FCXT1357

Здравейте,

PIXI GLOW TONIC е продукт, който предизвиква полярни чувства. След като си купих и похарчих малката бутилка и започнах да използвам голямата, реших, че е време да ви споделя и моето мнение за него.

Тоникът е създаден от гримьорката Петра Странд, която има над 20 години опит като гримьор. Нейната марка Pixi е създадена преди повече от 10 години в Лондон и има много последователи в цял свят, благодарение на продуктите, който се използват много лесно.

PIXI GLOW TONIC съдържа 5% гликолова киселина и по описание може да се използва сутрин и вечер, като завършваща стъпка, преди нанасяне на хидратиращ или подхранващ крем за лице. Количеството киселина е много малко и продуктът не причинява парене, излющване и дискомфорт на кожата. Аз обаче ви съветвам да подхождате винаги внимателно с продукти с киселини и да тествате, особено ако имате много чуствителна и склонна към раздразнения кожа.

IMG_9093

IMG_9122

След използването на продуктите с киселини е задължително да се използва постоянно, целогодишно крем с висок слънцезащитен фактор.

Аз реших първоначално да използвам тоникът няколко пъти седмично само вечер. След море, когато кожата ми е доста омазнена от слънцето, водата и много слънцезащита, подновявана на всеки два часа, го ползвах всеки ден, отново вечер. Сега разредих отново нанасянията до 4 пъти седмично.

Нанасях с памучен тампон, но така се губи доста количество и преминах на медицински марли, по съвет от блога Simple Rimple. Слагам върху цялото лице, като избягвам зоната около очите, на врата чак до деколтето и отзад на тила. Обтривам хубаво и чакам повече от половин час преди да нанеса олио и крем за лице, и да направя масажите от вечерната си рутина.

Този тоник е лек ексфолииращ и гликоловата киселина премахва мъртвите клетки, и освежава тена. Ако имате някакви грандиозни очаквания, за справяне със сериозни проблеми, не е за вас. Няма да оправдае очакванията ви. Ако обаче искате просветлен, равен тен и озарена кожа, ще ви пасне предполагам, както на мен.

Аз не използвам продукти с киселини за излющване и този тоник бързо се превърна в мой приятел, защото наистина дава хубав тен. Страхувам се от употребата на силни киселини и се радвам, че е създаден и продукт с малък процент, който да удовлетвори нуждите ми. Не целя никакви поправки на несъвършенства и никакво сериозно излющване на повъхностния слой на кожата. 5% киселина го правят универсален и не силно агресивен и ако като мен, не сте пробвали със силни плодови киселини ,е чудесен да видите дали ще имате ефект, и дали са ви нужни по-високи концентрации АНА и ВНА.

IMG_9118

NNIV7277

Тоникът съдържа редица полезни съставки като глицерин, урея, хамамелис, женшен, алое вера и др. Те хидратират кожата и я стягат.

Има леко розов цвят и приятен аромат, който не се задържа. Малката бутилка е лека и чудесна за път, а голямата е наистина голяма 250 мл. Добро затваряне, капачката не пропуска, не тече и не цапа. Аз съм фен на цветовете и стилистиката на опаковките на Pixi  и като цяло искам да изпробвам доста неща от тази козметика. Много ми е интересна, като подхождам без някакви огромни очаквания. Ако ми хареса продукт, добре дошло, ако ли не козметика много и все повече ще има.

Моето мнение за PIXI GLOW TONIC е положително и ще взема отново бутилка, като ми приключи голямата, която ми е дадена за проби от Sephora Bulgaria. Не съм склонна на експерименти с тоници с киселини и този с действието му върху кожата ми, ме удовлетворява напълно засега.

IMG_9136

KEDX5960