IMG_4178

Mandarine Sultane Alexandre.J е красив, ярък и много сочен аромат. Марката е нишова и предлага интересни и запомнящи се парфюми, в много красиви опаковки.

Един от лесните за носене парфюми с цитруси в студено време, Mandarine Sultane се отваря взривно с много мандарини и други цитруси, като постепенно се затопля силно от жасмин, амбър, кашмеран, сандалово дърво, бадеми, праскови и ром. Много енергичен и запомнящ се, той предизвиква наслада и удовлетворение. Хем е газиран, хем топъл и успокояващ. Има и отличителната нотка за всички парфюми от бранда, не можеш да сбъркаш, че е парфюм на Alexandre.J.

Има невероятно красив син флакон със златни детайли и прекрасна кутия, която може да се използва примерно за съхранение на очила или бижута.

Силен, без да е досаден, Mandarine Sultane има в себе си всичко необходимо, за да се хареса на двата пола и да се носи лесно във всички сезони. Много траен и с добро излъчване. Когато се напръскам с него се чувствам, млада, енергична и много жизнена. Има силното свойство да зарежда и се различава от цитрусовите аромати с пудреността и топлината си, които се разкриват след силните мандарини в първите минути.

IMG_4204

IMG_4159

IMG_4160

Мандарините омекват и се размиват в другите горещи съставки, но продължават да се усещат добре до самия край на парфюма. Ако обичате този плод, можете да се насладите на много добро изпълнение в парфюм. Натуралистично, но без киселината и горчивината от корите, само сърцевината на сладка, вкусна и сочна мандарина. Просто разкош!

За мен е подходящ за покупки и насляпо, защото трудно може да разочарова, ако познавате/прочели сте пирамидата му и познавате горе-долу аромата на съставките и.  Жасминът също се усеща много добре, но прилики с Alien TM, ако търсите, няма да откриете. Бялото обсебващо цвете е добре придружено от нероли и портокалов цвят, които го правят лек и сочен, а не омаен и главоболен.

Аз го харесвам страшно много във всеки момент от развитието, но най-голямо удоволствие ми носи горещата дървесно- амброво мускусна база, която можеш с нож да режеш, толкова е гъста. Влиза в носа и носи великолепен шлейф, като облак. А вече съвсем леко усещащата се мандарина не позволява на сериозната база да натежи и измори обонянието.

Парфюмът за мен е дневен и може да се носи във всякакви случаи. Получава доста комплименти и е уместен, без да е крещящ. Алкохолната нотка не бива да ви притеснява, тя не се усеща все едно сте отпили от рома и той ви загрява гърлото, а все едно сте в топла стая, в която се вдигат леки наздравици с аперитив и черпят с мандарини и сладки бадеми.

Парфюмът е умерено сладък, дори бих казала ,че за сладколюб като мен не е въобще, но точно в това е очарованието му. Ако му беше добавена ванилия щеше да завие в гурме посока и да не се отличава толкова много.

Влюбих се в него от първо помирисване преди години и реших, че е достоен да го купя и присъединя към колекцията си, защото ми носи голяма радост и едновременно спокойствие при носене. Слагам го във всички сезони и мога да кажа, че винаги ме изненадва приятно.

Харесвам още два парфюма от марката и рано или късно ще придобия и тях, защото също са интересни и различни. Ако ви попаднат пробвайте Morning Muscs Alexandre.J и Zafeer Oud Vanille Alexandre.J, както разбира се и другите предложения на марката. Смятам, че няма да ви разочароват и ще откриете нови любимци.

IMG_E4185

IMG_4229

IMG_4252

IMG_4258