IMG_E5329

Rôses Berberanza Lancome е част от прекрасната колекция Grands Crus на Lancome. Аз го купих насляпо, след като прочетох всичко, което намерих за него в интернет.

Rôses Berberanza Lancome е цветен аромат за жени и мъже. и стартира през 2017 г. Носът зад този аромат е Julien Rasquinet. Връхната нотка е мандарина; средните нотки са дамаска роза, шам фъстък, малина, джинджифил и зелени нотки; базовите нотки са лешник, мед, ром, ванилия, дървесни нотки, бензоин, шафран, кедър и виолетка.

Мненията бяха, че този парфюм е много труден за носене, много плътен, сладък и не пасва на всеки, което по принцип е характерно за розите. Прочетох силно полярни мнения вк. че мирише на мръсни чорапи, лошо и кисело от шамфъстъка примесен с рози и алкохол. На някои хора им идва прекалено алкохолен и ферментирал, за други е амброзия.

Аз обичам понякога да поръчвам насляпо парфюми, има страшна тръпка в това и ми липсва, ако не го правя дълго време. А и тези парфюми ще бъдат спрени /този вече е спрян/ и си струваше да рискувам в случая, както и направих. Честно да ви призная, доста се притеснявах, докато получа. Моята приятелка парфюмиста Ковачева го познаваше, но не е фен и не ме обнадежди силно. Аз обаче имам силна интуиция и и се доверявам и бях сигурна, че ще ми хареса. Както и да е, дойде!

Отворих прекрасния флакон и магнитната капачка и се напръсках плахо. Да, това беше точно това, което си преставях и в моя флакон бяха забравили кофти миризмите.

Плътна тъмно червена роза, сладка и мощна се разкрива веднага. Допълнена е от изключително добре усещащи се ядки шамфъстък. Сиропирана, типично Ланкомска, леко плодова и ядкова роза. Омайна и красива. Прекрасен е парфюмът, за почитателите на точно този вид роза. Мен ме пленява и часове наред не мога да се отърся от силното влияние.

IMG_5326

IMG_5346

Сочен, сладострастен и силно изявен парфюм с отлична трайност, интензитет и излъчване. Няма начин да остане незабелязан, носителката му също.

Rôses Berberanza Lancome е унисекс, но за мен е повече към дамската страна.

Началото е наистина трудно, защото ароматът на ядки сурови и много като количество, не е често срещан и трябва настройка за възприемане. Тази силна ядковост обаче балансира сиропената роза и не и позволява тя да стане лекомислена и прекалено сладка, нито пък младежка. Този парфюм не е подходящ за носене от млади момичета. Иска си жена, уверена и със самочувствие, както и желание постоянно да е център на внимание.

След първоначалния взрив се намесват плавно и другите поддръжащи розата и ядките съставки и всичко става хармонично и зазвучава в синхрон. Ядките се оттеглят малко на по-заден план, за да позволят на розата с шафран, лека ванилия, виолетки и ром изпълни своята ария и да впечатли публиката. Аплодисменти!

Rôses Berberanza Lancome е много мощен парфюм. Не позволява прекаляване и трябва да се намери точен баланс в пръсканията, за да не отблъсне. За предпочитане е да се носи при студени и умерени температури и предимно в открити простраства или вечер на подходящо място. Не е парфюм за „лека нощ“, нито за бизнес срещи или детски площадки.

Сластен, натегнат, сладък и нахален.

В сравение на другата гурме роза от линията на Ланком Parfait de Rôses, розата на Rôses Berberanza е много по-пикантна, много по-ориенталска и кадифена. По-зряла и гореща. По-мръсна.

Парфюмът е много сладък и много пикантен. Не е обаче гурме, нито ядлив. Типичен розов ориенталец и за мен е произведение на парфюмнато изкуство. Не го нося често, защото е претенциозен, но се радвам, че го купих и е в колекцията ми. Той има вече и колекционерска стойност.

Има общи нотки, но не е същият като Trésor Midnight rose Lańcome. Ако го намерите и му се чудите, можете да пробвате Нощната роза, за да добиете някаква представа за аромата. Има и допирни точки с Delina Exlusif, но са по – малко.

Maison Lancome винаги са правили красиви рози и Rôses Berberanza е пример затова. Кадифена страстна роза, потопена в мед и полята с ром, поставена до шам фъстък. Истинска красота, истински разкош! Абсолютна любов!

IMG_E5423

IMG_5227

IMG_5336