DSC02750

Здравейте!

Обичате ли да рисувате с пастели? А харесвате ли озарено с хайлайтъри лице? Lancôme My Parisian Pastels ви позволява да играете и рисувате на воля скули, очи и устни.

Още като дойде в България и пробвах озаряващото кубче на Ланком го пожелах, но нещо не идваше време за тази покупка. Аз обожавам хайлайтъри и имам много, но този ме грабна с различните по цвят, изваждащи се поотделно от кутийката кубчета. Когато започна голямото, лятно намаление на любимата ми Сефора, ги видях, очакващи ме с по-ниска цена и реших, че е дошъл момента да ги взема, и да си доставя удоволствие.

DSC02745

DSC02765

Хайлайтърите-кубчета са 9 на брой, в различни цветове и могат да се използват за озаряване, руж, като сенки и дори на устните върху червило или глос, за постигане на различни ефекти. Всички цветове са пастелни и имат отличен пигмент. Кубчетата са номерирани на гърба си, за по-лесно подреждане в първоначалния им вид, в който ги предлага Ланком. На обратната страна на металната им кутия е посочено кои номера за какво се използват.

Много блясък има в малките пастели. Който не харесва блестящи гримове, въобще да не ги поглежда. Особено на скулите се личат силно и карат кожата да свети отдалеч. Не бих ги носила в топло време, на ярко слънце и като цяло винаги внимавам с нанасянето и използвам така наречена „лека ръка“ с мека, пухкава четка, за да смекча доколкото е възможно блестящия ефект.

DSC02761

Цветовете се допълват и могат да се редуват, наслагват или да се използват самостоятелно. Хубаво се получава като се мине с четка върху една страна на металната кутия или по диагонал и се вземе по този начин едновременно от три съседни цвята, като цветовете могат постоянно да се преподреждат.

Много добре стоят като сенки. Позволяват да се докоснат леко клепачите, дори без четка и с пръст да се размаже, за получаване на блестящ, цветен ефект.

На устни слагам леко в средата на долната устна върху глос за по-голям обем.

DSC02755

DSC02758

Пастелите се съхраняват се в стабилна, добре затваряща се кутийка и са малки, и компактни. Чудесни са за път, защото са мултифункционален продукт.

Като цяло не са някакъв „уау“ продукт, но ако като мен сте фенове на хайлайтъри и обичате блестящи такива, вижте ги. Цената им е много висока, но на намаление става малко по-прилична.

Харесвам ги, защото ми носят настроение и се забавлявам с тях. Давам и на дъщеря ми да рисува и прави първи стъпки в грима.

DSC02767

DSC02769

DSC02768

Ето и един вдъхновящ клип на Lisa Eldridge за използването на Lancôme My Parisian Pastels.

Parisian Pastels – A fresh Spring look by Lisa Eldridge with Lancôme