IMG_0082

Обичате ли смокини?

А смокинови парфюми?

Аз обожавам и търся постоянно нови хубави ароматни представители. Страстта ми към смокините е от десетилетия и е наистина силна. Цялото ми семейство харесва този плод за хапване, а и за пръскане. Когато дойде жарко лято и температурите навън не ми дават да дишам, едно от нещата, което ме спасява е аромат на зелени смокини, с листата и сока капещ по кората на дървото. Няма друга такава прохлада. Мога да си сложа столче под сянката на смокиновите дръвчета и цял ден да съзерцавам морето под тях. Това е почивка и изчистване на ума.

Vendemmia Salvatore Ferragamo е флорално – плодов унисекс аромат от колекцията Tuscan Creations. Носът зад този аромат е Fabrice Pellegrin и е създаден през 2018 година. Открих го случайно и той изпълни с красота сърцето ми.

Сложен, богат и запленяващ, този парфюм е един от най-добрите представители на плода смокиня, който съм мирисала. Узряла, сладка, сочна смокиня подкрепена от сладка праскова. Няма зеленина тук, нито смокинови листа. Само вкусни плодове.

С първите пръски се усеща хладен бергамот, но той бързо се разсейва, за да отстъпи място на узрелите плодове. Те буквално са натежали от слънчеви лъчи. Праскови, смокини и леко киселки мандарини, за да не става конфитюрен ароматът.

IMG_0098

IMG_0093

IMG_E0073

Нежен жасмин обгръща плодовете и ги кара да звучат по-силно и звънливо. Не се притеснявайте, ако не харесвате много жасмин, тук той не е отделна нотка, а е в композиция и е много добре представен. Лек, ефирен и благоуханен. Базата е от сандалово дърво, тонка и амброксан, който държат стабилно парфюма, затоплят го и го правят доста дълготраен на кожата ми.

Vendemmia Salvatore Ferragamo е просто прекрасен. Идеален е за пролет и лято, за всяко време от денонощието. Елегантен, но не и претенциозен. Достатъчно сложен, за да не е плодова вода и достатъчно силен, за да не трябва да се подновява през няколко часа.

Сега за подновявенето, това е абсолютно невъзможно, освен ако не сте вкъщи. Както сами можете да видите от снимките, Vendemmia има много висок, голям и тежък флакон, който е невъзможно да се носи в чантата. Една от най-тежките бутилки, които съм виждала. Първоначално дори се изненадах. Може спокойно да се използва за оръжие. Изключително луксозно изпълнение, с мека тъмна кожа около капачката и красиво стъкло.

Пръскалото, то е всичко! Силно удоволствие е да пръскате тази прохладна мъгла и тя да докосва и обвива кожата ви с божествен аромат. Salvatore Ferragamo държат на качеството и тук то е безкопромисно. Възхитително представяне на парфюма и линията, като цяло. Тя е луксозна, цената на парфюмите много висока и очакванията големи.

Аз купих парфюма зимата преди Коледа, без да съм го разносвала добре, почти насляпо, но той се превърна веднага без никакво колебание в любим смокинов аромат. На топло време се развива по-добре и по-сложно, но съм го носила и зимата вечер вкъщи, защото обичам смокини и ги търся целогодишно.

В България, можете да намерите линията Tuscan Creations Salvatore Ferragamo в бутиците на Delirium Exclusive и онлайн.

IMG_E0043

IMG_E0047