IMG_E5143

Здравейте,

дойде време да ви покажа и да споделя мнението си за продуктите за коса на WELLA PROFESSIONALS, които използвам вече доста дълго време. Серията Fusion получих като подарък на едно невероятно шоу за прически и новости от WELLA PROFESSIONALS и се зарадвах, защото са подходящи за моята коса.

Аз съм маниак на тема поддръжка на косата. Чета много, имам сериозни познания, изисквания и претенции, и инвестирам огромно състояние в хубавия и вид. Ползвам страшно много серии за коса едновременно /между 10 и 14, ако е интересно ще изброя какви точно/, в зависимост от нуждите, като съм фен на луксозните брандове и на силните, хубави откъм състав и свойства продукти. На обещания не вярвам, и не работи ли нещо върху мен, директно го оставям. Избор има огромен, за да си позволя да правя компромиси. Косата ми знаете е руса от 20 години и поддръжката и е от първостепенна важност, за да изглежда добре, а не като раздърпана метла, суха и изгоряла, което русите бои през 4 седмици най-много, правят неминуемо. На всичкото отгоре я оставям и дълга, така че се нуждае от сериозно подхранване, редуване на протеинови и хидратиращи серии, много терапии и ежедневна сериозна поддръжка вк. и подходящи кърпи за коса, четки и копринени калъфки за спане, които освен да предпазват от бръчки, правят прическата да изглежда винаги като току що направена. Ще кажете може би, абе Денси кога имаш време за тези глупости, но ако искате хубава коса, лице, кожа, тяло знаете трябва постоянство и много всеотдайност. Иначе не става повявайте ми, пробвала съм мързеливата, не е за мен.

Добрият фризьор е също изключително важен. Аз открих моята Вики, дългогодишен треньор и стилист на WELLA PROFESSIONALS, за която съм писала тук, и която прави чудеса с цвета и формата на косата ми. Благодаря и от сърце! Честит рожден ден, Вики! Пожелавам ти здраве и спокоен живот, ти си надарена с талант и хубави качества, каквито рядко се срещат!

След лилавите експерименти последия път, тя върна русия ми цвят, като го изчисти, изсветли и премахна жълтите отенъци, с които не можех да се преборя години, защото аз не обезцветявам косата си при боядисване. След това ми подари за да го поддържам, студено лилав шампоан от новата серия INVIGO WELLA PROFESSIONALS.

IMG_1881

IMG_E5196

Серията Fusion WELLA PROFESSIONALS е срещу накъсване на косата. Да бъде косата мека като коприна, но силна като стомана. Това са продукти за увредени коси, които имат нужда от възстановяване и предпазване от последващо накъсване. Знаете, че скъсаните косми не дават дължина, стърчат и са много кофти нещо, а експлозиите по кортекса, причинени лично при мен след двукратно използване на преса, дори и със супер силни термозащити, са като бели точки, които силно загрозяват крайщата. Аз нямам цъфтежи, защото подстригвам абсолютно редовно, но се нуждая от силни помощници за укрепване на косъма. Серията съдържа копринени аминокиселини,  възстановява и предотвратява накъсвания от топлинни уреди и разресване.

Silksteel Fusion програма – възстановява косъма на микро и макро равнище за до 95% повече устойчивост срещу накъсване, в сравнение с нетретирана коса и съдържа:

⭐Интензивен възстановяващ шампоан
⭐Интензивен възстановяващ балсам
⭐Интензивна възстановяваща маска
⭐Интензивен възстановяващ амино рефилър

Аз ползвам шампоана и маската. Те са бели, перлени и със средна гъстота. Шампоанът е 250 мл., а маската 150 мл. и са в бели пластмасови опаковки, с капачки от така модерното розово злато. Хубави са опаковките и стават и за пътувания, понеже маската не е голяма и тежка. Капачката на шампоана се  натиска и излиза през малък отвор, което не позволява на течността да се разсипе или това ще стане по – трудно.

И двата продукта имат сходен аромат, цветен и шампоанен, който лично на мен никак не ми харесва. Добрата новина е, че не се задържа върху косата.

IMG_5157

IMG_5199

IMG_5175

IMG_5179

Маската държа на подсушена коса около 5 минути и отмивам. Ползвам винаги и двата продукта заедно, и получавам подредена, без фризове и хвърчене коса. Много съм доволна от серията и посягам към нея средно на трето миене, като останалите две са силни хидратации. Моята коса харесва протеин и не се втвърдява от него. Всъщност обичам протеиновите серии много повече от хидратиращите, но няма начин да избегна последните.

Продуктите не сплескват, обират чудесно фризовете, подреждат косата и я правят тежко падаща. Наистина не съм забелязала новопоявили се експлозии по кортекса и накъсвания  по космите. Не съм променила нищо в използването на топлинни уреди и термозащити. Задължително всеки път след измиване суша с Parluxe сешоар и ползвам преса не повече от един-два пъти месечно.

Не пестя продукти и измивам косата само веднъж, с една – две супени лъжици шампоан и толкова маска, като нея я нанасям на два сантиметра от корените. Вижда се от снимките, че маската е под половината, шампоана също и смятам, че ще ми стигнат да ги употребя заедно, защото не обичам когато маската ми свърши първа. Но дори и да свърши, аз със сигурност ще подновя тези продукти, защото съм много доволна от тях и искам да видя едно продължително действие от над 6 месеца. Ако и тогава мнението ми е такова, серията ще стане част от постоянната ми грижа за коса.

IMG_5154

IMG_5190

IMG_5184

IMG_5185

Сред любимците ми и постоянно присъствие обаче, веднага се нарежда Invigo Blond Recharge шампоан, който съдържа оцветители и е студено лилав, за премахване на жълти отенъци на косата. Ненавиждам жълти отенъци. Боря се с тях, защото имам силен пигмент, от самото начало на блондинския ми период и вече се бях изморила да търся нещо, което поне леко да тушира. Пробвала съм почти всичко на пазара и все нещо не достигаше. Правила съм вк. и обливки с капка черна боя, един много остарял и доста безсмислен метод за премахване на жълтини, но бях длъжна да опитам буквално всичко.

Invigo Blond Recharge е тъмно лилилав и след нанасяне се оставя между 3 и 5 минути върху косата, като преди това е разтрит до получаване на пяна. Тече лилава пяна внимавайте, но не боядисва. Ухае определено цветно, по-леко и приятно от серията срещу накъсване. Оставям го около 5-7 минути и да, работи. Щастлива съм! Нямам голямо пожълтяване близо и под корена, което е неизбежно при такова изсветляване и е страшно дразнещо. Държи нещата под контрол и така не се изкушавам да се боядисвам по-често, на три седмици примерно, защото това е пагубно за косата.

След шампоана използвам хидратираща маска. Той не заплита, нито втърдява, а напротив спокойно прокарвам пръсти през косата, преди да сложа маската, но аз винаги използвам маска, терапия или балсам след шампоана.

Този шампоан няма да оцвети косата ви, дори тя да е платинено руса, но успешно прави, това което обещава и неутрализира жълти отенъци. Харесвам го и ще продължа да го използвам, без алтернатива, защото е подходящ за мен и изискванията ми продукт. Благодаря на Wella Bulgaria и Вики, че ме запознаха с този продукт, защото честно да си призная аз нямаше вероятно, след многобройните разочарования, да посегна към него и да го купя, и щях да пропусна много.

В заключение искам да кажа, че съм фен на продуктите на WELLA PROFESSIONALS и смятам да продължа да ги използвам, защото те влияят добре на косата ми и хубавия и вид. Ще пробвам и други серии и се надявам да открия още любимци и да нямам разочарования. Ако не сте пробвали терапията на WELLA PROFESSIONALS SP Repair или така наречената „Течна коса“ ви съветвам горещо да го направите, тя е чудо!

Кои са вашите любими продукти на WELLA PROFESSIONALS?

IMG_5200

IMG_5151

IMG_E5205

IMG_1869

 

Продуктите са ми предоставени от представителите. Постът съдържа изцяло лично мнение и впечатления.