IMG_E9944

Vanille Exclusif Mancera е най-новото ми попълнение от марката. Купих го без да съм го пробвала, като бях сигурна, че е създаден като за мен. Аз съм ваниломан и обичам страшно много комбинацията от ванилия, праскови и османтус.

Писала съм и други ревюта на парфюми на Mancera и ако следите блога ми знаете, че те са страшно силни, повечето доста тежки, с много сериозно излъчване, интензитет и трайност. Марката е дъщерна фирма на Montal Paris, които също са известни като тежки и трайни парфюми.

Vanille Exclusif е типичен представител на Mancera и още с отварянето на кутията се усеща мощта и силата на аромата. Той е съставен от ванилия, праскови, османтус, сметана, кафява захар, тубероза, египетски жасмин, виолетки, амбър, дървесина и бял муск.

Изключително вкусен, весел, слънчев и горещ парфюм. Изцяло гурме, той е само за големите почитатели на ванилията с праскови. Ванилията тук обаче не е сладка, а дори се усеща леко солена, което не и пречи да е задушаващо силна в топло време, а в комбинация с останалите съставки да се излъчва постоянно в продължение на повече от 10 часа и то с две пръсвания. Този парфюм с 5 е вече убиец, а с повече сериен.

IMG_E9961

IMG_9941

IMG_9967

Прасковите са сочни, зрели, сладки с много сок по тях. Османтусът се усеща добре и с белите цветя, сметана и горена захар прави парфюма пухкав, кремообразен и секси.

Тубероза се усеща леко, тя тук е в много задна поддържаща роля и дори и да не обичате това силно ухаещо цвете, тук то няма да ви притесни по никакъв начин. Жасминът също. Те заедно с плодовете отвеждат ванилията в една малко по-неядлива и сложна посока, защото иначе тази съставка е много буквална и еднообразна, дори понякога с носенето става скучна.

Тази ванилия ухае скъпо, солеността и също силно допринася за различното усещане. Парфюмът има развитие и интригува. Носила съм го само в топло време и искам да разбера как ще се развива в студ, но предполагам, че няма да е толкова красив.

Ако търсите сладка, ядлива, гурме ванилия, не е тази вашата.

Парфюмът има прилики с Good Girl Gone Bad By Kilian, но не е пълно копие и ако го купите като такова ще се разочаровате със сигурност. Good Girl Gone Bad By Kilian е една от вечните ми ванилови любови, нося го от откакто е излязъл на пазара и за мен той е по-лек, по-добре композиран, ванилията е много по-мека и самата съставка е с много по-добро качество. Доста по-силно се усещат белите цветя, а прасковата е много по-малко. Просто аурата му е много по-елегантна, интересна и завладяваща.

IMG_9975

IMG_9985

IMG_9987

Флаконът на Vanille Exclusif Mancera е масивен, груб, тежък само в 125 мл. и за моя изненада и радост, капачката е с магнит. Това е много удобно, аз не харесвам предишните капачки на марката с навиване, защото се отваря цялото пръскало и парфюмът може да се разлее, ако човек не внимава. Има златен пауч, както и другите парфюми.

За мен ароматът е чисто дамски и може да се носи по всяко време. По принцип понеже е вкусен и секси го виждам идеално с коктейли, на партита, срещи с приятелки, шопинг и всякакви забавления. Мъжете силно харесват такъв тип гурме парфюми и го отбелязват. Случвало се е на улицата да ме спрат млади момичета, да ме питат с какъв парфюм съм. Препоръчах го на приятелка, тя го хареса страшно и го купи. Красива, модерна мацка и луда глава, обичаща приключения и горещи емоции тя изпълни със страст и собствен стил този парфюм. Злати, страхотна си!

Vanille Exclusif Mancera е приятно изживяване и съм щастлива, че го купих. Чувствам се безгрижна в компанията на такива аромати. Развеселяват ме и ме ободряват, а аз високо ценя всяка доза позитивизъм и добра енергия.

Обичате ли ванилия, праскови, османтус и пробвали ли сте Vanille Exclusif Mancera?

Чантата от снимките е закупена от лятната колекция на Denina Martin Collection.

IMG_9994

IMG_9998