IMG_9144

Pigmentbio Bioderma е новата изсветляваща серия грижа за кожата на марката. Преди две седмици беше представянето и аз имах удоволствието да бъда поканена, и да присъствам на него.

ГЛАДКИЯТ, РАВНОМЕРЕН ТЕН Е ИДЕАЛЪТ ПРИ МЛАДАТА, ЗДРАВА КОЖА. И ВСЕ ПАК КОЖАТА ДОБИВА ПЕТНА КАТО ВИДИМИ ПРИЗНАЦИ НА МИНАВАЩОТО ВРЕМЕ.

Pigmentbio е дерматологична изсветляваща грижа за възвръщане естествения блясък на кожата дълготрайно.

По-тъмните петна, появяващи се върху кожата, се характеризират като локализирани хиперпигментации от дерматолозите. Тяхната поява се дължи на различни фактори, както външни, така и вътрешни. Те се забелязват и при двата пола и основната причина е нарушение в производството на меланин.

Меланинът играе основна роля в определянето на цвета на кожата. Той допринася за тена през лятото, осигурява известна защита срещу ултравиолетовата (UV) радиация, която може да предизвика рак на кожата.

IMG_9130

IMG_9146

IMG_9160

Pigmentbio Bioderma е пълна гама продукти против тъмни петна, подходяща за всички типове кожа. Специализирана грижа за деня и нощта, както и за всички вк. деликатни части на тялото.

За да осигури завършена програма, всеки продукт таргетира хиперпигментацията и носи допълнителни ползи.

Съставена е от почистващ продукт крем,

новата почистваща мицеларна вода специално за изсветляване кожата на лицето,

дневен изсветляващ и озаряващ крем с 50-ти фактор,

крем за чувствителни зони,

интензивно изветляващ концентрат с витамин С,

и нощен крем.

Нощният крем е с много лека текстура, не тежи и не оставя кожата мазна. Той осигурява двойно действие:

По време на естествения процес на обновяване на кожата през нощта, ТЕХНОЛОГИЯ LUMIREVEALTM действа срещу формирането на тъмни петна.

› ХЕК АПЕПТИД-2 регулира производството на колаген за по-стегната кожа на сутринта.

Водообразната текстура улеснява проникването на активните съставки през цялата нощ, като същевременно стои леко и комфортно върху кожата.

Подариха ни точно този крем за проби и аз много се радвам. Пробвах го два пъти и ще го започна всяка нощ, като приключа скоро сегашният ми нощен крем за лице, защото не искам да ползвам няколко продукта едновременно на и без това тежката ми, многостъпкова рутина. Кремът не ми омазнява лицето на сутринта и това е прекрасно. Аз нямам за късмет тъмни петна, но целя равен озарен тен и хубава свежа кожа. Дано ми помогне в целите Pigmentbio Night Renever. Ще споделя отзиви в Инстаграм, като го ползвам достатъчно дълго време.

IMG_9165

IMG_9222

IMG_9230

Изсветляваща мицеларна вода, вдъхновена от иконичния продукт на BIODERMA е специално създадена за хиперпигментирана кожа.Патентованата комбинация от активни съставки предотвратява тъмните петна, а мицелите премахват грима и замърсяванията, като запазват кожния баланс.

Мицеларната вода също получих за проби и нея я започнах веднага. Харесва ми колкото и любимата червена и я ползвам всеки ден.

Заглеждам за покупка и дневият крем, той като той е с 50-ти фактор, а аз ползвам такъв целогодишно. Надявам се да ми облекчи рутината по нанасяне на дневен крем и отгоре слънцезащита, защото съм с мазна кожа и много бързо лъсвам като нанеса грим. Винаги съм в търсене на нанасянето на колкото е възможно по-малко продукти сутрин, за разлика от вечер, за да имам един добре изглеждащ вид на лицето, без омазняване, по-дълго време през деня. Дневният крем е хидратиращ, озаряващ, изсветляващ и с фактор и ми се струва много подходящ за нуждите ми.

Интересния крем в колекцията Pigmentbio Bioderma е кремът за деликатни зони като подмишници, лакти, колене и слабини. Чувала съм, че хората използват сода за хляб под мишниците за премахване на тъмни петна, но това не ми се струва безопасно. Аз поне не бих го направила. Нямам, но появят ли ще заложа на този крем. Хубаво е, че вече е наличен.

За зоните, в които триенето, епилацията и дрехите създават разлики в тена на кожата (колене, лакти, врат, подмишници, бедра, слабини), Bioderma е разработила специализиран продукт за изсветляване и изравняване на тена на кожата. Pigmentbio Sensitive areas действа върху хиперпигментацията и едновременно с това осигурява висока толерантност, така че да може да бъде използван в най-деликатните зони.

› Действа върху възпалението с ГЛАБРИДИН и ЛАМИНАРИЯ, екстракт от кафяво водорасло, за успокояване на раздразнението.

› Действа безопасно върху пигментациите с АНДРОГРАФОЛИД и АЗЕЛАИНОВА КИСЕЛИНА

Концентратът серум е с 2% чист витамин С и богата селекция от активни съставки за силно изсветляване на кафявите петна и дълготрайно озаряване кожата.

ТЕХНОЛОГИЯ LUMIREVEALTM, обогатена
с ЧИСТ ВИТАМИН C за интензивно намаляване на производството на меланин.

ГЛИКОЛОВА и АЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА осигуряват нежен пилинг ефект, който подпомага клетъчното обновяване.

ВИТАМИН E осигурява антиоксидантно действие, за да предпази кожата от видимите признаци на преждевременно кожно стареене.
ВИТАМИН PP подсилва кожата,
като осигурява дълготрайна хидратация.

Аз ползвам обаче много по-висока концентрация на витамин С 10% и не бих пробвала този.

Благодаря на Bioderma България за поканата и за отличното представяне на новата линия против хиперпигментация, където любимата ми дерматоложка професор доктор Мери Ганчева много добро ни разясни всичко около пигментните патна, излизането и заличаването им, както и големи подробности за новата серия. Беше ми много полезно и интересно. Надявам се сериата Pigmentbio да бъде успешна, защото много хора се борят с този сериозен проблем зо кожата. Аз вече я препоръчах на близки и очаквам подробни отзиви.

IMG_9186

IMG_9116

IMG_9198

IMG_9243