dsc03179

Santal Royal Guerlain е един от най-любимите ми аромати с уд. Както знаете вече аз обичам много тази съставка в парфюми и задължително пробвам всичко, което мога с нея. Още преди да дойде в България следях отзивите за Santal Royal и когато разбрах, че е тук бях много щастлива. Преди да успея да го пробвам, няколко парфюмни приятелки го направиха и купиха бързо и аз разбрах, че със сигурност този парфюм е много добър.

Още при помирисване на шишето ме впечатли мощта му, а при пръсването знаех, че вече съм влюбена, въпроса беше и той да ме хареса, защото аз любови несподелени не нося. Е, имах този път късмет!

Парфюмът е дървесен – ориенталец. Изключително силен! Трайността му на кожата ми клони към плюс безкрай, а на дрехи, шалове и коса няма махане. Ако сте почитатели на слаби, цитрусови или плодово-цветни аромати, този определено не е за вас.

dsc03186

За мен обаче е магия. Мирише ми на горяща хубава дървесина в  камина, на сандалово дърво, на леко опушено, на виещ се светъл дим, на хубава кожа, амбра и силен уд. Всичко това е умело смесено със сладост, като от печени плодове – праскови, сливи, круши, ябълки. Не мога да спра да му се наслаждавам като го нося. Пръскам три пъти най – много, защото това е наистина мощен аромат и трябва сериозна умереност.

Част от съставките са: уд, амбър, кожа, санталово дърво, праскови, нероли, канела, роза, жасмин, муск. Интересното е, че съставките се усещат много добре самостоятелно в етапите на развитие на аромата. На кожата ми се отваря със зряла, сладка праскова с жасмин и нероли, следвани от сандалово дърво и рози.  С розите плътно са уда и кожата. Розите са сладки, като сиропирани обилно и са поръсени с канела. Кожата е груба, но тънка. Плодовете са поръсени с много захар и изпечени в тава до хомогенна смес.

Но да не си помислите, че това е още един, поредния излязъл, роза-уд парфюм. Сандаловото дърво играе главната роля тук и никой не може му отрече, че го прави като за Оскар.

dsc03184

dsc03183

Топлина и загадъчност излъчва този парфюм. Много е сложен и е типичен унисекс. Може съвсем успешно да се носи и от двата пола, като разбира се на всяка кожа стои различно. На мъжа ми например е доста по-подправков и остър, отколкото на мен. Едно е сигурно и двамата го носим с голямо удоволствие. Но не и едновременно!

dsc03177

Парфюмът  е силно присъствен и заявява категорично „тук съм, виж ме, помириши ме, усети ме, знай че не можеш да ме подминеш безразлично“. Има много голямо излъчване от кожата. Красив, безумно траен и плътен е, и аз наистина много го харесвам! Висок клас ориенталски аромат, в който липсва ванилия. Ако сте почитатели на комбинациите уд-роза-сандалово дърво не го пропускайте за проби. Задължително на кожа. Хартиеният блотер не може да пресъздаде и една десета от сложността на аромата. Парфюмът изисква студено време и уважение.

dsc03180

dsc03181

dsc03250

 

Фотограф Васил Иванов

Review 0
8 densi
Потребители 7.3 (4 гласове)
Сила на аромата9
Времетраене на аромата10
Послемирис6
Лукс7
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка