banner_NOIR_ABSOLU_donna4_mobile

Здравейте,

реших да пиша мнението си за новоизлезли на пазара парфюми, които силно са ме впечатлили. Досега пишех ревюта тук само и единствено на парфюми, които притежавам, снимани от мен. Сега ще използвам снимки от интернет и от официалните страници на марките, и ще споделям мнението си.

Като цяло не обичам да пиша кофти за парфюми, иначе както се досещате, не харесвам и дори мразя искрено доста аромати. Предпочитам обаче да съм позитивна и да се вдъхновявам от красиви и желани неща, затова тук ще прочетете какво харесвам и защо.

Започваме с любима марка Valentino и нейните четири нови, вълнуващи предложения. Бях чела за тях и ги очаквах трепетно, като ги открих наскоро съвсем случайно на рафтовете в българските парфюмерийни магазини и оттогава, ако влезете в тях, ще ме видите винаги около рафта, на който е представена марката.

Страшно ме впечатлиха, като за Valentino Noir Absolu Essences мога да кажа, че са на ниво нишова парфюмерия. Много скъпи и качествени съставки са използвани и си личи веднага. Парфюмите са с висока цена, но си заслужават парите за предложеното качество.

cover-valentino-noir-absolue

Valentino Donna Noir Absolu e плътен и богат дамски парфюм, който съдържа вълнуващи съставки като сливи, ром, който се усеща изключително добре, кожа, черен пипер, роза и сандалово дърво. Сладък и толкова мой парфюм. Страшно ми харесва. Има много добро излъчване, интензитет и трайност. Прекрасен черен флакон с пирамидки,  характерен за Валентино. Пробвайте непременно този парфюм, ако обичате гъсти, наситени ориенталци и хубав шлейф. Аз съм от най-големите фенове на сливите,а обичам и нотка на ром, в определени комбинации, затова този парфюм ми пасва като ръкавица. Имам обаче няколко в същия дух и пропускам покупка. То не може всичко желано да се купи. Няма как.

valentino-donna-noir-absolu

Valentino Uomo Noir Absolu Valentino е хармонична дървесно- ориенталска композиция от сандалово дърво, гурме ирис, тамян и подправки, които ни пренасят в изтока, но по един елегантен и съвременен начин. Топъл, гъст парфюм за мъже, които не се страхуват да миришат силно и страстно. Красив парфюм, които оставя почитателите на такъв тип аромати запленени. Прекрасна бутилка, шлейф, трайност и излъчване. Тези парфюми не са правени да се пестят. Две пръс-не! Пищно е думата тук! Да има, да се усеща, да покаже красотата си.

Двата парфюма са представени от моделите Клемонт Шаберно и Мартю Варуф в кампания, лансирана от Аласдар Мак Лилян.

 

POS_VALENTINO_BLACK_22051715_P2_INSTAGRAM_3__59878.1514632463.380.380

 

Наскоро марката избухва с представянето на два допълващи аромата за мъже и жени: Valentino Noir Absolu Essences.

Те се предлагат в 100 мл. черни, с пирамидти флакони, унисекс и са Valentino Noir Absolu Oud Essence Valentino и Valentino Noir Absolu Musc Essence Valentino.

Тези два парфюма са просто завозамайващи. Изключителни, особено Valentino Noir Absolu Musc Essence Valentino. Толкова сложен, разнолик и интересен аромат отдавна не бях помирисвала, освен в най-великите и любими нишови къщи. Смело мога да кажа, че съм тотално влюбена и на мига бих купила и двата парфюма от линията.

Те са създадени да допълват двата парфюма от  предходната линия и за създаване на нови олфакторни усещания, комбинации и личен стил. Аз обаче бих ги носила преди всичко самостоятелно, защото са пример за прекрасно създадени и развиващи се, сложи парфюми. Точно такива обичам, провокативни, претенциозни ако щете, изненадващи с неочаквани обрати и много тъмни.

Знаете, че и аз, и мъжът ми сме страстни почитатели на уд и въпреки пророкуванията, че ще му отмине бързо модатата, това не се случва слава Богу.  Аз не мога да живея без комбинация – уд, роза, шафран и тръгне ли да изчезва, ще трябва да изкупя мнооооого флакони запас. Дано не се случва!

PRODUCT-STILL-LIFE_VALENTINO-NOIR-ABSOLU-ESSENCE_COMPO

PRODUCT-STILL-LIFE_VALENTINO-NOIR-ABSOLU-ESSENCE_OUD

INGREDIENTS_VALENTINO-NOIR-ABSOLU-OUD-ESSENCE-1024x1024

Valentino Noir Absolu Oud Essence Valentino е чист уд със силна животинска нотка в началото и постепенно плавно омекване. Сандалово дърво омекотява агресивната съставка, а кожата засилва леко киселата и жилка. Парфюмът е суров, унисекс със засилена мъжествена страна, за властни, силно уверени личности. Префектно се смесва с другите парфюми на Валентино и дамския Valentino Donna Noir Absolu го подслажда и облагородява чудесно. Комбинацията е неустоима на кожата ми. Едно пръсване от него прави всеки типично сладък или по-плодов аромат, различен и не скучен. Просто е идеален за съчетаване. Не е многопластов и излъчва линейно. Няма характерната за удови парфюми 5о- часова трайност и извън разума представа, за излъчване и шлейф. Тези показатели мислени със сигурност много внимателно, го правят лесно влизащ в петолинието от парфюмни нотки и танцуващ във всяка ароматна сюита.

INGREDIENTS_VALENTINO-NOIR-ABSOLU-MUSC-ESSENCE-1024x1024

Valentino Noir Absolu Musc Essence Valentino е най-сложният и противоречив парфюм от четирите. Моята любима приятелка се влюби в него от първо помирисване, купи го и ми насочи специално вниманието да го търся и проучвам тук. Защото когато Ковачева каже, че нещо е феноменално, значи то наистина е точно такова. И тук не се разминаха впечатленията ни.

Парфюмът е цветен, алдехиден, леко ретро, носталгичен и супер женствен. Дават го унисекс, но аз несмесен, не бих си го представила на мъж. Той е символ на женствеността и има всичко необходимо, за да е супер сложен. Играе, играе, върху кожата. Топи се, върти се, дразни, омайва. В началото има силна животинска мускусна нотка, която ме поваля гърбом. Първия път просто се шокирах от нея. Беше ме страх да си приближа носа до ръката. Обаче парфюмното любопитство убива котка, т.е. мен и нямаше начин. Бързо се разви и заглуши тази нотка и дойдоха остри алдехиди, съпъствани от много топли и меки бели цветя, с хелиотроп и портокалов цвят. Няма изразена тубероза, гардения или жасмин примерно, всичко е така комбинирано, за да го усещаш точно като бели цветя. Женски, бели, благоуханни цветя. Приказен парфюм.

Много силен, траен и излъчващ. Комбинира се добре, пробвах го по различни начини, но аз не бих го смесвала. Тази сложност сама по-себе си е трудна за носене и за възприемане като „просто ухаеш добре“. Усеща се доста сапунен в първата част от развитието и е задължително да го сложите на кожата си и внимателно да го проследите, как точно ще ви се разкрие, защото е изненадващ, уверявам ви. На мен няколко пъти ми се развива различно. Силно противоречив е, но много красив. Много! Различен е от всички други по рафтовете в магазина.

Пробвайте тези парфюми, ако сте фенове на тъмни, страстни, властни, нектарести, ориенталски парфюми и искате да бъдете забелязвани и усещани по ароматната диря, още преди да сте влезли в стаята.

PRODUCT-STILL-LIFE_VALENTINO-NOIR-ABSOLU-ESSENCE_DUO

Всички използвани снимки са от интернет.

В заключение бих искала да спомена, че тези статии не са спонсорирани, поръчани или pr пратки. Това са си моите размисли за парфюми, който са ме впечатлили с нещо.

Мнението винаги е на база много проби и разносвания, въпреки че парфюмите не са лично притежание, защото аз не пиша и не харесвам мнения от типа пробване на хартиен блотер или просто бързо пръсване на ръка, последвано от смешни умозаключения от типа на “ хм“, „става“, „не става“, „бляк“, „страшен е“ или „пълна гадост“. Това са първоначални впечатления, които нямат общо с ясно изградено мнение.