IMG_1965

Scent of the East е новото място в София, където можем да се насладим на качествена парфюмерия от близкия и далечен Ориент. В The Mall можете да откриете много и все страхотни предложения, от така любимите на българите, а и не само, тежки и омайни парфюми.

Аз ги намерих случайно при разходка в мола, заприказвахме се със собственика, който веднага разпозна, че съм парфюмиста и след като сладкодумно ме въведе в парфюмите, които предлага и историите им, решихме да работим заедно.

Аз съм голям фен на ориенталските парфюми, на нотките уд, шафран, роза, ванилия и смоли, които те традиционно използват, много и в големи количества, и притежавам различни предложения в колекцията си. Писала съм ревюта и ще пиша още много на най-любимите ми и значими, защото знам че те се харесват не само на мен, а и на почти всички хора обичащи уд и силни, страстни аромати. Само, че нишовите парфюми са трудно откриваеми, често супер скъпи и поради тези причини хората ги избягват. Желаят се достъпни, не много скъпи и лесни за проба парфюми, и Scent of the East е идеалното място, в което се предлага всичко това с доказано качество.

Scent of the East са официален вносител на предлаганите няколко марки и парфюмите при тях не са копия или имитации на други, а имат собствена индивидуалност. Има много скъпи и изящни предложения, има и на средни и по-ниски цени, както и прословутите парфюмни масла.

Парфюмът, който избрах да ви представя, след дълги проби от буквално няколко часа, е SAFFER AL OUD. Доста съм претенциозна и трябваше да избера нещо наистина много добро от парфюмите с по-умерени цени, което да съм сигурна, че би заинтригувало и вас, като отидете на проби в The Mall на партера, точно срещу магазин Комсед.  И като отидете си пригответе доста време, защото консултантът там наистина разбира от парфюми, нотки, вкусове и знае какво предлага. Невероятно интелегентен, спокоен и открит човек, чиято мисия е да разпространява по света красотата на арабските парфюми.

Благодаря ви за гостоприемството!

IMG_1966

IMG_1996

SAFFER AL OUD е парфюмна вода базирана на:

Върхови нотки: оуд, роза, шафран.
Средни нотки: сандалово дърво, пачули, мускус.
Базови нотки : тамян, гуаяково дърво, кедрово дърво, оуд.

Силен, плътен и сложен парфюм. Интересното обаче при него е, че има хубави цитруси, които го олекотяват и правят изключително подходящ за носене при топло и дори горещо време. Знаете, че жегите изпиват всичко и не търпят парфюми. Всичко се изпарява за половин час и няма и помен от хубави миризми.

При SAFFER AL OUD това е невъзможно. Трае без значение от температурите вън и потенето на кожата, докато не го измиеш. Комбинацията от цитруси, шафран и подложка от мек, много хубав уд, прави парфюма да има отлична трайност и интензитет, без да е нахален и без да трови хората. Удът е мек и лек, не мирише на изгорял бакелит и не кара околните да бягат с писъци и да извръщат набърчен нос. За сравнение, ще ви кажа, че е различен от парфюмите на Montale, които са пример за лесно достъпен уд.

Опаковката и особено флаконът на SAFFER AL OUD са изключително красиви. Признавам си, че първо взех парфюма от рафта неудържимо привлечена от съвършения флакон. Вижте само капачката! Чистота на стъклото, капачка, кутия, цвят, цялостна визия, всичко е обмислено и направено добре.

Тежък е и ляга добре в ръката. Харесвам и пръскалото, което не не тече, което е много опасно при силни парфюми с уд, защото мирише силно и остават петна, който се премахват много трудно.

IMG_2010

IMG_2024

SAFFER AL OUD е всекидневен парфюм, който не е претенциозен, нито официален, но заявява присъствие и се развива отлично. Многолик е и показва нотките си, като ги редува в зависимост от околни влияния, като време, температури, влажност и хормони. Може да се носи и вечерно време, но аз лично бих предпочела по-пищни ориенталски аромати, тогава.

Типичен унисекс, който се носи еднакво добре и от мъже, и от жени. Стои различно и при топла или студена кожа, и излъчване. Съвсем спокойно можете да си купите един и да го споделяте с партньора си, ще имате различно развитие и излъчване на съставките.

Парфюмът не е сладък и е по-скоро сух. Не го определям като сластен и секси, което го прави подходящ за работно място и всякакви места, където не е добре да се демонстрира. Вписва се отлично във всякакъв стайлинг и не е небходимо никакво съобразяване. Е, не е добре да се напръскате 5-6 пъти в жега, предвид голямата му сила, но и да го направите ви гарантирам, че няма да ви направят забележка.

Много интересно за SAFFER AL OUD е, че може да се смесва с други парфюм, кремове или спрейове за тяло и се получават интересни комбинации. Става отлично със силно цитрусов аромат, както и със сладки, ориенталски прафюми, при по-хладно време. Пробвайте различни варианти и ще имате нови интересни усещания и емоции с парфюмите.

Харесвам го много и вярвам, че ще се хареса доста и на хора обичащи добри парфюми с уд. Нося го често и не смятам да оставам това лято без него, дори и на морето, където си го представям отлично вечер  в дългата ми пусната, нагорещена от слънцето коса, носен игриво от морския бриз.

Харесвате ли арабски парфюми и кой са любимите ви?

Също така ако ви интересува специално някой предлаган от Scent of the East парфюм, ми пишете, ще го снимам и ще направя ревю специално за вас. Можете да ги разгледайте и на сайта Scent Of The East.

IMG_1951

IMG_1971

*PR sample

Review 0
8.1 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата7
Времетраене на аромата8.5
Послемирис8.5
Лукс8.5
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка