IMG_E6270

Mesauda Milano Glow Stick 102 Rose е от пролетните предложения на марката. Озаряващ стик в три различни цвята Gold, Rose, Bronze и тегло 5 g.

Дерматологично тестван, без парабени, силикони, парфюм и течен парафин. Стикът е в здрава опаковка от черна пластмаса с винт и има кутия.

Съдържа масло от жожоба и има лека текстура, която позволявава постопенно надграждане и лесно блендиране. Стикът е удобен за дефиниране и озарявяне, както и за скулптинг на изпъкналите места по лицето, които изсветляваме. Може да се използва върху база и като сенки, аз го използвам и като червило.

Не е подходящ за супер мазни кожи, защото стик продуктите по принцип не стоят добре върху тях и могат да се разтекат, но за смесени и сухи кожи е отличен. Създава дискретно сияние, което може да се засили, но не и да се прекали. С една дума, с този стик от луната няма да ви видят, но ще постигнете естествен блясък подходящ за ежедневие и не толкова специални поводи.

Може да се нанася и блендира с четка или с пръсти, като аз го харесвам леко нанесен и втрит върху най-високата част на скулите, с пръсти. На очи и устни, действам директно със стика. Има трайност от около 6-7 часа и не подчертава несъвършенства, понеже е лек. Не се набива в пори, но трябва да се внимава, ако се използват много силни коректори и се пече отгоре с пудри. Това действие обикновено изсушава нежната околоочна зона и понеже хайлайтърът стик е мазен се получава голямо разминаване в текстурите върху кожата, което лично на мен никак не ми харесва. Под очите сухо и матово като стафида, а на скулите мазно и блестящо.

IMG_6283

IMG_6326

IMG_6358

Знаете, че много харесвам и използвам задължително всекидневно хайлайтъри от всякакъв тип и текстура и мога смело да заявя, че този стик по нищо не отстъпва на стиковете от луксозния клас козметика. Сега Шанел пуснаха в пролетната си колекция два такива стика, аз си купих единия с цвят и имам база за сравнение.

За мен стиковете са много удобни за път и за в чантата, защото не е необходима четка за нанасянето им и голяма прецизност. Гримът особено в топло време се нуждае от някакви преработки в средата или към края на работния ден и стиковете са отличен начин да озарите леко кожата си, особено ако я почиствате, за да нанесете отново висок слънцезащитен фактор преди тръгване от офиса.

Mesauda Milano Glow Stick 102 Rose можете да пробвате в магазин Moria на пл. Гарибалди и ул. Витошка. Имат и онлайн сайт Moria.bg

IMG_6373

IMG_6386

IMG_6393

pr* sample