IMG_1604

Преди няколко дни беше официалното представяне на италианската нишова марка Pantheon Roma в новият бутик за луксозна нишова пафюмерия Atelier №84 в София.

Собственикът на марката Leone Fadelli долетя от Италия, за да ни разкаже подробно историята на създаването и всичко за ароматите.

Pantheon Roma е основана в Рим и предлага 9 парфюма, вдъхновени от красива любовна история през Ренесанса. Тя разказва за любовта на художника Raphael Sanzio, който рисува апартамента на Папата и има възможност да общува с каймака на аристокрацията, но се влюбва силно в дъщерята на хлебаря Margherita. След страстната им любовна нощ, Raphael се разболява, умира и е погребан в Пантеона, като става единственият художник получил такава чест. Margherita отива в манастир и великата им любовна история остава да се разказва на поколенията, като се пресъздава и от чувствените аромати на Pantheon Roma, които рисуват любовни картини, за увековечаване на силната любов.

IMG_1495

IMG_1496

IMG_1540

IMG_1549

IMG_1541

Pantheon Roma е нова марка аромати. Най-ранното издание на парфюмите  е създадено през 2013 г,, а последното сега през 2019 година.

Raffaello Pantheon Roma е мъжки парфюм разкошен парфюм с пелин, кожа, тиково дърво зърна тонка и пипер. Много мощен, той е моят тотален фаворит. Влюбена съм в него от първо помирисване и се надявам да го купя. Много подходящ в студено време, той е страшно сложен, богат и интересен.

Donna Margherita Pantheon Roma е силно белоцветен и много красив, супер женствен аромат.

Il Giardino Pantheon Roma е с бръшлян, цветни нотки, ябълки и дървесина.

Notte d’amore Pantheon Roma е с ветивер, уд и цитруси.

Trastevere Pantheon Roma е топъл, ванилово-меден. Точно по мой вкус е.

Dolce Passione Pantheon Roma е най-перфектният шоколад с кафе срещан в парфюм. Обожавам го! Leone Fadelli ми показа смесване на парфюм с уд и Dolce Passione, получава се прекрасна композиция. Пробвайте и вие. Вземете парфюм, по възможност с изявен уд, без много други съставки и пръснете един-два пъти отдалеч, после пръснете върху него няколко пъти от Dolce Passione. Ще видите колко добре се получава тази комбинация.

Così Blu Pantheon Roma е тамянен, опушен и многолик.

Annone Pantheon Roma е с уд, манго, шафран, муск, ириси, цитруси и лека роза.

Има е един ексклузив за Harrods – Sempre Mio Pantheon Roma той е с ягоди, мляко, пудра, муск, сантал и пачули.

IMG_1565

IMG_1560

IMG_1611

IMG_1587

Всичките парфюми са екстракти и се предлагат в 50 и 100 мл. Тук е мястото да се похваля, че преди време поръчах за моята приятелка парфюмиста Ковачева, Dolce Passione Pantheon Roma, който не се предлагаше тогава в България и след като го доставиха от Италия, собственичката го хареса и реши да представи марката в новият си бутик за нишова парфюмерия Atelier №84. Много съм радостна и горда от този факт. Да можем да се докоснем до такава висша парфюмерия е щастие за всички парфюмно запленени сърца.

Благодаря ви Atelier №84, за представянето, поканата и прелестно изкараните мигове с Pantheon Roma в бутика. Нямам думи да опиша вълнението, настроението и красотата, на която се насладих във вашата компания в Четвъртък вечер.

Изключително харизматичен, господин Leone Fadelli, обърна внимание на всеки гост, като го консултира подробно за подходящ парфюм от марката и отговори на всички въпроси. Навсякъде се носеше неустоимият аромат на парфюмите на Pantheon Roma, които ви уверявам са различни, интересни и произведения на нишовото парфюмното изкуство.

В еднакви флакони с меки заоблености, орнаменти и златни капачки, те привличат ръката сама да ги пипне, отвори и да поднесе към носа и кожата за тестове. И тогава идва неминуемо влюбването, защото няма как да останеш безразличен към толкова интересни висококачествени съставки.

Вие пробвали ли сте нещо на Pantheon Roma и какво е мнението ви?

IMG_1627

IMG_1652

IMG_1653

IMG_1643

IMG_1621