DSC02973

Здравейте!

Oudmazing Montale е вторият парфюм от лятната 2016 година колекция на Монтал, който си купих и ще ви представя.

Любим! Превъзходен! Страхотен! Само хубави неща мога да кажа за него, защото ми пасва чудесно.

За първи път пробвах и нося парфюм със силно изразен Oud, който обаче не е с рози, цветя, кожа, тамян и дървесина, а с много плодове. Ама наистина много плодове. Сочни, вкусни и силно обгръщащи уда от началото до самия край. Грозде, смокини, круши, праскови, кайсии, ябълки и др. плодове, напращели от зрялост и сладост, целувани от силно слънце в сухо, жарко лято.

Аз вече знаете съм голям фен на Oud и го нося най-често в комбинации с рози. С плодове обаче силната съставка отива доста назад и парфюмът става доста по-лек, носим и приятен дори и в много топло време, което не може да се каже за уд-рози комбо.

DSC02974

DSC02975

Oudmazing Montale е типичен унисекс, както и другите парфюми на марката, но аз лично го харесвам повече на дами, защото сладостта на плодовете и мекия, по-лек уд ги прави забележими, без да са натрапчиви и да оставят огромна диря след себе си. Мъжките удове от марката са други за мен.

С Oudmazing ще ме забележат и запомнят, но няма да отвърнат потресено глава и нос и да помислят „кой за Бога тук е бил на зъболекар или на кой му гръмна току що батерията на телефона?“

DSC02977

DSC02978

DSC02981

За мен парфюмът е дневен, търпи и повече напръсквания, и няма трайността и силата на мощните, дървесно-кожени удове. Най-добре се разкрива при температури около 25-30 градуса при мен и тогава ми е и най-траен. Много ми харесва да се напръскам вкъщи с него доста и навън в жегата той да се скрие леко.  После изведнъж да разцъфти в колата под климатик и така да се крие и показва при различните температури.

С този парфюм имам преживяни хубави емоции, носих го и на път за една дългочакана ваканция, и винаги когато го сложа отново, а това е доста често, ме прави весела и ми носи много настроение. Усмихнат е този плодово-удов парфюм! Обичам го!

Препоръчвам го за проби на хора, харесващи Oud, който не е от най-отровните. Не се заблуждавайте обаче, този парфюм не е лесен, както и другите Монтали и задължително изисква проби на кожа, за да се види дали ще пасне добре и как ще се прояви. Също така е важно да се види каква трайност ще покаже на вашата кожа, защото имам оплаквания от  приятелки, че го губят бързо и реално не могат да се насладят на красотата му, защото кой обича нетрайни, макар и силни аромати?

И на финала да спомена един страхотен плюс – парфюмът е в кен, традиционно за Монтал и това е за мен лично чудесно. Няколко дни след като купих парфюма го изпуснах след напръскване и връщане на задържащата скоба около гърлото, и като падна на паркета се шокирах, че ще остана без него, а и какво ще си причиня, ако се излее такова количество удов парфюм на пода?! Е, нищо му нямаше на сладура, освен една лека, вдлъбната точица от обратната страна на бутилката-кенче. Радост! Вече внимавам.

DSC02982

DSC02984

DSC02986

 

Review 0
5.1 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата6
Времетраене на аромата5
Послемирис4
Лукс5.5
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка