IMG_0967

Здравейте,

днес искам да ви представя един крем за лице, който ме изненада супер приятно. За кратко време ми стана любимец и се настани трайно в ежедневната рутина по поддръжка на кожата.

Rexaline Derma Comfort Cream получих за проби от Sephora и макар, че не съм с чувствителна кожа, му се зарадвах много, защото ми предстоеше морска ваканция, където винаги кожата ми се съсипва от слънцето.

Кремът е предназначен за чувствителна кожа, като има хипоалергична формула, която не съдържа парабени, силикони и алкохол. Обещава да предостави на кожата:

  • Намалена чувствителност, облекчаване на дразнене и зачервяване.
  • Антистресова защита срещу сурови външни фактори.
  • Цялостна грижа против стареене, преструктуриране и регенериране.
  • Хидратация, възстановяване на бариерата.
  •  Усещане за комфорт на кожата.

Съдържа  аминокиселини от овес с хиалуронова киселина и Rexaline комплекс.  Съдържанието е 50 мл. в пластмасова непрозрачна туба.

IMG_0959

Грижа се за доброто състояние на кожата си от най-ранна тийн възраст и благодарение на ген основно, и на добра рутина имам приемлива кожа към момента. Щастливка съм с плътна, нечувствителна и смесена, дори мазна кожа, която през годините не ми е създавала някакви големи грижи.

При смяна на климат обаче и особено при силно слънце реагира зле. Първо се засушава, повяхва, подчертават се линии и стои изморена. После започва да се омазнява изведнъж страшно много и да ми излизат пъпки. Дехидратира се и ми трябва доста време, за да я възстановя. Тази година промених доста неща от обичайните ми грижи, като вдигнах фактора и го нося целогодишно. Преди не ползвах зимата 50 -ти фактор, защото страшно силно ми омазнява. Увеличих на почти ежедневно и ползването на различни супер разнообразни маски за лице. Намалих рязко пилингите и масажите. Опитвам се да увелича и приема на вода, защото не обичам по принцип и пия много малко.

Rexaline Derma Comfort Cream ми помогна да не чувствам кожата си като стафида след жаркото ваканционно слънце. Просто ме спаси от опъване, лющене и некомфортно усещане особено вечер плед плаж. Използвах го в горещите месеци Юли и Август, сутрин и вечер след почистващото олио на Диор, от което съм супер доволна и ще подновя със сигурност, и задържах кожата свежа и плътна. Хидратация и регенериране на добро ниво. Изглаждане на леки линии и подръжане на тена дълго в добро състояние. Продължавам да го използвам и сега и нямам намерение да се отказвам, защото харесвам състоянието на кожата. Буквално изпитвам удоволствие да нанеса крема на лицето си и да изчакам да попие, за да се насладя на подхранената, овлажнена кожа.

Всичко в този крем ми харесва, като започнем от тубата, ненавиждам да бъркам в буркани с пръсти, капачката която се отвива, а не се отваря, отварящите се често се чупят и трябва натиск, който аз не обичам.

IMG_0968

Кремът има отлична лека консистенция, която не е гелообразна, но не и мазна, нито твърда или прекалено водниста. Разнася се бързо и лесно, и не е необходим никакъв натиск върху кожата. Попива бързо и не лепне, но оставя лек мазен филм върху лицето и определно имах лъщене в жегите. Мен това обаче не ме притесни, защото така или иначе слагам отгоре спрей или матиращ крем с висок фактор

Не е от икономичните кремове, но аз никога нищо козметично не пестя и не съм пример за икономии. Количество колкото два лешника покрива лицето ми, трети слагам на шията, а четвърти отива за деколте. Абсолютно винаги мажа и тези части.

Имах червенини по деколтето, които ме дразнеха и ги почесвах с пръстите, но с нанасяне на крема отшумяха, което въпреки обещаниятаизписани върху кутията, мен лично ме изненада. Свикнала съм да не забелязвам почти никакви промени от кремовете, защото нямам някакви сериозни проблеми /бръчките, особено гневни и врязани назолабиални с кремове не се поправят хахаха/. Ползвам доста парфюми вк. и през лятото върху деколтето и спирта ме дразни понякога.  С Comfort Cream си реших проблема.

IMG_0969

Нанасям крема  понякога и в околоочната зона и съм доволна. Правя го и с други кремове, но подхождам внимателно, защото и друг път съм казвала, не се интересувам и не разбирам от състави. Избягвам спирт, но парабени и други такива не ме вълнуват особено. Интересувам се най-много от това как дадения продукт ми влияе, като съм безкопромистна когато имам някакви забележки. Хубави продукти милиони на пазара. С Rexaline Derma Comfort Cream нямам притеснения.

Излишно е да казвам, че нямам запушени пори черни точки, милиуми и пъпки след продължително използване. Не забелязвам и повишено отделяне на себум сутрин. Когато се събудя кожата ми, особено в Т зоната е абсолютно винаги мазна и веднага я почиствам. Това не се е променило и не вярвам някога да се.

Кремът няма парфюмна миризма, но има аромат да го наречем на „чисто“, който на мен лично не ми допада. Той обаче не се задържа дълго и това е супер.

Използвайки Rexaline Comfort Cream кожата ми се чувства добре и аз смятам, освен разбира се отново да купя крема като ми свърши, да пробвам и другите два продукта серум и околоочен крем от серията. Надявам се и те да са толкова добри и да се влюбя, така както в този незаменим вече за мен помощник в грижите за свеж вид на лицето и шията.

Вие с какво поддържахте кожата си в горещините?

IMG_0981

Продуктът ми е предоставен от Sephora. Постът съдържа изцяло лично мнение и впечатления.