IMG_6967

Здравейте,

Erba Pura Sospiro Perfumes е един от най- разпознаваемите нишови парфюми, който имам в колекцията си. Видях го в магазина и привлечена от невероятния цвят на флакона, го пробвах, без да знам предварително нищо за него. В следващите пет минути го платих. Така той се настани удобно вкъщи и е коронован за едноличен цар на плодовите парфюми.

Не, всъщност то това не е парфюм, приятели. Това е оръжие за масово поразяване. Всичко в кадифената бутилка е убиец. Мощта на сока вътре е рядко срещана, а шлейфът километричен. Няма как дори и да имате остър синузит, да не усетите напръскване с Erba Pura. Няма и как да го харесате, ако не харесвате плодове и муск. Много плодове и много муск. Ама от страшния. Остър, стържещ, оприличаван понякога на аромат на мръсни чорапи.

Дали Erba Pura мирише лошо? Никога!

Просто мирише адски силно и специфично, а повечето хора обичат да им мирише леко и обикновено.

IMG_6964

IMG_7003

Sospiro е парфюмен бранд на италианеца Sergio Momo, създател и на Xerjoff, както и други луксозни линии. Аз съм от феновете на Sergio Momo, следя го от години и съм почитател и клиент на парфюмните му брандове. Имам много негови произведение и смятам да продължа да купувам, защото има наистина хубави парфюми. Следващият ще е Ouverture Sospiro.

Много са сложни, странни и необичайни, и правят изключително силно впечатление, винаги когато ги нося. Разбира се никога нищо не е самата прелест и тези парфюми имат два сериозни недостатъка – срамна цена и невъзможност за често носене, защото са супер претенциозни и често не подхождат на нищо.

Erba Pura Sospiro също е такъв. Ориенталец, който веднъж помирисали никога няма да забравите и винаги някои други парфюми ще ви напомнят за стила му. Основните нотки са плодове, бял муск, цитруси, амброксан и ванилия.

Интензитетът на излъчване е над 10 по десетобалната, а трайността на кожа 48 часа вк. след къпане. На дрехи няма махане. Винаги остава един лек дъх, дори блузата да е свалена току що от простора.

Унисекс е и може да се носи успешно и от двата пола, въпреки сериозната му плодовост. Бутилката му е от кадифе в тюркоазено- син цвят, със златни орнаменти. Знам, че го има и в лилава от новите, но не съм я пипала в ръце. Моята е супер красива и е достойна да краси интериори всякакви. Не търпи обаче нищо друго около себе си, освен пианото.

Когато го помиришете сякаш се озовавате на тропически остров  с всичките му аромати. Плодове натежали от сок, кокосови орехи падащи от палмите и много ванилия с цитруси, за да не е сладка и сладкарска. Обсебващ във всякакъв смисъл на думата. Влиза в тялото, в носа, в мозъка и носи. Този парфюм не е за срамежливи, нито за хора, които не обичат погледи и комплименти или критики. Чувала съм всичко за него. „Невероятно мирише, уууу нещо вони тук на джибри, божествен аромат от теб ли е, много е силен, как го търпиш, откъде е, искам го веднага…..“ Винаги на мушка, винаги в десятката.

Erba Pura Sospiro

IMG_7008

IMG_6985

IMG_6986

Има двойници, опитват се да го копират, пробват да са същите, но няма как. Sergio Momo винаги знае как да провокира.

Erba Pura е целегодишен, всесезонен аромат, като се носи с едно пръсване. Второ може само вечер и то ако не планирате да танцувате много. Не е всекидневен и трябва палаво настроение. Никога не се знае какво ще провокира и това очакване е вълнуващо. Не е за първи срещи, нито за работни и учебни места. Трябва му свежест, чист въздух, за да влачи неизменния си дълъг шлейф. Затворените пространства му действат клаустрофобично и го подтискат. Жегите също, защото муска не ляга добре върху леко запотена кожа, а плодовете се усилват до кресчендо.

Ако харесвате сладки плодови аромати и ви попадне,непременно протегнете ръка, може да е вашата амброзия. Но може да и е като ароматизатор за колата ви. А може и да е чиста отрова.

Много ми хареса едно определение от член на Fragrantica, ще си позволя да го цитирам:

„Erba Pura Sospiro харизматичен демон.“

IMG_6977

IMG_6981

Review 0
10 densi
Потребители 0 (2 гласове)
Сила на аромата10
Времетраене на аромата10
Послемирис10
Лукс10
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка