DSC05751

Здравете,

днес ще ви разкажа за един ангелски парфюм, който помиришете ли никога няма да забравите. Той съчетава в себе си две противоречиви за комбиниране нотки – цветя и какао. Мирише буквално на люляк с черен, плътен шоколад. Шизофреничен парфюм. Няма друг такъв.

Моята история с Lilac Love Amouage започна рязко и трудно. Помирисах в магазина, пръснах и се влюбих очаквано /страшен фен съм на марката/. Купих след седмица и разпечатвайки целофана усетих силна миризма от кутията. Такава ненавременна миризма винаги предвещава проблеми. Капачката е магнитна и разкошна. Отворих я, напръсках се и потънах в блаженство. В следващия миг обаче с ужас видях, че пръскалото сълзи и пуска течност. И така постоянно. Мокреше всичко, на което го сложех включително и прекрасното млечно – лилаво кадифе в кутията, по което оставаха грозни петна. Нямаше възможност парфюма да е копие и аз изпаднах в чудо какво точно да го правя, за да престане да тече.

Махнах пръскалото и започнах обработки. Два дни се наложи да се пръскам зловещо с огромно количество парфюм, за да спре да тече и впоследствие ми обясниха, че има такива партиди препълнени до горе парфюми, от този вид и като се смали леко количеството, сълзенето престава. Да, вярно беше, престана. Нооооо аз усещах ангелския аромат на люляци с шоколад постоянно и не изпитвах добри чувства към това усещане. Реших да го прибера, за да не го намразя окончателно и да се наложи да се разделим бързо. Извадих го чак след половин година и всичко вече беше наред.

DSC05776

DSC05775

DSC05777

Lilac Love Amouage е изпипан до съвършество. Кутия, кадифе, бутилка, капачка, лого, сок, интензитет и трайност на парфюма, няма никъде забележка. Той се различава силно от останалите парфюми на марката, които са много сложни, присъствени и тежки.

Като се напръскам буквално ми поникват крила и летя, летя от радост. Тук намирам най-доброто представяне на люляк, след En Passant Frederic Malle, които буквално ме пренася в други светове и е парфюм чудо.

Обожавам люляци и черен шоколад и вдъхването на двете едновременно ми носи чувство на емоционална пълнота и задоволство.

Lilac Love не е сложен парфюм. Усещам въпреки посочената от създателите богата пирамида, в която не се съмнявам, защото Amouage са всепризнати майстори на супер сложните и променливи аромати, само и единствено люляк с шоколад.

Друго обаче не ми и трябва!

DSC05788

DSC05810

DSC05764

Силна женственост, мекота и невинна по детски красота се крие в тежката лилава бутика. Омая, която с часовете се прибира все по – близо до кожата и те кара да вдъхнеш малко по-дълбоко, за да изпълни ноздрите с блаженството си. Три пръсвания са напълно достатъчни за усещане над 12 часа. Повече тежат доста през първите 6 и се впиват леко неприятно в мозъка. Не е хубаво човек да преиграва с белите цветя, макар и маскирани като млечен млад люляк, поръсен с тъмно пухкаво какао.

Гурме ли е този парфюм? Не, не е! Цветен е, с гурме добавки.

Прилича ли на някой друг? Въобще.

Съвременен аромат, който улавя духа на класическата женственост. Лесен за носене и харесване, отзивчив и изключително добре приемащ се от околните. Има само един минус, но той е сериозен – висока цена. Ако не беше тя смятам, че много дами, биха го пожелали за носене и притежаване. На господа много не си го представям, но защо пък не?!

Буйната цветност и тъмното какао предпазват парфюма да завие в прекалено сладка посока. Има пухкава, кремава сладост.  Приветлив е, но има склонността да се проявява доста различно на кожи и в носове. Абсолютно неподходящ е за купуване насляпо, въпреки очевидната си красота, и нежност на бутилката и опаковката. Чувала съм за главоболие от пищните цветя, както и за химично проявление на люляка, който въщност е всичко друго, но не и посочена нотка люляк.

DSC05765

DSC05819

DSC05797

Пролетен е Lilac Love Amouage, но аз го нося целогодишно, освен в големи жеги. Ежедневен и много подходящ за вкъщи аромат. Абсолютно винаги се отбелязва и то с много добри думи. Не е неуместен и в офиси и работна среда, стига да е пестеливо изполван. Гарантирам ви комплименти и въпроси кой точно е този ангелски парфюм.

Ако желаете да си доставите удоволствие, да се разтопите от нежност и пролетна красота, както и да погалите обонянието на партньора си, то пробвайте Lilac Love Amouage.

DSC05783

DSC05784

Review 0
8.8 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата7
Времетраене на аромата9
Послемирис9
Лукс10
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка