dsc03008

Noir Exquis L`Artisan Parfumeur е един от любимите ми есенни парфюми. Симпатичен и добре направен. На границата между гурме и дървесен аромат. Топъл като кашмирен шал, обгръщащ раменете през студена, есенна утрин.

Вдъхновен от „неочаквана среща във френска сладкарница“ той обещава чудни вкуснотии като печени кестени, кафе, портокали,кленов сироп, пухкави кексчета и течен шоколад с горещи подправки. Каквото обещава това и ми дава! Затова го обичам, защото е кашмирена топлота в бутилка. Защото е най-доброто от есента и предвкусване на една сладка, приятна зима.

dsc03009

dsc03010

Тогава когато пухенките са още навътре в гардероба, а любимата жилетка не топли съвсем в падащите бързо, сутрешни температури. Когато залеза е все още е искрящ и топъл, а деня не е прихлупен още в 17 часа. Когато бързаш за да се свиеш с пухкави чорапки, одеалце и топъл шоколад или чаша ароматно кафе вкъщи, с книга в ръка. През Октомври, Ноември и Декември.

dsc03011

dsc03013

Началато е вкусно. Цитруса мимоходом озарява и веднага дава път на кафенце, лешници, печени кестени, карамел и кленов сироп. Печено кафе на зърна с леки плодови нотки. Това не е силно, късо еспресо и ако търсите такова ще останете разочаровани. По-скоро е блендирано с ванилия и печени кестени, както и доста зърна тонка. Напитката е поръсена с доста силни, горещи подправки. Прилича понякога и на шоколадово-портокалов пудинг.

Парфюмът е леко сладък, но нищо накъртващо. Типичен топъл унисекс. Златен, слънчев и красив! Ако обичате гурме аромати и търсите своя нов любимец за това време навън, трябва да го пробвате. Сега му е точно най-добрия момент.

Не е много силен, дори стои леко по-близо до кожата, но има отлична трайност от около 10 часа при мен.

dsc03015

dsc03017

Noir Exquis L`Artisan не е ванилов аромат. Нито е типичен сладък – гурме аромат.  Не и черен, както предполага името му. Той е течна, златна вкуснотия в бутилка. Дървесната база е тъмна, суха и чиста. Муск, пачули, тъмно дърво и сладки подравки. Приятен и лесен за носене парфюм.

Аз харесвам ванилия, тонка, дърво, ядки. Обожавам варени кестени и кафе, и тук получавам всичко накуп. Какво повече му трябва на човек за да е ароматно щастлив?! Една голяма, най-голямата в случая, /нехарактерно за мен, аз винаги вземам най-малката възможна бутилка на пазара/ и топлината се разлива в ноздрите ми често.

dsc03019

dsc03021

Показвала/давала съм парфюма за проби на доста хора около себе си и е харесван, защото не е точно гурме, но има достатъчно такива нотки за да задоволи различни вкусове, за приятни и уютни храни, напитки и забавления.

Дневен, вечерен, а и може и за спане аромат. Непретенциозен и позволяващ малки, но и сериозни напръсквания. Няма да видите сбърчени носове и да чуете директни или зад гърба ви коментари от близки“леле на какво си се осмърдял/а така?!“

Парфомът се харесва и от деца, защото е гушлив!

Вие познавате ли го и харесва ли ви?

dsc03022

dsc03023

dsc03024

 

Review 0
7.4 densi
Потребители 0 (2 гласове)
Сила на аромата5
Времетраене на аромата8.5
Послемирис7
Лукс9
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка