IMG_1921

Богатството на епикурейския Oud, напоен с цветовете на Латинска Америка. OR DE CALAMBAC пренася ценната съставка Уд, в изпъстрената с цветове, подправки и музика Латинска Америка. Забавен, игрив и сияен аромат.

С колекцията GARDENS OF KINGS, Chopard отдава почит на най-ценната и изтънчена съставка в парфюмерията – Уд, добит от Агарово дърво – дървото на кралете и краля на дърветата. По-скъпа дори и от злато, позната доскоро само в арабската парфюмерия, съставката Уд разказва история през вековете.

С Or de Calambac майсторът – парфюмерист се освобождава от историята на Oud, като го преоткрива и му придава цветовете, енергията и вкусовете на буйната Латинска Америка и нейните велики прелъстители. Сега Oud излъчва цялото богатство на земята, където се раждат подправки и благородни съставки, за да изпълнят сетивата. След като кара Oud да открие Новия свят, Алберто Морийас го връща обратно, изпълнен с разкош от нови миризми и вкусове.

CHOPARD Parfums Maison се стреми да се превърне в първата зелена луксозна марка парфюми, емблематична за естествена, позитивна и отговорна парфюмерия. Поставяйки марката в челните редици на луксозната естествена парфюмерия и отразявайки визията й като бижутер, CHOPARD Parfums предлага незабравими парфюмни изживявания с отговорност към нашата планета и хората, защитавайки най-доброто, което природата може да предложи.

IMG_1840

IMG_1897

IMG_1856

Or de Calambac Chopard има много богата пирамида и съдържа във върха звездовиден анасон и розов пипер, в средата -лешници, какао, тонка, канела и хвойна, а в базата няколко вида уд, дървесина, ветивер, мирх, лабданум и папрат.

Парфюмът е уникален. Купих го за себе си, въпреки, че го дават мъжки и е абсолютна любов. Колкото повече се носи, толкова повече се пристрастява човек към него и стои по-добре. Свиква се постепенно с него и красотата му. Мозъкът го възприема като нещо познато и красиво.

Горещ е като лава от изригнал вулкан стелеща се по нагорещената земя. Отваря се силно подправково и после уляга много меко. Когато го сложа ме обливат вълни на топлина и спокойствие. Действа ми зареждащо, като гореща напитка кафе примерно, защото не пия алкохол. Мирише скъпо и естествено.

Блендиран до съвършенство, няма да усетите нотките рязко, самостоятелно. Те се допълват, събуждат и преминават една в друга, за да създадът едно наистина уникално парфюмно творение.

Or de Calambac Chopard не прилича на никой друг парфюм, дори не се докосва по дух до друг. Не е амбров, не е ванилов, не е подравков, нито гурме, не е типичен ориентал, не е с ярко изразен уд, нито дървесина, просто всичко е изпипано и укротено.

Може да се носи и от двата пола и търпи много напръсквания. пробвала съм го във всякави условия и с 2 и с 10 пръскания, никога не ме е разочаровал. Търпи големи горещини, дъжд, и влага. Няма голям шлейф, но е траен над 10 часа.

IMG_E1893

IMG_1820

IMG_1809

Шоколадово- удовия му нюанс е много красив, без по никакъв начин да го докосва до гурме и ядливите парфюми. Ако търсите какао за горещ шоколад или тирамису, няма да го намерите вOr de Calambac, нито пък латета с подправки, сгряващи през хладната дъждовна есен.

Тук нещата са ювелирни и на много високо ниво. Още като видите презентацията и флакона вътре ви става ясно, че ще играете непозната игра с красив сапфир и той ще украси достойно цялата ви зашеметяваща визия.

Or de Calambac Chopard е за мен изключително подходящ за бизнес среда и подаръци между партньори, както и за любимия мъж или жена за важен празник. Наистина е впечатляващ.

Ако сте го купили и първоначално ви дойде по-силно подправков, оставете го да отлежи на кожата, да се запознаете и ще видите промяната, ще усетите страшната горещина и емоции, които този парфюм носи на притежателя си.

Богат, луксозен и елегантен, за мен той е най-носим от синята линия на марката, въпреки, че харесвам силно и ще си купя още един аромат от нея и това е Nuit des Rois. Ще прочетете и негово ревю, когато стане мой, а не смятам много да се бавя.

Парфюмите от тази линия можете да намерите ексклузивно в Delirium Exclusive Serdica, както и в онлайн сайта им тук.

Познавате ли парфюмите на Chopard и какво мислите за тях?

IMG_1908

IMG_1838