеизразяване, отличава и разпръсква красота.

Santal Blanc Van Cleef & Arpels

Santal Blanc Van Cleef & Arpels е нежна лятна въздишка, копринен воал реещ се във въздуха, лека целувка и нежно милване.

Санталово дърво, смокини, виолетка, муск, цитрус и зърна тонка са нежната мелодия на този наистина бял аромат. Фин като перо понесено от свежия полъх на вятъра.

Млечен, чувствен, смокинов, дървесен и прекрасен, този парфюм е новото попълнение в уникалната колекция Collection Extraordinaire Van Cleef & Arpels. Колекция достойна за обожание и дарила ни с произведения на парфюмното изкуство.

Създаден от Мишел Алмерак, той изключително добре пресъздава именно белия цвят. Чувствен, лек, ефирен.

Млечно смокинов, като сос потекъл от листата и плода, без никаква сладост, а покрит от пудреност идваща от виолетката с муск. Кадифено, меко, бяло сандалово дърво е най-важната част от парфюмната композиция и я прави кремообразна като бял крем. Нежност, лекота, пудреност и бели дрехи край мроски бряг. Усмивки и спокойствие.

Лятно безвремие и отдалеченост от бързина, стрес и неудобства. Прегръдки, любов, тишина, приятни мигове, споделяне, млечна белота и сянка от голяма смокиня.

Бял сатен и светли мисли в прекрасно лято покрито с белота и комфорт.

Всичко това е заложено в Santal Blanc Van Cleef & Arpels и го прави желан.

VAN CLEEF & ARPELS BOIS D`AMANDE

Bois d’Amande N°I2743BM е неподвижно пътешествие.

Той пресъздава мистериозното и вкусно ухание на фантастично бадемово дърво.

Дървесните нотки, които структурират парфюма, произлизат от уникално кедрово дърво от Виржиния, което расте в източната част на Северна Америка, от бреговете на река Сейнт Лорънс до Флорида.

В сърцето на Bois d’Amande се разкриват топли нотки кедър, обвити от пудрен бадемов акорд, чиято сладост е подсилена от ванилов мускус в базата. 

Бял, нежен, елегантен, топъл, красив и с богата същност. Сложен и изтънчен. Сладък, но никога в повече. Изключително женствен, приветлив и мечтан!

Bois d’Amande е парфюм, който може да се носи във всяка ситуация. Подходящ е дори за строги вечерни излизания, на които се носят дълги рокли и скъпи бижута. Излъчва много класа и е силно елегантен.

Подчертава индивидуалността на дамата и я обгръща като сияен копринен воал.

Излъчва добре и е много траен, но не е шумен или прекалено забележим парфюм. Напротив объл, гладък и мек е като бял сатен. Съставките са съчетани по начин, който милва и обгръща. Няма надмощие, борби, изненади, яркост и шумен сексапил.

На моята кожа излиза доста ванилия, която е подплатена с муск. Бадемите се усещат много добре и са пудрени, млечни и пресни. Целията парфюм има силна креместост и млечност. Просто съвършен бадемово – ванилов парфюм.

Bois Doré Van Cleef & Arpels

В Collection Extraordinaire, Bois Doré е ода за зърна тонка. Чувствен, плътен парфюм, който затопля кожата. Като бадемов шейк с ванилия и подравки.

Връхните нотки са минерални нотки и черен пипер; средните нотки са ванилия, бадем, тютюн и кедър; базовите нотки са тонка, тиково дърво и мускус.

Пристрастяващ е! 

Силен, траен и вкусен. В началото се усеща взрив от черен пипер и минерални нотки, които отвеждат бързо към дълбока и сладка, млечна ванилия. Тонка придава тютюнев аспект, а мека дървесина завършва тази ароматна симфония. Забележимо гурме, в което бадемите са толкова меки и прекрасни, че са истинска наслада за сетивата. 

Отлично излъчване, трайност и интензитет. Подходящ за всякакви поводи и време. Гладък, кремообразен, мек и вкусен. Стои много добре и на двата пола.

Orchid Leather Van Cleef & Arpels

С Orchid Leather, Van Cleef & Arpels представят уникална интерпретация на кожата, композирана от парфюмера Жюлиен Раскине. Той избира да представи тази нотка чрез изследване на кожени акценти на растенията. Цистус и ванилия абсолю се съчетават и разкриват пълната си дълбочина. 

Опияняващ парфюма, елегантен, модерен и плътен. Тамян, сини сливи, кардамон и лабданум засилват тъмната му същност и оформят кожено – ваниловите фасети по неповторим начин. Това е мека, носима кожа и от двата пола. Ванилията е с анималистичен характер, не е много сладка и вкусна. Има богата смолиста топлина и отлично излъчване и трайност.

Тамянът не придава опушеност на кожените нотки, а заедно с пикантния топъл кардамон правят парфюма ориенталски и мистичен. 

Сливите са сладки и вкусни още в началните нотки и постепенно се преливат изцяло във ванилията, като леко я облагородяват и заедно изглаждат меката кожа.

Orchid Leather е великолепен парфюм изцяло в традициите на необикновените растителни съставки на Collection Extraordinaire.

Patchouli Blanc Van Cleef & Arpels

В новия си парфюм Van Cleef & Arpels интерпретират пачули, което е чисто, меко и с въздушни фасети. Бялото представлява неизчерпаем източник на вдъхновение. 

В тази композиция пачулито показва своите флорални аспекти и се отваря с алдехиди и розов пипер. В сърцето откриваме букет от рози, а в базата кашмирено дърво и бял мускус. Пресъздадено е усещането за мек и обгръщаш кашмир.

Парфюмът е чист и витален. Стилен и елегантен, супер подходящ за бизнес среда. Стои кристално и е звънлив. Няма капка сладост, а излъчва хлад и прозрачност. Пачулито не е обсебващо, а точно флорално, както е нарисувано и върху красивия бял флакон, традиционен за линията. Розите са млади, свежи и росни и подчертават допълнително тази светла страна на пачулито. Розовият пипер дава леко подправков характер, а белия муск в базата го прави още по- чист и въздушен, като изпрана дреха върху кожата.

Patchouli Blanc е идеален за носене през пролетта, защото флоралността му ще пасне на цъфтящата природа.