IMG_4824

Здравейте,

преди няколко дни бях на представянето на новия парфюм Montblanc EXPLORER.  Събитието се състоя в ресторант The View и беше великолепно организирано. Благодаря специално за поканата! Изкарах хубава вечер в приятна компания, с вкусна храна, напитки и дълги разговори за любимите парфюми.

Много харесвам парфюмни представяния, защото се интересувам от съставки, истории, вдъхновение и процес на изработка на ароматите и на такива места се зареждам супер положително за дълго време. Нищо не може да се сравни с помирисването на натуралните нотки и масла вложени в даден парфюм, а разбирането на историята ме привързва често емоционално към представения аромат. Такива парфюми заемат специално място в колекцията ми и винаги когато ги ползвам си мисля за вдъхновението им и то ми действа силно позитивно. Сякаш си вътре в парфюмопроизводството и разбираш всички тайни на това съкровище, което държиш в ръцете си и което ще изрази личността и настроението ти днес.

Montblanc EXPLORE мъжки парфюм, който излиза Февруари месец и отдава почит на тема, към която е неразривно свързан, а именно изследването на нови територии.

Името Montblanc EXPLORER е очевиден избор. Брандът е предпочитан от запалените пътешественици на миналия век, заради писалките си, които не са изпускали мастило, каквото и да се случи по време на пътуването. Тези майстори с напредничаво мислене развиват качество, което е важно в очите на всеки първооткривател – надеждността.

Montblanc споделя същите ценности както изследователите, такива като непреклонно търсене на съвършенство. Покоряване на върхове, предизвикване на условностите и изследване на четирите краища на света. От Южна Африка до Хаити, Италия, Германия или Индонезия,  Montblanc EXPLORER кани изследователите на фантастично пътешествие, като им дава възможност да открият най-редките съставки и да използват методи, които комбинират занаятчийство с най-модерните технологии.

IMG_4831

IMG_4836

IMG_4827

 Парфюмът е създаден от трима парфюмери, Джорди Фернандез, Антоан Мезондю и Оливие Пешю. Те разработват свой собствен дневник на пътуването за създаването на този нов парфюм: Бергамот от Италия, Ветивер от Хаити и Пачули от Индонезия, превръщат Montblanc EXPLORER в покана за пътешествие из света.

Началото се отваря с остър прекрасен бергамот. Тази свежо интензивна нотка ми е една от любимите в мъжки парфюми като харесвам тръпчивостта и зеленината, която дава на композицията. Имах възможността на представянето, да помириша бергамот и чисто масло от него и затвърдих любовта си към ненадмината свежест, която излъчва цитрусовия плод.

В средните нотки пътешествието ни отвежда в най-далечната част на Хаити, където олиото от ветивер има специфична опушена и лешникова нотка и затова е предпочитано от всички парфюмеристи по света. Ветивер е корен и има много остро ухание, което е силно мъжествено. За мен най-хубавите модерни, силно мъжкарски парфюми задължително съдържат ветивер. Много го харесвам на топла мъжка кожа, която го опитомява и смекчава суровото земно излъчване.

Финалната спирка ни отвежда в Индонезия, източен Борнео, в сърцето на тропическа гора и по-специално на остров Сулавеси, за да открием нов вид пачули с несравнимо качество. Това пачули е култивирано специално за парфюмите Montblanc. Остър, модерен и естествено елегантен, Montblanc EXPLORER е създаден около тази нова омайваща дървесна структура.

“Използвам пачули често в сърцето на моите творения, защото то придава богат и комплексен характер на парфюма, то е туптящото сърце на парфюма,” обяснява Джорди Фернандез. “Това невероятно, специално култивирано пачули придава уникално олфактивно измерение на нашата палитра. Използвах го при Montblanc EXPLORER, за да остави своя емблематичен подпис в този парфюм. То подчертава кожените и какаови нотки в композицията, без да разкрива земните си фасети.”

IMG_4847

IMG_4844

IMG_4859

Montblanc EXPLORER е приветлив, лесен за носене и възприемане аромат, за мъже от всяка възраст. Идеален за подарък за син, любим, баща.

Добре излъчващ, силен и траен, той е силно мъжествен и се харесва много от околните. Няма човек на когото да показах моята бутилка, която получих като подарък на представянето, и той да не се възхити от мъжката сила, излизаща на талази и изпълваща цялото пространство наоколо.

Младите момчета ще възмъжеят бързо с няколко пръсвания, а бащите им ще получават комплименти в ежедневието си. Без сезон, време и повод за носене, парфюмът ляга на мъжката кожа отлично и се излъчва равномерно дълъг работен ден.

Опитах се да го нося, за да го разуча, но е чисто мъжки и предпочитам да го усещам от шлейфа на мъжа ми. Стои му перфектно и въпреки сериозното количество парфюми, което притежава, го подканям да ме радва постоянно с него.

За мен е отличен подарък за абитуриенти и ще се харесва много. По принцип не съветвам да се подаряват парфюми на никого, но хората обичат да правят такива подаръци и това са най-често задаваните въпроси „какво да купя за подарък или насляпо“.

Купете Montblanc EXPLORER!

IMG_4873

IMG_4882

IMG_4889

IMG_4892

IMG_4943

IMG_4940

Флакон прави асоциация с двете полукълба на земята, напомняйки за многобройните дестинации на тази олфактивна експедиция. Изработен от дебело стъкло, като в долната част, лежи емблемата на Montblanc, иконичната звезда, която представя шестте ледника на най-високата планина в Европа.

Предпазната, имитираща кожа обвивка, обгръщаща бутилката, е принтирана с елегантния мотив Saffiano, използван за аксесоарите на Montblanc от 1926 насам и декорирана с емблемата на Montblanc с бляскав завършек.

Много луксозна и красива бутилка, с тежка капачка и добро пръскало, разпръскващо фина мъгла.

Парфюмът търпи много апликации, носи хубаво настроение и емоции, защото кой не обича парфюмът му да се забелязва и одобрява?! Мъжът Montblanc обича предизвикателствата и се наслаждава на всяка постигната победа, устремен към нови хоризонти.

IMG_4981

IMG_4954

IMG_4973

Review 0
7.5 densi
Потребители 9 (2 гласове)
Сила на аромата6.5
Времетраене на аромата7.5
Послемирис7.5
Лукс8.5
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка