IMG_5186

Здравейте,

малко преди да започне извънредното положение, бях поканена на Jo Malone London парти в бутик Delirium. Там в компанията на приятели, шампанско, белгийски шоколад и аромати се насладих на представяне с гравиране, на новото парфюмно предложение на Jo Malone London.

Vetiver & Golden Vanilla Jo Malone London е лансиран през 2020 г. и е унисекс парфюм от черната линия на марката, в Oriental Woody категория. Тази линия на Jo Malone ми е любима, защото парфюмите в нея са тежки, плътни и силно излъчващи.

Не познавах Vetiver & Golden Vanilla Jo Malone London, но аз съм ваниломан и харесвам добре направени парфюми с тази нотка винаги. Беше ми любопитно как ще ми стои и въобще всичко свързано с него.

С идването на пролетта и рязко затопляне на времето, гурманските ванилии с карамел, алкохол, амбра и много цветя отстъпват място в моя гардероб, защото натежават, не се развиват добре и стават душливи, така че се надявах на нещо различно, интересно и завладяващо.

IMG_5300

IMG_5096

IMG_5108

Vetiver & Golden Vanilla Jo Malone London е силно ветиверно – ванилов парфюм, в който останалите нотки играят само поддържаща роля и не се усещат особено добре. Дуото е в главна роля и се представя изключително добре.

Получих един прекрасен флакон като подарък и той беше веднага гравиран в бутика, като резултата много ми харесва. Винаги гравирам парфюмите си с Densi, но този парфюм беше толкова мой, че реших да поставя името си за първи път. Кармична свързаност с изживяване на дълбоки емоционални отношения.

В този момент вече усещах какво предстои да изживее човечеството и че животът ни коренно ще се промени. Бях решила да не позволя на несигурност и тъга да се настанят в душата и семейство ми, като затова ми трябваха допълнителни емоционални стълбове, които да ме подкрепят и да ми напомнят, че всичко се променя и че трябва да сме силни в тази сериозна битка с вируса.

Vetiver & Golden Vanilla Jo Malone London се оказа точно това. Нов парфюм, който беше с мен всяка вечер в дните на изолацията. Толкова добре стоеше, че се пристрастих към него и рядко сменях. Използвах го за запечатване на спомени, защото за мен времето на изолация със семейството ми, беше неочакван подарък и се възползвах възможно най-добре от него.

IMG_5215

IMG_5146

IMG_5243

Vetiver & Golden Vanilla e силен и завладяващ аромат, който има отлична трайност и прави чудесен шлейф. С него не трябва да се прекалява, защото се усеща отлично от околните и прави силно впечатление, дори на хора нехаресващи ванилия, защото благодарение на ветивера е свежа и неядлива ванилия.

Сладости тук няма, нито кексова ванилия. Опушен, тъмен и страстен. Сух и дори мистичен. Парфюм уместен във всяка ситуация, възраст и сезон.

За мен е изключително добре направен унисекс, като не отива в нито една от двете посоки. Носи се чудно и от мъжка, и от дамска кожа, като е доста различен, въпреки малкото нотки от които е създаден. Като се погледнат съставките може да се изгради мнение, че поради малкото съставки е прост парфюм, но това не е вярно. Претенциозен е и става за вечерни събития, като съм сигурна, че ще се приема добре.

Ако желаете силно ванилов аромат може би ще се разочаровате в началото, защото тук ветиверът, макар и много добре смесен с ванилията играе главна роля, особено във връхните нотки. Той е топъл и пикантен, много красив. Напръскайте на кожа и изчакайте, от средата нататък ванилията превзема пространството и застава на трона. Тя е толкова приятна, също топла, мека и лека, с опушена нотка и леко горски уклон.

Парфюмът се съчетава много добре с любимия ми Myrrh & Tonka. Нямам търпение да отвори бутик Delirium, за да го пробвам в комбинация с Blackberry & Bay Jo Malone London, Incense & Cedrat Jo Malone London, а още днес ще го смеся и с невероятния Wood Sage & Sea Salt Jo Malone London да видя какво ще се получи.

Искам специално да благодаря на екипът на бутик Delirium за специалното внимание, жестове, подаръци и настроение. Много ми липсваха и се надявам скоро да ги посетя, защото отварят врати още утре.

Бъдете здрави и се пазете!

IMG_5168

IMG_5259

IMG_5269

IMG_5315

*PR SAMPLE