DSC06996

AURA MUGLER е най-новият парфюм пуснат от Mugler. Той скоро ще дойде и на българския пазар предполагам. Моят е закупен от официалния сайт на марката напълно „насляпо“, поради огромното ми нетърпение. Специални благодарности на приятелка – парфюмна фея, която го поръча.

Аз не съм от най-големите Мюглерови фенове, но имам и нося няколко аромата. Изваждането на чисто нов, не фланкър аромат от марката, винаги ме вълнува страшно, защото при тях има или любов, или омраза. Среда просто не съществува! Различни, нетипични, странни и бих казала точно Мюглерски. Трудно бих сгрешила техен аромат. Впечатляващи са и в двете посоки.

DSC06982

DSC06968

AURA MUGLER пристига в хубава, зелена кутия със снимки. Моят вариант е 50 мл. пълнеща се бутилка и има указания как точно става пълненето, впоследствие от рефили. Не ми се вярва да стигна до там, но знае ли човек?!

На гърба на горния капак има уникален код, който се регистрира на сайта, точно както е и при другите парфюми на Mugler.

Бутилката е съвършена, в най-любимия ми зелен цвят. Като от приказките е, или дори като от нова, зелена серия на Аватар. Зеленото сърце на новите Аватари! В задната си част тя е остра и не може да стои напълно легнала, освен ако не се обърне надолу с главата. Удобна е за държане в ръка и за пръскане. Няма капачка и пръскалото се натиска директно отгоре. Оттам се отваря и пълни.

Истински зелен смарагд във формата на сърце, което на мен страшно ми харесва. Сребърната му яка ми прилича на яката на злата мащеха на Снежанка, а всъщност е корона с формата на буквата „М“ естествено.

DSC06987

DSC06992

Това е четвъртият аромат на марката, който започва с буквата „А“ и представя ориенталски обрат върху зеления жанр. Концепцията е „растенията срещат животните“ и е построена върху три сърца, а нотките са:

Ориенталско сърце: Tiger Liana
растително сърце: Rhubarb Leaf and Orange Blossom
Животниска сърце: Bourbon Vanilla and Wolfwood

В създаването му са участвали 4-ма парфюмеристи: Daphné Bugey, Marie Salamagne, Amandine Marie и Jean-Christophe Hérault. Mugler не са пускали напълно нов аромат от 7 години. 2010 година беше Womanity.

Парфюмът AURA се отваря шокиращо за мен. Силен аромат на зелена папрат, на листа от джунглата на Амазонка, покрити с вода и леко загниващи. Силен препаратен аромат на сироп за кашлица, който е горчив и същевременно леко сладни. Точно зелено – кафяво мирише. За съжаление зелената папрат при мен гние и има леко мухлив аромат, който ме дразни и не ми допада. Очаквах такова начало, бях чела и препрочитала, но на моята кожа, то е доста силно изразено и определено не ме радва особено.

Да различен е, абсолютно запаметяващ, няма шанс никога повече да сгреша от кой точно парфюм идва това начало, но е и странно. Сладко-горчиво, зелено и мухливо то постепенно уляга и след около час-два се появява суха, неядлива ванилия, със зелени нотки от рубарб. Тя е различна и много красива. Аз знаете съм ваниломан и няма да се изморя да търся качествените ванилии, а тук тази е много необичайна и ми харесва силно.

Не е кремообразна, нито сладка, сладоледена или млечна, а е хрупкаво, млечно зелена. Мухливата нотка леко-полеко се трансформира в опушена такава и подсилва тази суха ванилия. Ама как добре звучи „зелена ванилия“?!

DSC06972

DSC06951

Тази част на парфюма продължава изключително дълго, над 7  часа и е улегнала, по – спокойна и не така интензивна. Не се променя почти и нищо не притеснява съвкупността от сърдечни нотки. Белите цветя  вече са осезаеми и имат една винтидж нотка. Носталгични са. Леко мазни, леко анималистични и добре блендирани. Имат доста сладост в тях и са прилепчиви, и дори може да са главоболни. На мен ми влизат в носа и стоят там часове, като ги усещам при всяко вдишване. Навън е лято, топло е, а жегите има свойството да подсилват аромата на белите цветя и да го омазняват.

Базата е дървесно ванилова, мека, лека и пухкава. Съвършена е за моя вкус. Много ме радва и искам да продължавам да я усещам постоянно!

Ако можете да изтърпите това силно сиропено начало и харесвате ванилия, папрати, зеленина, но не тревиста, бели цветя и кисел рубарб с малко мухъл, но не пачулен, значи този парфюм е за вас. Никога обаче не го купувайте „насляпо“, защото е определено труден аромат.

Има изключителна трайност от над 12 часа, че и доста повече. В началото е много силен, но после излъчва умерено и в никакъв случай не мога да твърдя, че е някаква атомна бомба, каквито са примерно Angel и Alien. Има шлейф, но нищо феноменално и супер запомнящо се след около три часа. Сокът, който излиза от зелената бутилка е също зелен на цвят и трябва да се внимава със светли дрехи и тъкани.

DSC06942

DSC06924

За мен парфюмът е унисекс, с по-изразена дамска страна. Виждам го и на мъж, но по-красиво би стоял на дами. Почитателите на ванилия трябва задължително да го пробват. Бих могла да го нося и зиме и лете и денем и през нощта. Няколко напръсквания са му напълно достатъчни. Много хубаво се разнася от ръцете.

На различните кожи се разкрива по-различен начин. Сравнявахме го с приятелки и някои супер много го харесаха и пожелаха, други направо сбърчиха нос и отрекоха, а на трети се разви с много по-леко и с не толкова мухливо – сиропено начало, но останаха напълно равнодушни.

Силно провокативен! Не може да му се отрече, че ще възпламенява дискусии, мечти, желания и ще разпалва въображението на почитателите на аромати.

Вие харесвате ли парфюмите на Mugler и очаквате ли с нетърпение AURA MUGLER? Какво ще кажете за бутилката?

DSC06909

DSC06915

Review 0
7.5 densi
Потребители 8.3 (6 гласове)
Сила на аромата6
Времетраене на аромата9
Послемирис6
Лукс9
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка