IMG_E8884

Неустоимият дух за приключение и откривателство на Montblanc сега е пресъздаден в нов парфюм, вдъхновен от синьото на природата.

Синьото е цветът на небето и моретата, цветът на покритите с лед планински върхове и обширни езера. На хоризонта за всеки любител на приключения, синьото винаги приканва за откривателство и изследване. Това е и вдъхновението за новия парфюм Explorer Ultra Blue на Montblanc – неустоима покана да се потопим в приключенския дух на изследователя и започнем ново, вълнуващо, парфюмно пътешествие. Ароматът е най-новото попълнение в линията Montblanc Explorer, лансирана през 2019 г., в знак на почит към страстта на Maison Montblanc за изследване и традицията да бъде доверен спътник на пътуващите изследователи в продължение на близо 115 години. Montblanc Explorer е предпочитан от ново поколение откриватели, които предизвикват конвенционалното в стремежа си да оставят свой отпечатък в света.

Ода за синьото на природата, Montblanc Explorer Ultra Blue празнува връзката на Maison с природата и ясно изразените цитрусови, дървесни и морски нотки на парфюма го отразяват. Трима световни пътешественици и изключително талантливи парфюмеристи на Givaudan – Джорди Фернандез, Оливие Пешьо и Антоан Мезондю – работят заедно по създаването на оригинален парфюм, подходящ за стила на модерния изследовател. Такъв, който събужда желанието за откриване на палитрата от различни нюанси на синьто в природата: на небето, езерата и планините.

Връхните нотки на Montblanc Explorer Ultra Blue могат да бъдат описани като сияйна и подправъчна бленда от Италиански бергамот и цитруси с най-изискано качество, с добавка на нотка розов пипер за свежо-подправъчно ухание с дървесни фасети, напомнящи на пипер и елеми. Морският акорд е туптящото сърце на парфюма. Синята акватична дълбочина, произлизаща от сливането на цитрусите с морските и въздушни нотки, извиква в съзнанието свежестта на алпийските пейзажи, с фин намек за морски бриз. Свежи, йодни, акватични, солени и въздушни нотки контрастират с нотките на амбъргри. Една последна спирка на остров Сулавеси в Индонезия разкрива базовите нотки, които дефинират структурата на Montblanc Explorer Ultra Blue. Изключително пачули, с най-добро качество, е специално създадено за Montblanc. Изчистено от обичайните тъмни, земни фасети, характерни за него, това пачули майсторски се комбинира с изисканото ухание на дървесина, като му придава плътна и богата основа, с кожени фасети.

Смисълът на изследването е да разкриете най-изисканите съставки и умения и да ги обедините в едно, за да създадете нещо ново. Интензивно, безкрайно и свежо, пътешествието на Montblanc Explorer Ultra Blue не завършва с аромата.

IMG_8909

IMG_8899

Пътуването продължава със спирки в Германия, Италия и Франция, които разказват историята зад дизайна на гениалната бутилка, която го съхранява, базиран на дългогодишната традиция на Maison за изискано Европейско майсторство. Сглобена на ръка във Флоренция, защитната обвивка на Ultra Blue, наподобява кожата с елегантен принт на мотива Saffiano, използван върху кожените аксесоари на Montblanc от 1926 г. Тя е украсена с емблемата на Montblanc, изработена в производствената фабрика в Хамбург. Инженерната капачка на флакона, от полиран бял метал, е елегантно гравирана с „Montblanc Explorer“. Дебелата стъклена основа на бутилката разкрива емблематичната звезда Montblanc, представяща шестте ледникови склона, оформящи снежния връх на планината. 

Нова кампания, заснета от Джон Балсъм, улавя изследователския дух на Explorer Ultra Blue, олицетворена от модела и любител на приключенията Рейн Лангевелд по време на собственото му вълнуващо пътешествие, точно там, където синьото на небето, на езерото и на най-високите върхове на Френските Алпи се срещат. Планината и водата като вдъхновение за парфюма, са не по-малко герои на тази история, колкото и нашият безстрашен изследовател. Празнуване на безкрайното небе, спиращите дъха планински пейзажи и чистия въздух на голяма надморска височина. Внушаващите страхопочитание пейзажи напомнят, че когато откриете своя приключенски дух, е възможно да излезете извън ограниченията си, където единствената граница е небето.

Инициирано с оригиналния парфюм Montblanc Explorer, етичното снабдяване продължава да бъде приоритет при създаването на тази линия аромати, като основните съставки на Montblanc Explorer Ultra Blue се доставят по програмата Sourcing for Shared Value на Givaudan. Известната парфюмна къща подкрепя местните производители при прилагането на етично и устойчиво развитие. Този етичен ангажимент е в съответствие с философията на Montblanc EXPLORER, че пътуванията вървят ръка за ръка с превръщането на света в по-добро място за създаване на по-светло бъдеще. Тази подкрепа за местните общности се отразява и в образователни инициативи за бъдещите поколения, като изграждането на три библиотеки за ученици в регионите Бутон и Катой на остров Сулавеси.

IMG_E8857

IMG_8836

Montblanc Explorer Ultra Blue няма общо с първия парфюм от линията. Тук акцент са морските солени нотки, който дават прекрасна свежест. Перфектен за офис, лято и бизнес среда. Парфюмът не е тежък, натрапчив и се съчетава отлично с влага и високи температури.

Има трайност около 6 часа и средно излъчване, като не е силно шлейфов. Няма синтетична миризма, а стои на кожата свежо и прохладно. Може да се пръска по много и за се подновява по всяко време.

За мен е подходящ за хора от всякаква възраст, като може би най- силно ще се хареса на младите мъже. Не търсете в този аромат някакво новаторство, артистизъм или различни усещания. Той е типичен морски аромат, без да е скучен, монотонен или синтетичен. Има сол и много амброксан. Следва тенденциите, без да претендира за уникалност. Ако харесвате такъв тип сини акватични парфюми го пробвайте и имайте незабравимо лято!

IMG_8805

*PR sample