DSC07249

Здравейте,

преди време получих голям пакет с много изненади от марката Mary Kay и днес реших да ви разкажа подробно за червилата, моливите и печените им ружове.

Имах възможността да тествам шест червила, два молива и два ружа. Не познавах нищо от марката до този момент и се зарадвах на възможността да пробвам нещо ново, да сменя, да проуча. Аз съм луд козметичен фен, освен парфюмен, и обожавам пробите на нови, непознати за мен брандове и продукти. Като цяло ползвам и имам огромна колекция от продукти от най-високия клас Герлен, Шанел, Диор и т.н., но никога не отказвам и нови предизвикателства.

Всичките продукти идват индивидуално опаковани в черни кутии, на които е изписано име, състав, срок на годност, адрес на фирмата, страна на производство и грамаж. Кутиите са от хубав картон и предпазват добре. Аз държа страшно много на предпазни кутии и никога не ги изхвърлям, защото съхранявам продуктите си в тях.

DSC07251

DSC07254

Червилата са по 3.6 гр., в черна,  красива и удобна гилза. Добро закопчаване, без магнитен клик и стабилна пластмаса с гланцово покртие. Има налични 13 цвята, аз пробвах 6 и ги харесах.

Два нюда по-светъл и тъмен, две в розовата гама, корал и лилаво бяха определени като подходящите за мен цветове и ми паснаха напълно, защото точно такива плюс червено разбира се, ползвам и харесвам в ежедневието си.

Червилата са гланцови, меки, без да се разтичат и много комфортни на устните. Само Luminous Lilac има много леки частици и стои малко по-грапаво на устните, иначе другите се намазват като масло. Хидратират, не лепнат, не се усещат и аз съм супер доволна от тях за ежедневни червила. Ползвам много матови и професионални червила, предимно на Мас и тези се различават доста, защото не са така крещящи. Не са силни, не подчертават, не се натрапват. През деня, в сегашния ми ритъм на живот, нямам нужда от силни червила, а от леки и комфортни такива, които да ми дават необходимото самочувствие /без червило или глос, не излизам/, без да ми изсушават устните или да търся огледало, за да поправям.

DSC07256

DSC07259

DSC07264

Това според мен са изключително подходящи за офиси и въобще за бизнес срещи, където не е много уместно да се използват крещящи червила. Красиви, леки, гладки и подчертани устни, без силни цветове и текстури. Като свежи майски рози. Тънки или пък плътни устни, не се акцентира толкова върху тях и недостатъците им, и дори и да има промени, а то неминуемо има при пиене и особено при консумация на мазни храни, то те не си личат. Пигментирани са достатъчно, но не и прекалено.

Изтриват се равномерно и траят около 2-4 часа без ядене, само с пиене. Аз не търпя червило при хранене и трия винаги, защото обичам красиво начервени устни и така или иначе винаги подновявам, освен силните матови червила, които пък оправям задължително.

Аз съм розово момиче и любимият ми цвят стана очаквано Mod Pink. Страшно ми пасна и е все в чантата ми. Червилата имат лек, недразнещ аромат и са описани на кутията им като Gel semi-shine lipstics, като точно така стоят и на устните. Не силно блестящо, не влажно, не матово или полу-мат. Стоят естествено и в това е голямото им очарование според мен.

Моливите за устни са два съответно розов и коралов с имена Rose & Coral и са 0.28 ml. Имат острилка и не са много твърди, нито пък меки. Аз честно да си призная моливи за устни ползвам много рядко и то само за очератаване и запълване на цялата уста за омбрета, поради затова не мога да ги сравня с други моливи за устни. Не харесвам очертани с молив контур и не нося така. Тези паснаха с червилата на Mary Kay в съответните тонове ще ги използвам отново за омбрета.

DSC07265

Baked Cheek Pouder или така наречените печени ружове са под формата на сърца, в два цвята розов – Giving Heart и прасковен –  Kind Heart. Кутията им съдържа 6.5 гр. продукт, който е мек и лесен за нанасяне с четка. Няма твърда горна кора, както често се получава при печени продукти за лице, която да трябва да се стърже с по-остра четка, за да пусне цвят. Тук поглаждаш четката и веднага се отнема от ружа и цвета са вижда върху космите. Няма огледала и приложени четки, така че трябва да ползвате свои.

В ружовете има видими блестящи частички, които се пренасят на лицето. Озаряват приятно, давайки цвят. Не са едри брокати, но който не обича блестящи скули, няма да ги хареса. Когато ги нося не използвам хайлайтър. Сега е топло и с едно потапяне на четка, и добро блендиране, имаме добър естествен резултат. Пробвах и с много продукт с напластяване, розовият не позволява, но с прасковения стои чудесно и в по-голямо количество. Добра пигментация и трайност на кожата ми. Не ползвам фон дьо тени лятото и нанасям директно върху скулите, над бяла козметика и тониран крем с висок фактор, за свеж и отпочинал вид.

В заключение мога да кажа, че съм много доволна от изпратените ми козметични продукти на Mary Kay и определено бих пробвала и други неща. Основното предимство им е, че това са според мен, гримове подходящи за хора, които нямат особени гримьорски умения. Работи се лесно и бързо с тях и се получават отлични резултати, без влагане на време, много труд и суетене пред огледалото.

Пробвали ли сте нещо от марката?

DSC07267

DSC07269

DSC07272

DSC07274

IMG_0013

Продуктите са ми предоставени от Mary Key, но мнението си е лично мое.