DSC02850

Здравейте!

Днес искам да ви представя един смокинов парфюм и крем за тяло от линията със същия аромат.

Преди известно време видях онлайн един вълуващ сет с парфюм миришещ на смокини и докато търся информация за него, защото не обичам да купувам „насляпо“ парфюми, той свърши.

Обожавам мирис на смокини и от години издирвам такива парфюми целенасочено. Сравнявам, нося и им се радвам силно.

DSC02838

Благодарение на приятелка – парфюмна фея, се сдобих с него, но все пак „насляпо“, защото не намерих  къде да го помириша. Така се случи, че преди да получа парфюма си купих от магазин на Боди шоп едноименния крем за тяло, като нарочно не помирисах аромата, защото така или иначе той вече бе мой и ме чакаше в куриерски офис.

Italian Summer Fig The Body Shop парфюм и крем за тяло имат абсолютно еднакъв аромат, който започва много силно.   Остра, суха, много зелена смокиня с листата, неузряла и без сладост. Все още ненацелувани от слънцето плод и дърво, излъчващи хлад и студенина. Силно зелен, но не и силно тревист аромат. Има тревни нотки, но те са по скоро от тревата поникнала и растяща в постоянна сянка под голямото смокиново дърво. От зеления, мек килим, подават глава и няколко билки.

DSC02854

DSC02845

Подходящ е за много горещо време и се развива добре във влажен въздух. Не се отличава с голяма трайност и някакво сериозно развитите. Монотонен и скучен е.  Ако очаквате смокинята да узрее, да се затопли, да покапе сладкия сок по брадичката ви и млякото от листата на дървото да залепи пръстите ви, няма да стане и може би ще се разочаровате.

Сравняват парфюма със смокиновата класика Philosykos Diptyque. Имат допирни точки в началото, в зелената, хладна смокиня, в мириса на кората на дървото и в първоначалната много силна горчивост, която остава при Боди Шоп и се разсейва при другия в развитието му. Philosykos е за мен съвършено композирана, от майстор мелодия, а Italian Summer Fig е песен написана за новата класация. Наличието на единия не отменя притежанието и на другия, особено ако сте истински смокинови фенове.

DSC02842

Парфюмът е унисекс и според мен би могъл да се носи целогодишно при желание за смокини. Italian Summer Fig има много добра цена, което е голям плюс. Сега вече се намира и на намаления, защото е типична лятна серия, а лятото бавно отминава.

Кремът за тяло е много хубав, овлажнява и ароматизира кожата отлично и е отлична основа за полагане на парфюма. Двата продукта  използвани заедно имат една доста по-прилична трайност.

Кремът има в началото много силен аромат и мен лично това ме дразни, като се намажа вечерно време преди заспиване.  Сутрин е ободряващ и силно разхлаждащ. Дава моментална свежест и събужда сетивата за успешения ден.

А вие обичате ли смокини?

DSC02841

DSC02848

DSC02855

DSC02856

Ето и един клип за представянето на аромата.

NEW Italian Summer Fig fragrance The Body Shop®

Review 0
2.1 densi
Потребители 0 (1 Гласувай)
Сила на аромата4
Времетраене на аромата2
Послемирис0.5
Лукс2
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка