IMG_6590

Здравейте,

Ninfeo Mio Annick Goutal е най-любимият ми смокинов аромат и вече е време да му отделя подходящото внимание. Той е постоянна част от моята колекция от много години и ще бъде там отново и отново, щом видя дъното на поредната бутилка. През ръцете ми са минали страшно много смокинови аромати, защото обичам миризмата на тази нотка, но в момента имам само Ninfeo Mio Annick Goutal и Hedera L’Erbolario, който не нося и вероятно ще махна.

Това лято не бях в смокинов екстаз, за първи път от години. Някак се преситих, защото при топло време това са основните ми аромати. И все пак на море винаги си нося с мен Ninfeo Mio Annick Goutal.

Той е създаден да се носи край морски въздух и бризът да го духа. Влагата и топлината изкарват и подреждат нотките му по уникален начин и те карат да не можеш да мислиш за нищо друго, освен за сенките на смокиновите дървета с капещ сос от листата им, върху зелена мокра трева до къща цялата обрасла с бръшлян.

IMG_6564

IMG_6595

IMG_6596

Купувам винаги Ninfeo Mio Annick Goutal в дамската му бутилка, защото е невероятно красива. Предлага се и в мъжка, сериозна, правоъгълна, но не ми носи такава радост.

Ароматът е зелен, точно както и бутилката, но не е тревист, а е точно като съвкупността от всички части на смокиново дърво, натежало от плод в августовски Созопол. Има и свежи цитруси, много бръшлян и кокос, който не е химичен, не е и този от лосионите или скрабовете за тяло, на който сте свикнали. Мек е и подсилва смокиновата песен, но се показва само в много топло време.

Разтърквали ли сте дебело смокиново листо между пръстите си, до степен те да полепнат от млечния сок, застанали до бръшлянова каскада ? Ето така мирише Ninfeo Mio!

Мирише божествено!

Не познавам човек, който да мрази или да оплюва този парфюм. За всичките си парфюми съм чувала какви ли не думи, но този е различен. Буди уважение. Може да не приляга, но не се нарочва. Знаете ли каква гордост е това за един парфюм? Малко са наистина.

IMG_6541

IMG_6610

IMG_6616

Лек, но със сериозно излъчване, той има добра трайност и е всесезонен. Аз лично го нося понякога и в голям студ, защото тогава е искрящ и много по-зелен, и остър. Смокиновото гъсто мляко е заменено от пенещи се от студа цитруси, които режат и моментално изтриват карамелено- фруктовите следи на всички околни аромати, досадили с прекомерната си сладост и топлина. Не винаги да ти е топло е добър вариант.

Ninfeo Mio е нишов парфюм, който е задължителен за опознаване и за мен, за притежание. Води се унисекс, но аз го предпочитам върху дамска, по-студена кожа. За горещите господа Philosykos Diptyque е по-добрият вариант. Обожавам и него, но той е по-сух и понеже съм свикнала с пищността на Гуталовото произведение, ме дразни понякога. Fico de Amalfi by Acqua di Parma има едва доловима бръснарска нотка и сериозна нетрайност. Figuier Ardent by Atelier Cologne сладни леко, а Jardin in Mediterranee by Hermes не мога да нося в студено. Noble Fig by Ferrari и Zegna Milan by Ermenegildo Zegna са по-мъжки.

Ninfeo Mio Annick Goutal не е много сложен аромат, просто е съвършен. Изключително качество на вложените съставки и най-вече на бледирането и излъчването. В горещини с лееща се от всяка пора пот, е трудно да миришеш скъпо. Е, с него някакси се получава. Не знам тайната, но е факт.

Едно от най-добрите предложения на Гутал и един от най-добрите, зелено смокинови аромати въобще. Дали го хваля?! Не той няма нужда от описания, думи, спомени и асоциации разни. Той е искра, любов и красота.

Харесвате ли Ninfeo Mio Annick Goutal?

IMG_6617

IMG_6628

Review 0
6.1 densi
Потребители 0 (1 Гласувай)
Сила на аромата5.5
Времетраене на аромата5
Послемирис5
Лукс9
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка