IMG_8236

Преди време бях поканена на представянето на новата козметика ETAT PUR на NAOS, която се предлага в България само онлайн.


NAOS е един от най-големите производители в козметичния сектор, присъстващ в повече от 100 страни по света чрез трите си марки: Bioderma, Institut Esthederm и ETAT PUR. Най-новото попълнение към групата е създадено през 2011 г. от Жан-Ноел Торел, фармацевт и биолог, основател на NAOS.

ETAT PUR се състои от две продуктови линии: Чиста биомиметична грижа за кожата и Чисти активни молекули. С тях получавате възможно най-персонализираната грижа, която да съответства на нуждите на Вашата кожа. От една страна са 8-те Чисти активни молекули, които действат таргетирано върху всякакви кожни проблеми. От другата страна са 7-те продукта от Чистата биомиметична грижа за кожата – продукти, създадени да дават на кожата само тези съставки, които са необходими за правилното ѝ ежедневно функциониране, без да се опитват да изменят нейните механизми или да нарушават баланса ѝ.

Така разполагате с 15 продукта, които можете да използвате самостоятелно или да комбинирате според нуждите си. Продукти са пригодени за Вашите нужди, различните сезони, възрастта и начина Ви на живот, пола Ви и средата, в която живеете – защото всяка кожа е уникална.

На самото представяне, след подробна консултация ми беше избрана подходящата грижа за моята кожа и след като я тествах повече от месец, е време да ви кажа как ми подействаха продуктите.

Получих:

  1. Почистващ освежаващ гел
  2. Експресна почистваща маска
  3. Чиста активна молекула Ресвератрол
  4. Чиста активна молекула Хиалуронова киселина
  5. Лек хидратиращ крем

IMG_8242

IMG_8250

IMG_8254

IMG_0508

Почистващият освежаващ гел е подходящ за смесена към мазна кожа, каквато е моята. Премахва излишния себум, почиства добре и не пресушава кожата. Силно икономичен, първият път излях без да искам доста в ръката, но е необходимо количество колкото лешник за добро измиване на лице и шия. Има естествено син нюанс на формулата, поради наличието на меден глюконат, известен с пречистващите си свойства. Подходящ е и за мъже и подрастващи. Дъщеря ми на 13 години го ползва също с удоволствие и съм доволна, че си създава навици за добро почистване на кожата, които са супер важни и остават за цял живот. Лек, ненатрапчив, приятен аромат. Много хубав почистващ продукт.

Експресната почистваща маска също е подходяща за нуждите на моята кожа и за мен тя се превърна в незаменим продукт в жегите. Отпушва порите, почиства ги, намалява лъщенето и избистря тена. Ползвам я два пъти, а на морето и три пъти седмично, защото там от слънцето и водата, кожата ми става много мазна и ми избиват пъпки.

Маската е с бяла глина, но не изсушава /има растителен глицерин за хидратация/ и се нанася лесно, вк. и на локални места като носа примерно. Ако имате суха кожа няма да ви допадне преполагам. Маската е разработена без парабени, силикони, изкуствени оцветители, минерално масло, феноксиетанoл, EDTA и PEG.

Можете да видите състава на всичките продукти и описанието им от производителя на сайта на марката, той е много добре направен и с много информация, аз тук няма смисъл да ги копирам, за да не става поста прекалено дълъг и да ви отегчава.

IMG_0467

IMG_0470

Лекият хидратиращ крем е чудесен и го използвам всеки ден сутрин и вечер. По принцип използвам многостъпкова сериозна грижа за кожата и той намира винаги място, защото хидратира отлично и дава свежест и изпълненост на кожата, без да ми утежнява и да кара я да лъщи, което за мен е основен проблем. Хидратацията ми е от първостепенно значение и и отделям голямо внимание още от младежките си години. Откакто предпазните маски са задължителни, не нося основа на лицето си /фон дьо тени, коректори, пудри/, а само кремове и под задължителния крем със слънцезащитен фактор сутрин, нанасям две помпи от този лек крем. Кожата ми е в отлично състояние и това много ме радва.

Наскоро бях в клиника за дерматологични процедури и моята лекарка ми направи комплимент за кожата, като категорично отказа да ми постави ботокс, на друго място, освен в гневната бръчка, която е доста дълбока и и трябва по-сериозно третиране. Направи ме много щастлива. Един месец бях използвала основно козметиката на ETAT PUR / има допълнителни продукти, от които не мога да се откажа и са винаги в рутината ми като например дълбокохидратираща маска за през нощта, слънцезащита и пилинги/, а от средата на Август включих и други продукти, за да подготвя кожата за предстоящата ваканция.

Лекият хидратиращ крем съдържа растителен глицерин и ксилитол, за да подобри нивото на хидратация в кожата. Съдържащите се растителни масла (маслиново, соево, слънчогледово) запазват естествения хидролипиден филм на кожата. Тяхната концентрация във формулата напълно съответства на нуждите на нормалната към смесена кожа.

IMG_0471

Чиста активна молекула Ресвератрол е за третиране на бръчки и е продуктът, който ми беше най – интересен. Това прочетох за него в сайта на марката.

„Извлечен от лозовите клони от района на Бордо, Ресвератролът защитава кожата от външни агресори, участващи в нейното стареене. Тази активна молекула е известна и със способностите си да удължава живота на клетките, да стимулира кожата, изглажда бръчките и изравнява тена.“

Трябва да знаете, че тази молекула съдържа алкохол, което мен не ме зарадва, защото ако има възможност го избягвам. Не съм от хората, които въобще не използват продукти с алкохол върху лицето си, но предпочитам да няма, защото всички знаем какво причинява той на кожата в дългосрочен, а и не само план. Попитах невероятно любезната и мила мениджърка на марката за тази спорна съставка в Молекулите и тя ми изпрати това в отговор. От ETAT PUR гарантират пълна прозрачност на всичко около продуктите им и са готови да отговорят на всякакви въпроси, както и да представят всякаква информация за научния процес на изработка на бялата козметика.

„Алкохолът в нашите формули е органичен. Той представлява около 2% от състава и в този процент е напълно безвреден.

Алкохолът гарантира микробиологичната стабилност на формулите ни и ни позволява да не влагаме потенциално вредни консерванти, като парабени и феноксиетанол. Опаковките на продуктите също са създадени, за да запазват формулата, но понякога тя има нужда от алкохол за по-добра защита. В тези ниски проценти, той се изпарява много бързо и не прониква в кожата, но помага на активните молекули да достигнат в дълбочина. Продуктите са напълно подходящи дори и за чувствителна кожа.“

Молекулата Ресвератрол свърши отлично своята работа и това е видимо вк. за дерматологът, който ме следи. Намалява линиите, подобрява цялостно състоянието на бръчките и свежестта на лицето. Много съм доволна. Течността в молекулата е естествено кафява на цвят. Нанасям 4 капки, те не оцветяват лицето и шията и след като изчакам, нанасям лек хидратиращ крем и слънцезащита сутрин, или вечер само силна хидратация. Ползвам продукта по предписание само веднъж дневно. Стигна ми за повече от месец с количество 4 капки.

IMG_0482

Чиста активна молекула Хиалуронова киселина използвах вечер. Тя оставя филм върху кожата и се използва последна преди хидратиращ крем. Не съм използвала Молекулите заедно. Или едната, или другата.

„Естествено налична в кожата, хиалуроновата киселина играе основна роля в поддържането на нейната еластичност и тонус. Тази Чиста активна молекула е комбинация от два вида молекулярна маса на хиалуроновата киселина, за да гарантира регенериращо действие в дълбочина и тонизиращо действие на повърхността.“

Малко интересни факти за хиалуроновата киселина.

Хиалуроновата киселина присъства естествено в организма и е един от основните компоненти на дермата. В кожата се намират 50% от хиалуроновата киселина, налична в организма (по-малката част е в епидермиса, а по-голямата – в дермата). Хиалуроновата киселина играе изключително важна роля за хидратацията, тонуса и еластичността на кожата. Тъй като е една истинска „молекулярна гъба“, тя може да попива и задържа над 1000 пъти повече вода от собственото си тегло.

Хиалуроновата киселина в кожата се обновява непрекъснато (на всеки 24 часа), но с течение на времето синтезът на нова хиалуронова киселина се забавя и произведеното количество намалява. И не само това – свободните радикали, генерирани от UV лъчи, замърсяване и стрес, ускоряват тази деградация: първо се появяват фините линии, после по-дълбоки бръчки и кожата започва да губи плътност. Проучвания показват, че към 50-ата година епидермисът вече не съдържа хиалуронова киселина, а в дермата има едва 50% от първоначалното количество.

В заключение мога да кажа, че съм много доволна от продуктите на ETAT PUR. Смятам да продължа да ги използвам и да експериментирам и с нови Молекули, защото те се отразиха чудесно на състоянието на кожата ми. Прези зимата, когато е много студено ще пробвам и богатия хидратиращ крем.  Аз нося предпазна маска почти по цял ден и понякога получавам раздразнения в долната част на бузите по челюстта, решила съм да си купя Алое Вера Молекула и да я нанасям вечер върху раздразненията, когато ги има. Препоръчаха ми и Чистата активна молекула Пептид-4 про-колаген също за бръчки, устни и околоочен контур. Тя се нанася директно върху мимическите бръчки.

Искам специално да благодаря на Магдалена Господинова за поканата, разговорите, насоките, личната консултация и много правилно избраните продукти за моята кожа и нуждите и. Съветвам ви да се свържете с нея на страницата на марката или в Инстаграм, ако се интересувате от тази нова козметика и тя ще ви консултира много добре.

IMG_0476

IMG_0532

IMG_0539

*PR samples