IMG_3801

VAN CLEEF & ARPELS BOIS D`AMANDE е новата перла в короната на Collection extraordinaire на Van Cleef & Arpels.

Със създаването си през 2009, Collection Extraordinaire на Van Cleef & Arpels подчертава най-благородните съставки в парфюмерията. Сред тези истински бижута има скъпоценни дървесини, произлезли от природата, които никога не спират да вдъхновяват Къщата и винаги имат специално място сред парфюмите от  колекцията.

Една изключително интересна, красива и обичана линия, която вълнува силно хората, които търсят качество, лукс и безспорна елегантност в парфюмите. Те всичките са много добре изработени, изключително впечатляващи, различни, с ясно изразени послания и ненадмината красота в съчетаването на съставките. Не познавам човек, който да не харесва тази линия и да не желае поне един парфюм от нея.

За наш късмет в България парфюмите на VAN CLEEF & ARPELS идват много бързо след представянето си и в края на Януари месец бяхме зарадвани от новината за Bois d’Amande N°I2743BM.

Невероятно, неочаквано, уау!

След Bois d’Iris и Bois Doré, Van Cleef & Arpels представят нов парфюм, който отдава заслужено място на едно изключително дърво. Композиран около Кедровата дървесина, Bois d’Amande пресъздава мистериозното и вкусно ухание на фантастично бадемово дърво.

IMG_E3869

IMG_E3902

Bois d’Amande N°I2743BM е неподвижно пътешествие.

„Когато създавах този нов парфюм, бях заснела бадемови дървета под италианското слънце“, обяснява парфюмеристът Сидони Лансесьор. „Исках да създам вълшебен контраст между вертикалността на дървесните нотки и неустоимата нежност на акорд бадем, примесен с ваниловата основа.“

Дървесните нотки, които структурират парфюма, произлизат от уникално кедрово дърво от Виржиния, което расте в източната част на Северна Америка, от бреговете на река Сейнт Лорънс до Флорида.

В сърцето на Bois d’Amande N°I2743BM се разкриват топли нотки кедър, обвити от пудрен бадемов акорд, чиято сладост е подсилена от ванилов мускус в базата. Кадифен и обгръщаш облак, който се разстила върху кожата като сияен копринен воал.

Парфюмът е великолепен. Просто мечта. Бях сигурна, че ще ми хареса от първо вдъхване и се изпълних с радост и любов, като го пробвах.  В негово лице аз открих една любима дама, за която е правен и който я описва съвършено. Много я обичам и ценя. Теди, Bois d’Amande това си ти! Бял, нежен, елегантен, топъл, красив и с богата същност. Сложен и изтънчен. Сладък, но никога в повече. Изключително женствен, приветлив и мечтан!

IMG_3776

IMG_3815

 

IMG_3834

Bois d’Amande е парфюм, който може да се носи от дами от всяка възраст, денем и нощем, всеки сезон без големи горещини. Има прелестен изчистен правоъгълен флакон, характерен за всички парфюми от линията. За мен е подходящ дори за строги вечерни излизания, на които се носят дълги рокли и скъпи бижута. Излъчва много класа и е силно елегантен.

Позволява и повече пръсвания, излъчва добре и е много траен, но не е шумен или прекалено забележим парфюм. Напротив объл, гладък и мек е като бял сатен. Съставките са съчетани по начин, който милва и обгръща. Няма надмощие, борби, изненади, яркост и шумен сексапил.

На моята кожа излиза доста ванилия, която е подплатена с муск. Бадемите се усещат много добре и са пудрени, млечни и пресни. Целията парфюм има силна креместост и млечност. Просто съвършен бадемово ванилов парфюм. Ако харесвате тези съставки трябва непременно да го пробвате и то с няколко пръсвания на кожата, не на блотер.

Когато нося Bois d’Amande, той винаги се отбелязва от околните хора. Носи ми усещане за много луксозен изключително добре направен парфюм. В никакъв случай това не е само ванилов парфюм, нито ванилията му е гурме, ядлива или сладкишна. Няма елементарна сладост или някакви залитания в хранителна посока. Качеството на съставките е на друго ниво и това променя цялото излъчване. Ако сте пробвали някой от парфюмите от линията можете да ме разберете за какво точно говоря. Ако сте пропуснали, то тогава трябва да се поправите, защото изпускате страшно много.

Парфюмното изкуство от най-висок клас е рядкост и трябва да се цени, уважава и носи с достойнство и силно щастие.

Bois D’Amande EDP е топъл и чувствен парфюм. Носи ми пеперуди в стомаха и едно пълно задоволство, което отпуска и те прави щастлив и уверен. Аз съм голям любител на Collection Extraordinaire на Van Cleef & Arpels и притежавам повечето нейни парфюми, като очаквам всеки следващ с голямо нетърпение и любопитво с какво ще ни изненада ювелирния бранд. Парфюми бижута с мистериозност и изтънченост. Парфюми изживявания.

IMG_E3907

IMG_E3904

IMG_3930

*PR sample