IMG_E2957

Здравейте,

днес представям на вашето внимание две чудовища. Два парфюма на Mancera, дъщерната марка на звездните Montalе Paris.

Две мощни ядрени парфюмни бомби, помитащи умове, сърца и души. Два флакона прости и грозни, но криещи в себе си уникални сокове, с трайност до изстъргване.

Aoud Orchid Mancera & Velvet Vanilla Mancera буквално парфюмни чудовища, и ако обичате леки, офисни и невлизащи в чуждо пространство парфюми, това ревю няма да ви е полезно предполагам, въпреки, че винаги е възможно човек да се влюби в нов, съвсем различен за него парфюм.

Купих парфюмите през пролетта и реших да ги нося със себе си си като основни аромати, на първата ми ваканция на море за тази година. Това беше рисково решение, защото са много силни, а на мен винаги ми е горещо и в съчетание с морска влага, нося само цитруси, за да ми дадат глътка въздух. Тези са от отнемащите, а не от даващите. Бях решила обаче да ги снимам и да ви ги представя по-подробно, защото си заслужава да се познават такива по-странни, супер силни парфюми, и скочиха сами в сака.

IMG_3077

Velvet Vanilla Mancera е ванилово-туберозен аромат. Сладък, пудрен, прашен и накъртващ. Не е за хора със слаби сърца и малцина са тези, който ще го възприемат, сигурна съм. Но обичате ли двете съставки, като мен е приказка. Духан от морски бриз с две пръсвания, влачи шлейф над 20 метра, зад гърба. Трайността му е безкрайна буквално. Къпане в море, мазане със слънцезащита /аз нося по едно пръс парфюм дори и на плажа, скрито отзад високо на врата под косата, за да не образува петна случайно алкохола/, къпане под душ, нищо не влияе върху трайността на това нахалство хубаво.

Обира вниманието и комплиментите, защото се усеща от всички, дори и и от тези със запушен нос и хроничен синузит. Няма как да се подмине. Чувах хората, който вървят зад мен по крайбрежната алея, как споменават „нещо мирише много хубаво, сладко тук“ и се радвах. Семейството ми също го харесва, сложен в умерено количество и винаги го отбелязват.

Не е възможно да се пръска повече от три пъти и то само когато отивате на открито. Вътре само с едно пръсване, което го прави доживотен, защото е в 125 мл. бутилка – термосче. Няма похарчване това нещо. Бутилката му е много грозна, тежка и неудобна, и капачката му се завинтва с винт, който на всичкото отгоре прескача и страшно ме нервира. Пръскалото обаче пръска добре.

Парфюмите на Мансера са в кофти за вкуса ми бутилки и не ми е приятно да ги държа. Единственото нещо, за което ще им дам точки за някакъв лукс е паучът, който познаваме и от Montale. Дано скоро разкарат винтовите капачки, защото се чувствам, че все едно ще отпивам сок от бъз, а няма да ползвам нишов аромат. Отделно 125 мл., сериозно? Кой за Бога купува такива термосчета? Аз съм фен на малки, изпипани бутилчета и тези не са ми по вкуса въобще. С това обаче лошите думи свършват и мога да спомена все чудесни, търсени и обичани от хората качества, като перфектен сиаж, излъчване, трайност, облак, усещане и възприемане.

Velvet Vanilla Mancera има посочени и други съставки в пирамидата си, като круши, бели цветя, роза, касис и ангелика, но те са блендирани във ванилията с тубероза и не се усещат самостоятелно. Парфюмът ми мирише отначалото на розова плодова дъвка, сладка и вкусна и после като дойде туберозата, става плътен ванилово- цветен ориенталец. Не се притеснявайте туберозата не е мазна, а по-скоро зелена, но трябва да обичате това претенциозно красиво цвете, за да ви пасне.

IMG_3093

Aoud Orchid Mancera е разнолик парфюм, който в различно време се проявява изненадващо. Лъжовен, той веднъж на топло е кокосово-цветен, а при по-хладно време излиза уд, който не е силен и бакелитен, но е там и се усеща сериозно. Понякога е дразнещ, понякога като топла, дебела котка мърка около теб и се гали. Отново изключително силен, траен и шлейфов, той се харесва страшно силно на повечето дами, за разлика от Velvet Vanilla Mancera, който печели безапелационно вниманието на господата.

Ако не обичате кокос, не се притеснявайте, а пробвайте, защото тук не е плажен, нито ядково-воден, а е смесен с дървесина и се усеща леко и ненатрапчиво.

Съставките са орхидея, дървесина, уд, кокос, ванилия, праскови, пачули, амбър, муск и мандарини.

Ако обичате орхидеи, тук миришат разкошно и супер различно от Black Orchid Tom Ford. А удът както вече спонах, ту е водещ, ту тих и допълващ. Прави разкошна дървесно- плодова аура и се усеща с няколко пръсвания от далеч. Този парфюм би могъл да се носи и от мъж, и със сигурна, че ще стои добре. Другият обаче няма начин. Не бих желала красивият ми, силен мъж да мирише на розова дъвка с тубероза. Не! Само за мен ще е Velvet Vanilla Mancera и мъжът ми ще ходи по шлейфа, за да ме хване.

IMG_3101

IMG_3081

IMG_3058

Двата парфюма са с много концентрирани съставки вътре и оставят неприятен мазен филм върху кожата, кайто съсипва дрехи веднага. Внимавайте при пръскане и използване. Налага се да се избърсвам леко със салфетна преди да се облека, защото този филм не попива в кожата.

За съжаление концентрацията на масла, понякога дразни кожата ми и получавам сърбежи, което е силно неприятно и не мога да нося парфюмът отново, преди да минат няколко дни. Ако имате алергии или много чувствителна кожа, не ви съветвам никога да пробвате директно, с много напръсквания тези парфюми. Първо на ръката, после веднъж в деколтето и чак след като се уверите, че всичко е наред, тогава по-смело.

За „сляпо“ купуване въобще не може и дума да става при парфюмите от тази марка и специално за описваните тук. Това ще е чиста лудост и вероятността да си похарчите парите напразно според мен, е повече от 70%.

Красиви чудовища са Aoud Orchid Mancera & Velvet Vanilla Mancera. Помитат всичко по пътя си, за добро или лошо.

Познавате ли парфюми на Mancera и кои са ви любимци или не искате повече да видите никога?

IMG_3061

IMG_3131

IMG_3085

IMG_E2953

Review 0
8 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата10
Времетраене на аромата10
Послемирис10
Лукс2
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка