dsc03240

Poison Girl?! Нова Отрова на Диор? Тази новина предизвика вълнение в мен, а предполагам и в други фенове на прословутите парфюми Poison Dior. Нямах търпение да я пробвам, защото още като видях розовото шише и прочетох съставките подредени в пирамидата си знаех, че тази Poison Girl ще ми хареса и може би ще мога да я нося. Парфюмите от колекция Poison повечето ми харесват, но някои не мога да нося.

dsc03235

dsc03236

Парфюмът мирише точно така, както изглежда и както е наречен. Мирише секси и вкусно, топло и сладко. Мирише на захаросани бадеми, на мека, пухкава ванилия смесена с много цветя и хубави цитруси.

Не се заблуждавайте обаче, това си е Poison макар и Girl. Както всички знаем старото клише, че „отровата е в дозата“, така и тук се изисква правилна доза и атмосферни условия, иначе е отрова.

dsc03237

dsc03241

Макар да е затворен в на пръв поглед розова бутилка, сокът мирише оранжево, така както изглежда бутилката под слънчеви лъчи. Сладостта, защото това е един много сладък парфюм е балансирана от едно много добре премерено количество горчив портокал. Той придава характер на композицията и прави парфюма горчиво – сладък.

На моята кожа ароматът се отваря с много горчив портокал и сладост като от карамелизирани бадеми плюс бонбони. Като цяло аз не харесвам бадеми, те ме измъчват в парфюми и ме задушават, но тук са за мой късмет, по – леки и захаросани. С омекването на парфюма се появява роза обвита с фин муск и много ванилия. Горчивата нишка обаче остава и ванилията не е готварска, нито лепнещно сладка, а стои като ванилово -бадемов мус. Бобовата тонка, която се усеща изключително добре също спомага за подчертаването на ванилово – бадемовата феерия. Аз лично усещам и леки нотки на горчиво какао, които са ми любими в средата на развитието. Вкусна работа ви казвам.

dsc03189

dsc03140

За себе си открих, че малкото в случая е повече и Poison Girl ми харесва нанесен на 3 – 4 пръсвания. Така той се носи около мен, без да ме притиска със сладост или да ме дразнят бадемите и има хубав шлейф. Трайността му върху кожата ми е към 7 – 8 часа, което е страхотно. Много харесвам базата на парфюма, защото е топла и интимна.

За мен този аромат е весел и много секси. Подходящ е за носене и през деня, и вечерта в по-голямо количество. Най – добър го намирам за температури под 20 градуса, защото тогава се развива чудесно. Идващата есен и зима ще го нося активно, защото ме кара да мисля за женски партита, рокли, токчета, прически, веселби с приятелки и хубави, лежерни мигове, изкарани в чудесни компании.

dsc03191

dsc03192

Правят се много сравнения с други излезни последните години, доста сладки, хитови парфюми, но аз не съм от хората, които търсят прилики в парфюми и не бих направила близък паралел с никой от тях. Това е цветен – гурме аромат, който има собствена индивидуалност, както и спряганите за подобни Lancôme La Vie Est Belle, Viktor & Rolf BonBon и Yves Saint Laurent Black Opium и т.н.

Аз лично съм фен на такива модерни, цветни гурмета и харесвам, и нося горните с голям кеф, всеки носещ ми различно настроение и емоции.

Мисля, че Christian Dior Poison Girl е парфюм подходящ за всякаква възраст и стил.

Вие харесвате ли го и коя е любимата ви Отрова?

dsc03197

dsc03188

Парфюмът ми е предоставен от бранда. Представянето му в блога не е платено.

Фотограф Васил Иванов

Review 0
5.5 densi
Потребители 10 (1 Гласувай)
Сила на аромата4
Времетраене на аромата6.5
Послемирис5
Лукс6.5
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка