dsc03025

Not A Perfume Juliette Has A Gun. Не парфюмът! Как така Не парфюм?! Може ли да има парфюм, който не е парфюм? Какво е тогава?

Juliette Has a Gun Not a Perfume е създаден от изкуствената молекула амброксан (ambroxan). Веществото има различни наименования като амброкс, цеталокс, орканокс, амбермокс, амброксид с химична формула C16 H28 О и е заместител на рядката сива амбра, добивана от жлези на кашалоти.

Парфюмеристът Романо Ричи често използва амброксан в своите парфюми и така му хрумва идеята да създаде парфюмна композиция изцяло от една съставка, който казват е и напълно неалергизиращ. Така се ражда Не Парфюмът.

Това е един модерен аромат, в който можеш да разпознаеш много неща или нищо. На кожата на някои хора мирише по един начин, на други по друг, а трети казват, че са напръскани с вода и не усещат абсолютно никакъв аромат.

Парфюмът мирише на чисто, но не перилно, сапунено и свежо. Няма и помен от цветя, алдехиди или водни елементи. Не мирише и цитрусово, нито пък както го определят алкохолно.

Поднасяла съм го за проби на доста хора и като цяло впечатлението ми е, че се харесва често и всеки прави различна асоциация, на какво точно му мирише. Има и хора, които въобще не го регистрират.

При мен този парфюм е много лек и на кожата ми ухае на изпрани с висококачествен препарат за пране чаршафи, изсъхнали и нагряти много силно от слънце. Горещи и благоуханни на чисто и хубаво.

dsc03026

dsc03027

Този парфюм не е натоварващ съзнанието по никакъв начин и е подходящ за носене в случаи, когато не е удачно човек да мирише силно на парфюм. Смятам, че е подходящ и за ползване примерно от бременни дами, защото знаем, че на тях често им прилошава от по-силни миризми. Вписва се чудесно и в компанията на деца.

Това е парфюм, който усещам само аз и много рядко някой около мен, който е навлязъл сериозно в личното ми пространство или казано по друг начин се намира наистина супер близо до мен.

Няма женствени акценти и спокойно може да се носи и от двата пола. Не излъчва силно и се слива по един елегантен начин с кожата, като при мен има изумителна за толкова лек аромат, трайност от над 10 часа. Там е, стои и напомня понякога при движения за себе си. Ако спиш няма да те събуди, ако пиеш кафе няма да го пребори, ако работиш няма да те разсее, ако се веселиш ще влиза леко в забавленията. Като втора кожа е.

dsc03028

dsc03031

Not A Perfume Juliette Has A Gun е аромат, който позволява смесване и покриване с други аромати. Напръскваш се, наслаждаваш се на финото ухание няколко часа, после ти се приисква или отдава възможност за проба на нов аромат и това е напълно възможно. При смесване с различни парфюми дава силно изненадващи комбинации и променя любими аромати в различни посоки. Няколко спрея от любим парфюм, отгоре един-два спрея Not A Perfume Juliette Has A Gun и имате два различни, любими парфюма.

Абстрактен е и често го определят като част от други парфюми, като база, като отделена единица от композицията на вече познати аромати. Често е сравняван с D&G Light Blue. Аз не намирам прилика и по-добре, защото не харесвам меко казано, класиката на Dolce&Gabbana.

При някои хора парфюмът предизвиква желание за кихане или гъделичкане в гърлото, така че трябва да се пробва няколко пъти с хубаво напръскване и носене изцяло, а не само на ръка, както обикновено се пробват парфюмите. На хартиена лента-блотер няма смисъл  въобще да се хаби сокът в уникално красивата за моя вкус, бутилка.

Подходящ е за носене и в много горещо, и много студено време, като на мен се разкрива по – красиво в студ. Страшен фен съм му и безспорно е една от перлите в колекцията ми.

Не е сапунен, не е мускусен, не е цветен, не е озонов, не е амбров, не е акватичен, не е пластмасов, не е дървесен, не е пудрен, а на моята кожа е просто хубав. Мирише бяло.

Пробвайте го и може би ще откриете нова любов.

dsc03034

dsc03038

 

Review 0
4 densi
Потребители 5 (2 гласове)
Сила на аромата2.5
Времетраене на аромата8
Послемирис0.5
Лукс5
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка