IMG_5098

Tubéreuses Castane Lancome е част от прекрасната колекция Grands Crus на Lancome, която за съжаление не се намира все още в България. Тя има парфюми от много висок клас, съдържащи съставки от специални реколти, комбинирани по уникален начин. Всеки аромат е изработен по същия начин, по който се композира вино от най-висок клас (Grand cru), с комбинация от сортове, произход и екстракции, които са специално подбрани според точни критерии.

Tubéreuses Castane купих без да познавам и дойде при мен, когато се разболявах от Ковид 19 и нямах обоняние. Като се напръсках не усетих абсолютно нищо и се отчаях, но постепенно за няколко дни възвърнах обонянието си и започнах да се наслаждавам на този прелестен парфюм. Мога да кажа, че той винаги ще остане супер специален за мен, защото се лекувах с него и тренирах носа си. Всеки ден пред мен се откриваха нови усещания и ужаса, че запален парфюман като мен, може да не усеща въобще или добре ароматите се отдалечаваше. Носех само и единствено този парфюм в продължение на 21 дни и той ще остане завинаги като победител и голям любимец в сърцето ми.

Свързвам го само с хубави неща, с нова надежда, с изцеление и някакво успокоение, а на мен това ми влияе много силно при избора на парфюми. Дори когато не го усещах въобще първите дни от запознанството ни бях сигурна, че съм направила правилен избор и ще ми хареса силно. Така и стана.

Tubéreuses Castane Lancome е цветен унисекс аромат направен от Shyamala Maisondieu. Той съдържа нотки на кестен, тубероза и тонка. Прочетох, че вече е спрян и е колекционерски.

IMG_E5422

IMG_5083

IMG_5090

Силен гурме аромат. Топъл и привлекателен. Ухае просто божествено. Кестените се усещат много силно през цялото развитие на парфюма, като го правят кремест, ядков и буквално разкошен.

Туберозата е лека, въздушна, мека и не е задушлива или мазна. Не е хищническа, а млечна. Смесена е изключително добре с кестените и е сладка, но без да накъртва. Парфюмът е наистина изключително добър за моя вкус. Балансиран е, не залита в посоки и не ме дразни през нито един момент. Позволява различен брой пръскане, като и само с един се усеща и носи много добре, особено вечер вкъщи. Търпи и голяма температурна амплитуда, без да се разваля излъчването му. За мен е подходящ за всякакви събития, защото се слива отлично с кожата и съзнанието ми и ме успокоява, като същевременно ме прави уверена. Нося винаги парфюм, но сгреша ли го, се чувствам понякога много зле. Е, с този никога не греша.

Ако сте голям фен на туберозата, този парфюм може би няма да ви пасне, защото той си е чисто гурме. Бялото цвете е някъде далеч под вкусни нотки и е само фоново, не в главна роля.  Тонката се усеща много и дава пухкавост и заобленост на ядковата композиция. Обичам много кестени и за ядене, и в парфюми и тук те са повече от прекрасни – плътни, с гъста консистенция, леко подсладени с бисквитен нюанс. Няма синтетика, всичко е натурално, все едно сега приготвен сладкиш за хапване.  Ако не обичате да миришете на храна, пропуснете Tubéreuses Castane Lancomе. Имам и друг кестенов парфюм, за който ще ви разкажа друг път, но той е много различен.

Не прилича на друг парфюм и има силно излъчване и трайност над 10 часа. Голяма съкровище е, ако ви попадне и сте почитател на тези нотки непременно го пробвайте или дори купете, струва си всяка стотинка, особено като спрян парфюм.

Това е романтичен парфюм, за мен към дамската страна, но стои чудесно и на мъж, който харесва и може да носи гурме парфюми.  Гладкостта на сока и изключително красивия флакон привличат като магнит и двата пола. Флаконът е изпипан до съвършенство и както другите от линията е тежък, масивен, с магнитна капачка  и специално изографисани златни плочи.

Благороден аромат от само три ноти, който завладява и остава в сърцето. За мен завинаги!

Пробвали ли сте го или друг от линията? Напишете ми мнението си в социалните мрежи.

IMG_E5119

IMG_E5325

IMG_5227

Свещите са от peonifinecandles и съм си ги купила.