IMG_9733

Oud Zanzibar Blend Oud е първият парфюм, който привече интереса ми и пробвах миналата година, при откриването на бутика за нишова парфюмерия Atelier 84 в София. Много ми хареса, но реших, че това е парфюм за топло време и преди месец го пробвах отново. Толкова е красив и така ми пасна, че го купих още на следващия ден, без никакви колебания.

Всичко в този парфюм крещи лято. Цвят, флакон, опаковка, сок са хармонични, морски и прелестни. Парфюмът е единствен по рода си и никога не съм помирисвала нещо, което да се доближава до него, с което предизвика и интереса ми. Аз обичам сложни, необичайни парфюми, а Oud Zanzibar Blend Oud е изграден от пъпеш, цитруси /лимон и бергамот/, магнолия, санталово дърво, жасмин, подправки и пачули.

Пъпешът започва взривно в началото и е сладък, перфектен и не воднист. Диня няма, пъпеш си е. Развива се феноменално добре на кожата ми и привлича внимание веднага. Искам да пръскам отново и отново, за да усещам тази много добре представена плодова нотка. Началото просто те енергизира, дава ти тонус, щастие, усмихва те.

IMG_9756

IMG_E9761

IMG_9773

Постепенно в парфюма се приплъзват леко и другите съставки, като при мен добре се усеща магнолия, жасмин, сандалово дърво и пачули в базата. Усещам и мек уд, през цялото време след плодовото начало, но такъв не е показана в пирамидата. И все пак аз съм сигурн, че е там, защото това е една от най-любимите ми съставки и я познавам отлично. А и марката се нарича Blend Oud, а парфюмът Oud Zanzibar.

Флаконът е най-красивият, който притежавам на летен парфюм. Това тюркоазено синьо е побъркващо, лазурно и морско. Кутията също е прекрасна с кадифено легло и отделна тюркоазена опаковка отгоре.

Oud Zanzibar излъчва силно и има отлична трайност от над 10 часа на кожата ми. Това е изключителна рядкост за летен парфюм, защото те се изяждат от жегите и потта много бързо. Този обаче е устойчив и се усеща през цялото време добре. Морската солена вода и хлорната в басейните не му пречат въобще, не могат и те да го съборят, което честно казано ме възхити страшно много.

Парфюмът е унисекс и стои отлично и на двата пола, като има разлики при мен и мъжа ми. Когато си взех проба мъжът ми се впечатли от него силно и дори изрази лека тъга, че пробата е свършила веднага, като сме се напръскали и двамата, като това ме накара въобще да не се замисля за покупка веднага. Страшно се радвам за това решение, защото парфюмът наистина е страшно добър и интересен. На когото съм го показала е предизвикал само позитивни думи и емоции.

IMG_9793

IMG_9815

IMG_9820

IMG_9672

IMG_9680

Запечатах с Oud Zanzibar Blend Oud прекрасните си летни спомени от една вълнуваща ваканция на българското черноморие, където не бях стъпвала от над 10 години. Този прекрасен плодово-дървесен аромат беше в унисон със заобикалящата среда и с настроението ми и допълваше радостта от пълноценните мигове, изкарани със семейството ми. Със сигурност ще го взема с мен и на следваща ваканция скоро, за да видя как ще му повлияе по-хладния планински въздух.

Ако търсите освежаващ, кисел, цитрусово- плодов аромат, този не е за вас. Той си е силно дървесен в жегите и не дава никакви причини да не мислите, че носите аромат на марка, насочена към ориенталския стил в парфюмерията. Започнах да пробвам парфюмите на Blend Oud подробно, след като се влюбих в този, но те повечето са много силни, дървесно- удови ориенталци, подходящи за студено време и ще изчакам, за да ги разуча много добре при подходящите условия.

Разносих всичките 4 парфюма от Voyage Collection на марката и Oud Zanzibar Blend Oud е създаден точно като за мен. Много харесвам пъпеш в парфюм и търся от години, но винаги попадам на воднисти, с много леко сладък отенък, а аз такива не харесвам и не мога да нося, защото някак ми става лошо. Пъпешът в Oud Zanzibar е оранжев, събрал много слънчеви лъчи и има сочна месеста, вкусна част. Цитрусите само го подчертават, не бих казала, че имат самостоятелна роля. Подправките засилват топлото, горещо дори усещане на сандаловото дърво и уда.

Пробвайте в Atelier 84 където ще ви посрещнат с внимание и голяма любезност и ми напишете дали ви харесва и как го усещате, ще ми бъде много интересно.

IMG_9705

IMG_9706