IMG_7272

Shumoukh Al Gutra Swiss Arabian има история с мен. Намери ме случайно, като буквално ми беше сложен в ръцете, с думите „ще ти стои божествено“. Този парфюм е най-интересният и силен, който съм срещнала тази година. Буря е, ураган.

Крие в себе си такава мощ, че жена трудно може да се справи с него. Невъзможен за укротяване, този даден за мъжки, но за мен унисекс парфюм, със силно изразена мъжка страна е звяр, който търси подходящата кожа и възприятие, за да покаже красотата си.

Не е за всеки, страшно мощен е. С откриването на капачката ви лъхва неподозирана сила на излъчване и думите интензитет, трайност и шлейф са буквално създадени за този аромат. Пълна 10-ка във всичко. Вечен е.

IMG_7268

IMG_7225

IMG_7191

Началото се отваря със зелен галбанум, виолетки и зелени ябълки и ухае по-свежо. Представете си тъмно зелено, ето това е началото. После идва кожата, Тя е власт, огън, жарава. Тя помита и изразява душата на парфюма по един отличен начин. Разкошна, много тежка и сериозна кожа. Не е велур, не е мекота. Супер силно излъчваща, обгръща зелените нотки и свежестта и има дава една суровост, мъжественост и сила.

Категоричност.

Няма закачки, няма усмивки, няма веселби. Има сериозни зрели хора от двата пола предследващи целите си бързо и с всички сили.

Акцент от кедрово дърво подчертава земните и богати нюанси на кожата и я омекотява за да тръгне към малко по-леката ванилово мускусна база. Лек в случая е неподходяща дума, но…

Тази по-мека база заобля ръбатите крайща на кожата и я прави по-финна и изискана.  Ароматът носи нещо от духа на обожаемите кожени парфюми на Memo Paris. Буквални прилики не търсете, но можете да се ориентирате в богаството на нотките, които освен да подредят прекрасна пирамида на парфюма, нюансират кожата, за да изрази тя своето очарование.

Не е за почитатели на леки, цветни и ефирни цитрусови аромати. Тук се иска сърце, любов към парфюмите и към капризната кожа като съставка, освен трябва префектна химия с кожата. Пробвайте непременно този парфюм, уверявам ви, че ще останете силно впечателени, дори и да не го харесате или да не ви пасне. Можете да го откриете на щанда на Scent Of The East The Mall.

Ходя там много често за да изучавам арабските парфюми, защото не ги познавам много добре. Моят гид в света на ориента г-н Христов един ден ми подаде този парфюм и ми отвя главата. Още на място го изучавах, коментирахме го, пробвах и се убедих, че е точно като за мен. Получих го като изненадващ подарък и от този момент не съм спирала да го нося в прохладните вечери.

IMG_7332

IMG_7441

IMG_7410

За мен е парфюм за по-хладно и дори студено време, но е даден като парфюм за горещи вечери. Става наистина, но жегите му убиват леко от силата. Обожава вятър и се носи много метри.

Предполагам, че ще пасне и в дъждовно, не много студено време. Есен идва, ще го пробвам всякак.

Много го харесвам!

Ако търсите парфюми ядрени бомби, който се увиват, превземат, карат те да го усещаш с всяко вдъхване, постоянно са в център на внимание, то този е точно като за вас. А, ако обичате пищна кожа е направо задължителен.

Не бих го носила в затворени помещения с повече от едно пръс и бих съобразявала стриктно къде точно да пусна дългия му шлейф. Може и да го носи в офис, но трябва да се внимава много с количеството. За специлани случай е незаменим. Всички ще разберат, че сте пристигнали.

Впечатляваща е и опаковката. Външна червена с черни кадифени орнаменти, които откриваме и по флакона, и вътрешна черна, в която бижуто лежи в кадифено легло. Красив флакон, страстен, червен, огнен. Точно като и сока му вътре.

Каквито и думи за мощта и силата на този парфюм да използвам, малко е. Повярвайте рядко се среща толкова интересно и впечатляващо съчетание на тежки специфични съставки като кожа, галбанум, муск. Парфюмът си е ориенталски, но не е сладък, нито мазен или лепкав. Просто е мощен, излъчващ, красив и секси.

Повече пасва определено на мъже, но ако сте като мен ексцентрична, смела и обичаща провокативните аромати то пръскайте смело и никога няма да останете незабелязани.

Сложен, игрив, постоянно нюансира изграждащите съставки и провокира. Усеща се непрекъснато над 12 часа. Представяте ли си 12 часово излъчване?

Напишете ми мнението си, ако го пробвате в социалните мрежи или тук под ревюто.

IMG_7361

IMG_7306

IMG_7310

*PR sample

Review 0
9.6 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата10
Времетраене на аромата10
Послемирис10
Лукс8.5
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка