IMG_1350

Oud Blanc N°1584400

Чисто бяло.

Удивително попадение в сърцето на най-благородните материали. Разкриване на тяхната съкровена красота. Възпявайки ги посредством истинска, елегантна, олфактивна хармония…

От 2009 насам, Collection Extraordinaire на Van Cleef & Arpels стои на пиедестала на съвършенството и автентичността.

Ако един единствен цвят може да символизира това търсене, няма съмнение, че това е бялото: сияйно, непреходно бяло, чиято чистота е подчертана от перфектния баланс на бутилката.

Като ново попълнение след Santal Blanc, Van Cleef & Arpels сега представя Oud Blanc, като предлага зашеметяваща интерпретация на това легендарно дърво, за което погрешно смятахме, че няма повече тайни от нас.

Струйки дим от Уд

Oud Blanc е истинско преоткриване на Oud.

Представен в лакиран в бяло флакон, с дизайна на емблематичната за колекцията форма, този дървесен, ориенталски парфюм е удивителна, ясна, кристална версия на това дърво със силен характер.

Парфюмерът Ан Флипо ни разкрива своята тайна:

“За да пресъздам уд по уникален начин, почерпих вдъхновението си от това, което се случва, когато дървото гори. То отделя топъл и обгръщащ бял пушек, обвит в тайнство и сладострастие. Пресъздадох уханието на този пушек, който е едновременно топъл, мек и полупрозрачен.”

Потопен в сочните нотки на фурма, скъпоценният акорд уд е съчетан с нежна, кадифена турска роза. Ванилията придава на композицията своя сладък, кремест аспект, докато тамянът предизвиква хаос, когато разгръща опушените си, плътни фасети. Полученото усещане за топлина предизвиква неочакван контраст със студената милувка на алдехиден бял мускус в базата. Композицията създава впечатление за облак от топлина и сладострастни струйки дим от уд сякаш оживяват.

IMG_1304

IMG_1310

IMG_1312

Oud Blanc е прелестен парфюм от една от най- любимите ми колекции. Ползвам повечето аромати от тази линия на Van Cleef & Arpels и чаках и този бял парфюм с притаен дъх, защото съм от големите уд фенове и нося много, от години. Мъжът ми също.

Разтопих се от удоволствие, като го получих и се напръсках. Уд в комбинация с рози, тамян, фурми и муск, пробвах за първи път и като голям фен на тази съставка ми пасна отлично. Изключително много ми харесва. Усещам този великолепен парфюм напълно мой, всичко в него се подрежда като парченца от пъзел и ме кара да се чувствам добре. Много високо качество и перфектен бленд на съставките.

Има отличен интензитет, излъчване и трайност. Мога да го усетя и след 12 часа носене. Пръскам доста, защото не мога да му се наситя, но хора, които не свикнали да носят уд не трябва да прекаляват, защото парфюма е силен и страстен. Така завладява, че се усеща постоянно и носи чувствена елегатност и красота.

Уместен във всяка ситуация, денем и нощем в по-хладно време. Когато го нося получавам винаги въпроси с какъв парфюм съм и много комплименти, които ме радват силно, защото просто обожавам Oud Blanc. Той е от тези велики парфюми, които са незабравими и оставят буквално следи в душата ми, като се сливат в едно цяло с излъчването ми.

IMG_1380

IMG_1388

IMG_1499

Всяка една от съставките се усеща превъзходно, но не крещи и не се бори за надмощие над околните. Много ми харесва, че една трудна за повечето хора съставка като тамян, но любима моя, е представена меко и деликатно. Не е натрапващ се, църковен и раздиращ, не се впива в мозъка ти, а гали, умиротворява и е комфортен.

Фурмите дават изтънчена сладост, която се съчетава по един елегантен начин с уд, роза и тамян. Този бял пушек, за който говори парфюмеристката, обвива всички нотки и ги прави загадъчни, не кристално чисти, а топли и обли.

Розата не е тежка, маслена и презряла, а сиропирана от фурмите и въздушна. Не е силно изразена, прелива в уда и тамяна и ги облагородява. Муск се усеща в базата и е красив. Парфюмът е абсолютен унисекс и може да се носи и от двата пола, като се разкрива чудесно. Мъжът ми го хареса силно и понякога се пръска, като му стои по-различно от мен и много се радвам да вдъхвам парфюма от неговата кожа. И двамата сме с топли кожи, които омекотяват силата на тези величествени съставки и ги правят неземно красиви.

Едно от отличителните неща за Oud Blanc Van Cleef & Arpels, е че този типично ориенталски аромат е композиран напълно европейски и е лесен за носене, мек и елегантен. Като безценно бижу от диамантените колекции на марката ляга тържествено на врата и дава самочувствие, силно себеизразяване, отличава и разпръсква красота.

Oud Blanc е абсолютно най-любимият ми от новоизлезлите тази есен парфюми и за мен е задължителен за проби от любителите на уд-роза комбинация.

Искам специално да благодаря за подаръка на представителите на бранда за България.

Напишете ми мнението си за този елегантен парфюм в социалните мрежи.

IMG_1545

IMG_1560

IMG_1574

*PR Sample