DSC05281

Обичате ли круши? А кафе? Бели цветя? Аз да, поотделно и заедно. Намерих ги в новият Black Opium Floral Shock Yves Saint Laurent.

Получих този парфюм като изненада за 8-ми Март от бранда и първоначално притеснено заради крушите, пръснах на ръката си. Обожавам круши, но да ги ям. В парфюми не са от любимите ми съставки и се е случвало да не мога да нося аромат, с ясно усещащи се нотки на круши. Към кафето също съм много претенциозна и често не ми допада в парфюми, въпреки че иначе пия всеки ден и много обичам чисто дълго еспресо. Към белите цветя съм пристрастена от дете и почти винаги се разбираме. Обожавам гардения, жасмин, туберози и магнолии.

DSC05279

DSC05283

Харесах аромата от пробата и се напръсках сериозно, вече без страх. Крушите, това страшилище мое, тук са супер узрели, български златни круши с кафяви петънца по тях. Медени и сочни. Сладки и разливащи гъстия сока си по кожата. Чудни! Отдъхнах си хахаха.

Много силно ги усещам и съпътстват развитието на аромата от първите 5 минути почти до края. Попитах други хора обаче и те не ги усещат така интензивно. Не знам дали знаете, но ако не харесваш дадена нотка тя почти винаги те преследва и се изявява на кожата сериозно с голяма дълготрайност.

DSC05287

DSC05289

Сладък, сочен и красив за мен е този Black Opium Floral Shock. Нищо шокиращо няма в него, ако харесвате сладки, белоцветни аромати. За него дават, че е освежена и озеленена версия на първообраза, но за мен е различен парфюм. Няма ванилия, присъстваща сериозно в Black Opium, а сладостта е плодова, но не и компотена.

Кафето в Black Opium Floral Shock не е в началото, а го усещам в базата на парфюма и е чудесно. Радвам се, че базата продължава дълго и се усеща хубаво. Това търся в харесваните етапи на предпочитани аромати, а не да чакам да дойде нещо и то да изфиряса със скоростта на светлината.

Началните нотки са свежи и плодови. Лимон, бергамот и круши с фрезия. Сърцето е от бели цветя, с хубаво усещаща се гардения и базата е кафе, муск и дървесен кехлибар.

Не е болезнено сладък, но е плътен, а не е зелен, хрупкав парфюм, подходящ за жеги. Пролет и ранно лято ще му се отразят чудесно на развитието при мен, сигурна съм. Нося го активно сега и ми харесва все повече. Пръскам обичайно по много 5-6 пъти и подновявам, защото в този парфюм аз обичам крушите. Невероятно, но факт! Пробвайте го и ми кажете дали ги усещате на кожата си така както аз и харесват ли ви тези сладки, сочни плодове.

DSC05292

DSC05294

DSC05298

Има много добро излъчване и трайност от над 7-8 часа, но аз, както вече споменах подновявам, за да се наслаждавам отново на сочността и свежесттта на плодовите нотки. Не заглъхва и не омеква много, не се прибира близо до кожата, защото белите цветя се носят много силно от сърцето му. Кафето е гладко, кремообразно и добре смесено с малко бита сметана от добри баристи.

За мен това е светъл парфюм. Подходящ е за дами на всякакаква възраст, които са в настроение за цветно плодово гурме, за женствена флорална диря и меко сладък аромат.  Ако обаче търсите ванилова и тонка сладост, то по-добре е за пробвате първообраза или Black Opium Nuit Blanche Yves Saint Laurent.

Тежка, масивна бутилка с хубаво закопчаване. Харесвам силно всички бутилки на Yves Saint Laurent от легендарния Опиум до новите версии днес.

DSC05302

DSC05304

Това е новият ми парфюмен календар, за който ще ви разкажа повече скоро и ще видите много снимки с различни парфюми. Влюбена съм!

DSC05309

Парфюмът ми е подарък, но мнението си е лично мое и публикацията не е спонсорирана.

Review 0
5.9 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата5.5
Времетраене на аромата5.5
Послемирис5.5
Лукс7
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка