18195971_1661178907524325_794300569_o

  За мен е голямо удоволствие да ви представя новия ми гост Живко от Jays Deen’s blog и неговото невероятно ревю на Truth or Dare Madonna. Благодаря му за това, че много бързо се отзова на поканата ми и написа това за вас, скъпи приятели и читатели на двата блога. Надявам се сътрудничеството ни да продължи и за в бъдеще и да ви радваме с нови, интересни идеи и ревюта. Оставям ви да се насладите на чудното описание.

 „През 2012, най-легендарното име на поп музиката лансира своя първи аромат – не е нужно да ви казвам колко огромно събитие е това, нали? Не е и нужно да казвам, че това е Мадона – кралицата на попа.

  Ароматът носи име, подобно на играта „Истината или предизвикателство“ (позната в България и като „Истината или се осмеляваш“), което носи своята символика.

   Мадона, като любител на парфюми, иска да създаде нещо, което й напомня на нейната майка, която винаги е ухаела класически в нейните спомени – някак мистично, женствено и опияняващо – на тубероза и гардения.
Тя иска да пресъздаде това ухаение по прототип на „истинския“ аромат на майка й, но и с доза екстравагантни и модерни, свежи нотки, които са „предизвикателството“ в аромата.. и тя се осмелява да го направи… успешно. И така се ражда “Truth or dare”!

   Когато Дени ме покани да й бъда гост, сметнах, че това ще бъде най-подходящия аромат – classy, стилен и с много тубероза, която тя обича!

  “Truth or dare” идва в кралска опаковка – крещи Don’t f%ck with the Queen, yo!
Бяла и изчистена, с капачка, имитираща златна корона. Всъщност опаковката много добре описва самия аромат. Моят прочит на визуалното е, че бялото символизира белите цветя в него, а златото посланието на аромата – за кралици. Течността зад бялото непрозрачно стъкло пък е оранжавееща – при пръска на китката може да видите цвета (а във Naked версията на аромата, може да видите вътрешността му в цялата прелест, макар и да е съвсем друг аромат).

18176134_1661178894190993_1985410745_o

    При първо пръсване се усеща свеж и много женствен – наситено нероли, мека водна лилия и нежен жасмин.
Бързо белите цветя заливат формулата и оставят там до края. Много тубероза и гардения, сякаш влагани с шепи – през свежестта, вече може да се усети сладост, топлота и още по-силна женственост. Туберозата e топ нотка – смело решение от страна на Мадона и екипа й, но според мен успешен – за моя вкус е изключитлено приятна, не води до главоболие и не натоварва.
Приятно балансирани са с гарденията, а между тях се прокрадва и сладък бензоин – не прекалено натрапчив, умерен, но въпреки това дава прекрасна кралска сладост, плътност и дори лека балсамена нотка.
Бензоинът по мой вкус успява да обедини по неповторим начин белите цветя и свежите нотки.
Уханието придобива л-е-е-еко гурме излъчване, но много различно от това, което в момента масово се пуска – добавен е и караамелизиран амбър и абсолют от ванилия.
Придобива леко лаком и вкусен, но без усещане за ядливост, привкус. Ухание за ароматни чревоугодници, бих казал.
Ако мога да сравня с десерт, носи лек привкус на крем брюле, който кралска особа хапва в дворец.

  Това е ухание, което спокойно може да бъде като ваш собствен подпис – различен, особен и наистина когато го усетиш, си представиш лице/личност, не просто съставки.

18209605_1661178904190992_1851613519_o

  Оставя върху кожата ми и не си тръгва – носи се след мен и остава „там“.
Изключително издръжлив върху моята кожа, без да задушава през деня/вечерта.
Не бих го носил на разходка в парка или разхождайки кучето, обаче – за мен това е особен аромат, който не мога да нося навсякъде – носи в себе си буржоазно излъчване и доза аристократичност.

   Представлявам си кралска особа – кралица, точно като Мадона – зряла, но timeless, на моменти дръзка, но пазеща момичешкото в себе си.
За дамата на “Truth or dare” времето не съществува – тя остава и съществува през този аромат, той успява да я пресъздаде – нейната личност, душа и излъчване. Ако Мадона вижда майка си – успяла е да го пресъздаде превъзходно! За мен това е един от най-добрите, изтънчени, classy аромати, пускани от поп звезда. Не е масов и не се стреми към тази аудитория – луксозен и неповторим – за мен това е аромат, който може да се продава за солидна сума в скъп бутик в Париж.

  Това не е аромат за всеки и не всеки би го обикнал, даже може да се види и другата крайност.
Бих се пошегувал, че „тази тубероза не е за всеки“ – макар да се опитали да я направят такава.
За моят вкус е нещо превъзходно, нетипично и нещо, което не съм очаквал от ароматна колаборация с поп звезда.. но „познавайки“ Мадона, тя винаги е различна!

   Кралски аромат за истинска кралица – и буквално, и преносно – така бих го описал накратко.

    А сега ще ми е интересно и да чуя как Дени го усеща и как се проявява той върху нея, какво й навява?!“

                                     Автор и снимки: Jays Deen’s blog

  След това невероятно описание – красиво и същевременно описващо абсолютно всеки детайл от този разкошен аромат, на Мадона кралицана на попа, какво ми остава още да кажа?! За мен това е ярко туберозен аромат. Харесвам го силно, както и самото цвете. Тук туберозата не е зелена и хрупкава, а е тежка, женствена, наситена и нектареста. Не е за всеки този аромат, а само за големи любимети на белоцветни парфюми. Правя аналогия някаква, с вечния ми туберозен фаворит Fracas Robert Piguet. И двата са скандално добри и винаги носят комплименти. Бели цветя и смоли, омая страшна! За мен също, както и за Живко отJays Deen’s blog, Truth or Dare Madonna е по-празничен аромат  и не бих го носила във всекидневието и често. Безкрайна трайност, интензитет, излъчване и настроение. От Кралица за кралици!

Review 0
7.8 densi
Потребители 10 (2 гласове)
Сила на аромата7.5
Времетраене на аромата9
Послемирис7.5
Лукс7
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка