IMG_2668

“Направи ми аромат, който ухае на любов…”
През 1947, Miss Dior е роден от силното желание да се върне обратно магията в живота на жените и да им се покажат отново сияйните цветове на любовта. За Кристиан Диор по онова време, след тъмните години на война, този аромат е бил синоним на щастие, поезия и възвърната хармония.
И на надежда за по-добро бъдеще.

Днес той би дал на Miss Dior също толкова ярка роля. Такава, която да ни призове и да разбуни емоциите ни.
На събуждане за красотата на света, който ни заобикаля.
Блясъкът на цветята и на споделената любов.

Всичко е скъпоценно и има значение.

Да, светът се е променил, както и Miss Dior.
Уверена и триумфираща, тя ни подава ръка с радост в сърцето.
И ни показва, отново и отново, от какво е изградена душата на Dior: да си едно цяло с красотата.
И да я отпразнуваш, където и да е това.

Цветя, цветя цветя! И още повече цветя, хиляди от тях.
Miss Dior винаги е бил обещание за щастие и ароматен подвиг, който е великолепно претворен днес, в океан от многоцветни листенца.

Сияйните нови “Millefiori” ни окуражават да преоткрием красотата, която ни заобикаля. В Dior луксът винаги е бил обещание за блаженство, а красотата е начинът да се справим с живота.

Флоралност, по-сияйна от всякога, се разгръща, по-щедра и въпреки всичко лека.

Моментално привличаща и елегантна, композицията й комбинира милувка със свежест.

Композиран от Франсоа Демаши, той все още е в чест на Розите, култовата му емблематична нотка, но сега е напудрен с благороден Ирис и поръсен със секси Божур. Кадифен като листенце, свеж като гората, чувствен и обгръщащ, появява се нов изненадващ Miss Dior.

Още по-изтънчен, той е украсен с чисто нова Couture панделка, миниатюрно чудо, осеяно от фино изтъкани цветя. Няколко сантиметра абсолютен лукс, завързани за шията на легендарния флакон.

Да, Miss Dior се променя, пропускайки в себе си лъч от жива топла светлина, с обятия, пълни с многоцветни цветя. В рокля Висша мода или боса на плажа, вътре и вън, луксозен и естествена, тя ни повежда след себе си.
За да видим най-накрая отново цветовете на щастието.

Грас, Април 2020. Недалеч от “Fontaines Parfumées,” Франсоа Демаши преживявал парадокса на сияйната пролет… в локдаун. Навсякъде, природата разцъфтявала, безразлична към нещастията на човечеството. Тогава един ден, докато бил с Карол Бианкалана, дългогодишен производител на Роза Сентифолия за Къща Dior, той открил непозната за него роза в градината й. Красива роза, богата най-вече на всички мощни парфюмни нюанси, които го поразили. Кадифена и плодова, остра и елегантна, тя комбинирала невероятни фасети със сила и финес.

Мигновено вдъхновяваща, розата “Sweet Love” щяла да се превърне в отправна точка за неговия нов Miss Dior Eau de Parfum, символизиращ момента и събуждането на сетивата.

А и така именувана роза просто трябвало да се срещне с парфюма на любовта.

“Розата “Sweet Love”, чието име й пасва така добре, беше откритие за мен. Първо си помислих че е особено красива с щедрите си листенца в красиво, иридисцентно, бледо перлено розово. След това ароматът й ме изненада. Какъв дух, каква обгръщаща сила с неочаквани, живи, плодово-сладки нюанси. Това беше творческата отправна точка за този нов Eau de Parfum. Исках да я обградя с цветя и да получа един букет, който е едновременно ярък и елегантен, чувствен, но и в същото време безтегловен.„

Франсоа Демаши, Dior Парфюмерист-творец

IMG_2657

IMG_2677

Сякаш бродиран с хиляди цъфтящи цветчета, новият Miss Dior Eau de Parfum е омаен букет. Роза Сентифолия добавя чувствената сила на медените си и пиперени нотки. От партньорските имения в Грас, чиято реколта е резервирана ексклузивно за парфюми Dior, този флорален символ е ода на чувствеността

Любимото цвете на Кристиан Диор е момина сълза, а нейната свежа флорална натура е подчертана тук със зелена нотка, която се усеща като влажното докосване на роса.
Друг новодошъл, изразителният божур, добавя своето присъствие в тази флорална симфония. Цветен и секси, щедър и остър, той разгръща своята женственост, нюансирана с нотка на кайсия. Също нов, нежен и благороден, пудрен и много елегантен ирис, добавя плътност към букета и го прави изтънчен.

В красивия си финал обгръщащият мускус се е устроил. Заедно с него, папуанска ванилия се смесва с щрихи от бензоин и тонка. Цялата тази сладост накрая среща сандаловото дърво, като кремообразно обгръщаща база.

Претворена, флоралната натура на Miss Dior сияе от радост. Никога не е била толкова блестяща, така свежа и кадифена.

Парфюмът е прекрасен. Създаден е за блондинка като мен, харесваща рози и толкова искрящи парфюми. Бях сигурна, че ще ми пасне напълно още преди да го вдъхна и не се разочаровах. Не го сравнявам с предишни версии и не го анализирам спрямо тях, а просто му се наслаждам с всяко вдъхване. Ухае точно, както изглежда по рекламите.

Женствен до последната изпаряваще са молекула Miss Dior ми носи желание за живот, за излизане навън, за активност и енергичност. На кожата ми цветята са подсладени от ванилия и усещам парфюма плътен и нектарест. Топъл и пълен с всички нотки, които обичам. Модерен, прекрасно смесен с очарователни плодови нотки във връхната част и пудрен ирис край розите. Аз лично се радвам, че са премахнали пачулито от предишните версии и са добавили топлина с тонка.

Може да се носи по всяко време и позволява различен брой апликации, без да тежи или души. Добра трайност и чудесно излъчване. Абсолютно разпознаваем за мен той отива на дами от всякакви възрасти и е отличен подарък. Искам да подарявам сега за празниците Miss Dior, защото съм сигурна, че ще зарадвам близките си много.

IMG_2664

IMG_2690

Елегантна и леко закачлива, емблематичната Miss Dior панделка е универсален символ, знак за couture разпознаваемост. Днес тя е пресъздадена с изключителен лукс и експертиза. За да обгърне шията на флакона е създадена изключителна панделка в тайните ателиета на един от най-големите майстори на панделки във Франция, посветени от десетилетия на това да творят за ревютата Висша мода.

Разработена след дълги месеци върху традиционни дървени тъкачни станове, е създадена жакардова панделка от 396 тъйани нишки. Всеки сантиметър от нея се състои от около 12 000 преплитания. Това прецизно, изключително творение е в изобилие от пастелни цветове, разцъфтяващи във всяка жакардова панделка. Тези няколко сантиметра изискват точно толкова креативност, време и внимание, колкото тези, с които се декорират най-красивите рокли от модния подиум.

Новият Miss Dior Eau de Parfum следователно разкрива една изключителна, цветна панделка, с разцъфтяващ мотив на случаен принцип, което прави всяка една от тях абсолютно уникална.

Този “Made in France” Couture подпис е бижу на експертизата и на автентични старинни техники, които се появяват при всеки флакон.
Луксозен, ценен подарък, завързан около деколтето на Miss Dior, по целия свят.

Харесвате ли новия Miss Dior?  А панделката му?

IMG_2718

*Gift