IMG_5616

Здравейте,

днес искам да ви разкажа за един продукт, който получих в кутията с #WantedatSephora продукти. Преди това бях коментирала с приятелка, малката кутийка на MAGICAL CREAM EGYPTIAN MAGIC, защото и го бяха похвалили страшно, и нямах търпение да започна да го използвам.

Тъкмо се бях върнала от море и кожата ми беше силно изсушена от слънцето, морската вода и пясъка. Просто се нуждаех, от масла, от силно подхранване и освежаване. Аз съм по принцип с мазна кожа и ненавиждадам чувството на сухота и опънатост, особено по крайниците.

Моят MAGICAL CREAM EGYPTIAN MAGIC е голямата опаковка и съдържа 118 мл. многофункционален крем за кожата. Той е магическа грижа тялото, косата и тена. Обещанията са, че подхранва всичко, което се нуждае от подхранване и привежда във върхова форма. Казват че:

  • хидратира кожата
  • разкрива блясъкът и
  • успокоява чувствителна кожа
  • прикрива несъвършенства
  • отстранява нежно грима
  • милва ръцете
  • грижи се за нокътните плочки
  • глези местата със суха кожа
  • прикрива зачервявания

IMG_5617

IMG_5618

IMG_5702

Формулата му е съставена от мед, зехтин, пчелно млечице и други полезни съставки от природата. Звучи чудесно нали?

Сами разбирате, че веднага го отворих и започнах да експериментирам. Исках да видя дали наистина прави тези всички неща и как точно действа на мен. Междувременно получих добър отзив в Инстаграм от дама, на чието мнение страшно държа, без тя да е блогър, „инфлуенсър“ или събирач на лайкове, и любопитството ми се изостри още повече.

MAGICAL CREAM EGYPTIAN MAGIC е балсам с много мазна формула. Като вакса е точно. На стайна нормална температура е твърд, като се повиши омеква леко, но течен не става. В хладилник не съм поставяла и не мисля да го правя.

Първото нанасяне беше на ръцете и краката, които просто ми горяха от жаркия пясък. Нанася се лесно, мазно е много и го ползвам вечер преди сън. Мирише натурално, на зехтин и масла, не много приятно за мен, но ароматът не е силен и се маха бързо. Има жълт цвят. Не лепне, но е толкова мазен кремът, че ако пипате нещо веднага след обилно намазване каквото правя аз, ще го нацапате. Попива обаче бързо в изсушената ми кожа и веднага се усеща облекчение на опъването. Наистина овлажнява и подхранва. Кожичките на нотките са в чудесно състояние, без да правя нещо специално за тях. Не ги изрязвам никога и сега с този крем не се налага да използвам нищо допълнително, което е супер защото нанасям толкова неща едно след друго, че омръзвам сама на себе си с ритуалите преди сън.

IMG_5682

IMG_5641

IMG_5635

Виждайки, че действа добре на сухата кожа, на следващия ден намазах обилно и коленете, лактите и устните. На последните се усеща много мазно, необходимо е супер минимално количество и на сутринта резултатите са очарователни. Меки, плътни, подхранени устни. Нямам запушване на пори по контура на устните, от което ме е най-страх при използване на нов, мазен балсам.

На лице не посмях да сложа, защото е наистина много плътен и смятах, че ще омазни прекомерно кожата ми, но реших да сложа леко под очите, при вечерния лек масаж с масажьор. Повторих на следващия ден, вече окрилена от факта, че наистина не запушва пори. Най-проблемните ми пори са под очите, отстрани на носа и много внимавам какво точно използвам в тази зона.

Междувременно отидохме пак на почивка, този път на планина, и там поради все пак някаква вместимост на багаж /аз рядко се съобразявам и мъкна почти всичко, за ужас на мъжа ми/ се осмелих да мажа и крайниците на децата. После пробвах и на върховете на косата и така постоянно разширявах местата, на които да поставям MAGICAL CREAM. Сами виждате от снимките, че сме изхабили сериозно количество за такъв тип гъст продукт, за по-малко от месец.

Много ми харесва наистина. Оправдава очакванията, овлажнява и подхранва сухите места по кожата. Подходящ е за цялото семейство и нямаше никакви неприятни и неочаквани изненади.

Ще ви призная, че една вечер бях много изморена и загледах интересен сериал. Направих дългата рутина – почистване, тоник Pixi, есенция, олио-серум, масаж с масажора на The Body Shop, за който специално ще ви разкажа в ревю, и когато си легнах късно през нощта се сетих, че не съм използвала завършваща грижа нощен крем. Абсурд беше да стана да тропам тепърва и просто докоснах с двете си намазани с MAGICAL CREAM ръце от двете страни на лицето, без носа и т-зоната. Не съм втривала, само докосване и леко притискане. Смятах, че ще стана с ужасно омазнена кожа и може би някоя пъпка, но нямах друг избор. На сутринта всичко си беше наред и кожата ми не бе по-мазна от обикновено /сутрин винаги се събуждам с лъснало лице, без значение от грижата, която използвам/, което води до извода, че явно е жадна и тя. Не съм го нанасяла още за премахване на грим, но непременно ще пробвам, за да видя всички посочени по-горе точки от производителя.

Мултифункционално използване и качествен продукт, който изпълнява това, което обещава. Харевам го, препоръчвам го за проби, това че има травъл версия е чудесно. Моето семейство го одобрява също и ще стане част от козметиката ни, защото става наистина за много неща.

IMG_5678

IMG_5679

IMG_5667

Продуктът ми е даден от Sephora, но мнението си е лично мое.