IMG_0461

Здравейте,

когато през 2005 година дизайнерите Viktor&Rolf пуснаха на пазара творението си Flowerbomb, буквално бомба избухна в парфюманските сърца. Години ближа или по-скоро поливам рани, с различни версии на този възпламеняващ парфюм. Хубав, по-хубав, най-хубав, Бомбата! Така стоят нещата и това няма да се промени никога, сигурна съм.

Влюбих се в първата реклама, в името, в шишето и накрая в сока на ЕДП версията. Купих 50 мл. поомръзна ми и в последните милилитри го размених за нещо желано тогава, не си спомням точно какво. Междувременно си взех лятна версия Flowerbomb La Vie en Rose 2013 Viktor&Rolf, но ЕДП ми липсваше постоянно. Купих, щом видях в българската Sephora /те са ексклузивен представител на бранда/ и супер готиния Flowerbomb Extreme 2013 Viktor&Rolf, но първообраза все ми беше в ума.

Не можете да си представите каква беше радостта ми, когато получих пакет с голям ЕДП Flowerbomb вътре. Специално искам да благодаря на представителите за този неочакван подарък. Нямаше просто как да ме зарадват повече в един горещ летен ден.

IMG_0483

IMG_0516

Стиснах в ръка, моята голяма, позагубена през годините любов и смятам вече никога да не се разделяме. Да, харесвам и другите версии и много ги нося, но първата … ръжда не хваща. Между другото, ако ви е интересно другите два аромата, с които никога не се разделям и подновявам бутилките една след друга, са Coco Chanel EDP, с който си раждам децата и задължително посрещам всяка нова година и Coco Madеmoiselle EDP, с който се чувствам вечно момиче.

Flowerbomb е експлозивен, сладък, ориенталски аромат, който съдържа в себе си доста съставки. Чай, бергамот,орхидея,  жасмин самбак, рози, муск, пачули, фрезия, османтус.

Пищен, дълбок, богат парфюм. Не е за всеки в никакъв случай. Трябва да обичате много сладки аромати, за да ви пасне. И пак може да не се случи голямо привличане, защото аз съм се убедила през много години, в които сме заедно, че понякога е голям дразнител и направо душевадец. Много сложен и разнолик е.

Имала съм случаи, когато в по-топло време се усеща толкова сладък, че ми хвръчат пломбите, а пък в голям студ замръзва и се усеща чаен, като някой е откраднал захарта за чая и аз не мога да го преглътна.

И въпреки различията в усещането, аз го обичам лудо и всичките хора около мен знаят и ме свързват с него. Пръскам се често и по много. Да, тежък е. Влиза в чужди пространства, но като съм се съобразявала с местата, на които се носи, е жънал само комплименти и не са ме връщали. Никога не е късно де, защото тази зима смятам да го експлоатирам отново наистина жестоко хахаха.

IMG_0520

IMG_0541

Едновременно сладък и свеж, това е единствения аромат, който предлага това изключително добре усещащо се съчетание. За мен лично не е цветен аромат, а отива към гурме групата. Не го усещам като типично цветен аромат. Не е най-интересният, иновативен или смел аромат, но е просто красив.

Добре блендиран, мирише скъпо и има добра мощност. Трайността му е безкрайна на кожата ми. Усещам го и след душ. На дрехи няма изпиране. Има отличен интензитет и огромен шлейф, който точно като на рекламата се вдига нагоре като воал от пачули и сладки цветя. Буквално залепва дори и за много сухи кожи и стои там, докато не решите да го измиете.

Другите версии са доста по-меки, макар и те силно шлейфови, и с голяма трайност. Extreme е по-сладка, по-гладка и изпипана версия на ЕДП. Пачулито е омекотено с бензоин и ванилия, а чаят е само намек. Доста по-женствен и зрял е . По-интимен и нощен. Не се отличава с никакви остри ръбове и е гальовен като топла, пухкава котка. Божествен! Ако сте почитатели на ЕДП версията и не сте пробвали Интенз, непременно го сторете, като обаче предварително си приготвите пари, защото вероятността да го приберете на минутата е много голяма. Аз още съжалявам, че не купих кафявата Flowerbomb Extreme 2007 Viktor&Rolf с панделката, поради което я дебна постоянно.

Лятната версия е силно обезсладена и доста по-лека, с добавени червени плодове и млада свежа роза. Много момичешкаа и радостна е тази розова Бомба. Трайността е отново отлична и никакви жеги, не могат да я изгонят. Носи се тънко и леко, но е в пространството часове, с достатъчно дълъг шлейф и постоянство в излъчването. За мен е задължителна за големите фенове на оригиналния ЕДП, защото за мен той не се развива и не стои добре в големи горещини. За тях са си направени летните розови версии.

IMG_0596

IMG_0603

Искаш да си секси, да си провокативна без фаталност?! Сложи Flowerbomb Viktor&Rolf, обуй най-високите токове, поръчай най-сладкия коктейл и се потопи в безгрижие. Дирята оставена след теб ще доведе много ухажьори и почитатели. Хвърли по една бомба на досадните и избери единствен, който ще оцени късмета си. Бъди смела с този притегателен аромат.

Интересното е, че сладостта в този парфюм, не е медена, не е карамелена, не е шоколадова, не е ванилова и не е плодова. Не знам откъде идва с тази сила и остава да се носи часове във въздуха. Мирише буквално на сладки цветя.

Дизайнът на бутилката и кутията е блестящ. Просто зашеметителен. Много се вълнувам когато правя ревю, на толкова любим аромат и думи не ми стигат да изкажа какво точно ми носи той и как го усещам. Това са преживявания, спомени, емоции, размисли, желания, цяла вселена подвластна на един обичан парфюм. Сладък куршум в сърцето е Flowerbomb Viktor&Rolf.

Пожелавам на всеки да открие и има такъв парфюм! Аз лично съм в постоянно търсене на нови, но те се откриват изключително рядко и трудно.

IMG_0609

IMG_0610

IMG_0617

Парфюмът ми е предоставен от представители на бранда, но мнението си е лично мое, както винаги.

Review 0
8.3 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата8
Времетраене на аромата8
Послемирис8
Лукс9
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка