IMG_4010

Честита Нова Година, приятели!

Бъдете живи и здрави, много щастливи, обичани и с късмет желая ви сбъдване на мечтите, повече любов, доброта и хармония! Нека 2018 година бъде прекрасна и плодородна във всякакъв смисъл!

Като първи парфюм за новата година, от моята колекция ще ви представя една истинска котка, една страстна пантера, която захапва за врата и не пуска, докато не укроти глада си.

La Panthere Edition Soir Cartier е изискан, модерен, елегантен шипър, който остава в ума и сърцето, щом веднъж се докоснеш до красивата му аура, кутия и бутилка. Всичко в него е могъщо, силно и тежко.

IMG_4694

Дъбов мъх, муск, гардения, анималистични и цветни нотки правят този фланкър различен от силно популярната си ЕДП версия, която е по-горчива, билкова и зелена, но също е разкошен парфюм.

Носи определено духа на модерната класика, както и другите версии на Пантерата, но се отличава именно с тежка гардения обвита плътно в гъста пелена от муск, който не е сапунен. Анималистичните нотки не са мръсни и остри, а силно секси. Като велур, мек топъл велур нежно галещ кожата на ръцете.

La Panthere Edition Soir Cartier е силно елегантен аромат, който може да се носи с бизнес облекло, със строги сиви или тъмно сини костюми в работна среда и много официални бизнес срещи. Шипърът си е вечна класика и се харесва от почти всички хора от двата пола, когато е положен дозирано и уместно. Този е от силно подходящите, особено следобяд и вечерно време. Има секси нотки и достатъчна сладост, поради липса на алдехиди в началото, но не се притеснявайте никой няма да погледене лековато на вас или да реши да се забавлява в неподходящ момент. Пантерата държи на няколко ръце разстояние и хапе жестоко при волности.

Много силен аромат е в началото си, особено ако се приложат повече от 3-4 пулверизирания. Има сериозен шлейф и силно присъствие и това продължава около 3-4 часа. Постепенно започва да омеква и да се прибира по-близо до кожата, вече успокоен от властното първоначално впечатление, което е оставил в околните и носителя си. Парфюм за властни дами и за хора, които могат да понесат силни парфюми. Почитателите на леки цветни версии да стоят далеч и да пробват по-скоро La Panthere Legere Cartier, която е в пъти по-лека, носима и плодова. Сравненията с ЕДП за мен са в полза точно на Edition Soir, поради много силно изразения дъбов мъх, животински нотки и липсата на каквито и да било плодове в нея. По-елегантен, по-класен и по-официален шипър.

IMG_4697

IMG_4705

Абсолютно неподходящ е за купуване насляпо, освен ако не сте страстни почитатели на парфюмите от 80-те години и не се страхувате от силно изразени животински нотки, които обаче са меки, фини и не миришат на мокра, мръсна козина.

Бях 100 % сигурна, че майка ми ще го хареса, защото си пада точно по такъв тип официално-елегантни шипри и така и стана. Не е ретро в никакъв случай, но не е подходящ за почитателките на сладки плодово-карамелени фручулита заливащи пазара последните години.

За мен е силно женствен и не бих могла да си го представя на мъж.

Тежка масивна бутилка, изключително удобно и интересно голямо пръскало, което се застопорява с пластмасов пръстен и красива златна опаковка. Пантерата в стъклото е просто разкош. Луксозна и добра изработка и кеф за колекциониране. Достойно място в бижутата на Картие.

При напръскване сокът не е мазен и не оставя петна по бели ризи или сака, но винаги внимавайте с броя апликации, ако не искате да ви дотегне и да натежи.

Страстно обичам този аромат и го нося често, макар че не съм в момента в работна среда. Не ми е достатъчно секси за вечерни барове и заведения, там предпочитам по-сладки и плътни ориенталски аромати като например Tobacco Vanille Tom Ford или Черните Орхидеи. Подходящ е за всеси сезон, без жарко лято и от 14 часа нататък. Преди това ми идва прекалено сложен и строг.

Комбинацията от тежки бели цветя и муск има неприятното свойство на някои кожи да изкарва потна нотка, но този проблем тук, при мен не съществува и слава богу. Поради много фина нишка на потност, аз не мога да нося Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum, въпреки че парфюма ми харесва много.

La Panthere Edition Soir Cartier харесах от първо пръсване в Sephora. Взех пробичка за разносване, като дълго време не му идваше ред за покупка и когато го купих съжалявах, че съм се въздържала и изчаквала, защото е просто страхотен за моя вкус.

Вие харесвате ли и носите ли нещо от линията La Panthere на Cartier?

IMG_4632

IMG_4648

IMG_4656

Review 0
7 densi
Потребители 10 (1 Гласувай)
Сила на аромата6
Времетраене на аромата8
Послемирис6
Лукс8
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка