IMG_1119

Maison Boucheron предлага луксозни ювелирни продукти от самото си създаване през 1858 година, без значение дали става въпрос за изящни бижута или за парфюми.

След успешното представяне на иконичния Boucheron Quatre вече пет години, през 2020 година има нов специален повод, а именно създаването на парфюм, който носи името на красивите бижута – Serpent Bohème!

Като защитен талисман и символ на вечната любов, колието змия, което Фредерик Бушрон подарява на съпругата си Габриел, преди да замине на далечно пътуване, в търсене на редки скъпоценни камъни за Къщата, вдъхновява създаване на колекция Serpent Bohème /змия бохем/. Тя се превръща в една от най-иконичните колекции на Maison Boucheron. Преливаща от история и символизъм, тя е вкоренена в модерността, обогатяваща се и обновявана с уникална стилистична свобода.

Черпеща вдъхновение от тази култова бижутерийна колекция, Boucheron Parfums създава нова едноименна линия парфюми, които естествено носят основните кодове на тези безценни бижута. Serpent Bohème сега е аромат за уверените и дръзки жени, в знак на почит към Габриел Бушрон.

„Serpent Bohème въплъщава свободния дух, независимостта, и разбира се, елегантността, освободна от ограничения и тенденции. Той празнува животът, воден от красотата и мечтите. Неспирното прераждане на змията, която сменя кожата си, е като всяко ново обещание за щастие.“

IMG_1102

IMG_1106

IMG_1116

Създателката Ан Флипо предава тази свобода на движението, мисълта и жаждата за живот, чрез многопластова композиция от флорални, мускусни и шипрови нотки. Serpent Bohème се разкрива весело с експлозия от цветове, в бляскав акорд от мандарина и касис.

В сърцето флорален букет разкрива най-изтънчените качества на розата, носеща чувственото удоволствие и светлина на есенция от турска роза, в добавка към свежестта и вкусния намек на пустинна роза. Като лъч светлина откриваме и жасмин самбак.

В базовите нотки , шепот на бял мускус, кара цветята да се слеят с кожата. Топли нотки на сандалово дърво, лавдан и пачули освобождават трептяща следа от парфюма.

„Майсторът оформя скъпоценните камъни, за да разкрие скритите им качества, както аз работя със суровите съставки, за да разкрия всяка тяхна черта на характера“

Ан Флипо, парфюмерист

Около месец преди лансирането на парфюма, видях в мрежата снимки на флакона и дъхът ми спря от тази невероятна красота. Влюбих се в мига, споделях всяка пусната снимка и ги гледах дълго. Знаех, че този парфюм, без значение от това как точно ухае, ще бъде мой. Това ми се случва изключително рядко, защото имам голяма колекция и държа в нея да влизат само и единствено парфюми, които много харесвам и ползвам редовно.

Змийски люспи, характерна черта на всички бижута от линията Serpent Bohème, покриват гърба на деликатния флакон, за да напомнят за зашитния символизъм на влечугото. Те са като издълбани в стъклото и са уникално красиви поглеждани и от лицевата част. Златни детайли  и плетена черна връзка, като колие, създават лек и елегантен контраст. Този флакон е мечта, любов, красота и светлина.

Кутията също е от релефни змийски люспи, деликатно изваяни и подчертани от бяла мрежа. Това създава едно цяло, напомнящо за обсипаната с диаманти капка змийска глава от колекциите бижута.

IMG_1177

IMG_1137

IMG_1173

Изтънчен, Serpent Bohème носи непреходна елегантност, плод на съюза между традиции и модерност.

Харесах го като го пробвах, но любовта дойде с носенето. Това е пристрастяващ парфюм, който неусетно увлича, понеже е спокоен и подходящ за работна среда. Енергизиращо ми действа отварянето му с мандарини и портокали. Усещат се свежи плодове, лъчи светлина и блясък.

Парфюмът е модерен и няма грам сладост. На днешно време е доста трудно да откриеш от новоизлизащите парфюми такъв. Хладен, елегантен, със средно излъчване и отлична трайност.  Усещам го при всяко вдъхване часове наред и това много ми харесва. Парфюмът на кожата ми е леко горчив от касиса вероятно и е напълно различен от пищните ориенталци, които нося често. Те често ми уморяват обонянието, идват ми буквално в повече след продължително носене и искам нещо хладно и ненатрапчиво, но в същото време сложно и многопластово, както точно е Serpent Bohème.

Обожавам змии и бижута /самите виждате бижутата на снимките, които са мои и нося много често/ и този парфюм ми пасна отлично, като символика, сок, флакон и презентация.

Не мога да спра да го нося на работа и да му се наслаждавам. Успокоение, умиротворение, мъдрост и изтънчено ухание, това ми разкрива ден след ден и аз се пристрастявам и съм щастлива, когато го сложа. С нетърпение очаквам продължение на змийската линия и се надявам на големи парфюмни изненади и красоти. Мечтая някога да имам и едно бижу със змия от Serpent Bohème.

Харесвате ли Serpent Bohème?

IMG_1192

IMG_1200

FSVB5258

*PR sample