IMG_E4456

Neroli Portofino Forte Tom Ford е най-любимият парфюм с Coco Chanel EDP. Чувствам го част от мен и се надявам да го имам винаги.

Пробвах го случайно, в бутика на EL преди години и се вцепених буквално. Знаех, че току що бях намерила моето „аз“ затворено в бутилка. Напръсках хубаво на кожа и чувството се потвърди. Това беше кожата ми, но по-хубава, благоуханна и характерът ми, но изчистен без лоши черти. И тогава попитах за цената. Отговорът ме потресе. Този парфюм е със златна плочка и поради този факт беше с около 30 % по-скъп от Ексклузивната линия на Том Форд, която сама по себе си е с много високи цени. Срамно скъп. Сън не спах, докато не го купих след около половин година. Само за него мислех и не мечтаех за друг парфюм, а това се случва супер рядко. Винаги имам много мечти всякакви.

Каквото и да кажа ще е малко. Мога да го опиша с най-красивите думи и за мен те са истина, но не и за други хора. Първият коментар, който получих за него беше, „наистина ли ти харесва, той мирише на прах за пране и не си струва грам парите“. Оттогава чувам за прах за пране и сапуни постоянно, но това не ми пречи да го обичам, нося и да го чувствам част от мен. Да сапунен е, да чист, но и сложен, прекрасен и чувствен.

 

IMG_4434

IMG_4497

IMG_4468

Страшно харесвам нероли и колекционирам парфюми, които го съдържат. Neroli Portofino Forte Tom Ford е най-добрият, който имам и съм помирисвала. Разликата с Neroli Portofino, който също харесвам е в кожата и тя е съществена.

Neroli Portofino Forte има в себе си освен бели цветя и цитруси, и кожа, която е бял велур, лек, нежен и красив. Той дава плътност на парфюма и прави пословичната му нетрайност по-добра.

Този парфюм не излъчва силно и няма добра трайност, но аз му прощавам всичко.  Ще кажете „е как нетраен, скъп, мирише на сапун, защо го харесваш?“. Любов! Това е просто истинска любов. Необяснима, властна и страстна. Всепоглъщаща.

Винаги когато го сложа, а това не е често, защото искам да съхраня всяка по-интересна минута с него, се чувствам божествено добре. Носи ми специално настроение, любов, светлина, радост и щастие. Единствен е такъв!

Харесвам изключително хармоничното смесване на нотките и как се стеле по кожата. Нося го по всяко време и във всеки сезон, като избягвам само най-големите горещини, защото го изяждат. Не пръскам по-много, не защото ще натежи, а защото става по-плътен. Предпочитам го по-ефиреен, реещ се около мен.

Морският въздух го прави още по-невероятен и красив. Някак се съчетават перфектно със соления бриз и танцуват под звуците на прекрасна музика във вихър от нероли, оранжев цвят, червен портокал, бергамот, лавандула, кожа, дървесни нотки, муск, босилек и галбанум.

Чистота, нежност, блясък и разкош. Така мирише слънцето.

IMG_4477

IMG_4478

Neroli Portofino Forte Tom Ford е романтичен парфюм. Никога не ми се е случвало да се чувствам неуместно с него и да мисля, че съм си сгрешила парфюма точно в този ден. Просто ми пасва като втора кожа и го нося с голяма лекота. Рядко се среща такава симбиоза и съм щастлива, че го открих и е с мен.

Много хора цял живот търсят своя подпис, своя парфюм и не могат да открият, аз без да търся целенасочено, защото обичам всякакви парфюм и сменям всеки ден по няколко пъти, го открих случайно. Това е невероятно и съм много благодарна.

Флаконът е най-красивият, който притежавам, кутията също. Харесвам и златната плочка, но по нея остават много пръсти и трябва да се търка сериозно след всяко ползване, а и това с цената…….Да я махат.

Дано не го спрат от производство, защото ще трябва да се запасявам и то много сериозно, а аз не обичам и имам допълнителни бутилки само от два парфюма, отдавна спрени от производство и супер колекционерски.

Слънце, нероли, сапун, чистота, свежест, лека кожа и много радост това е Neroli Portofino Forte Tom Ford. Най-красивият, най-обичаният, най-достойният, най-чистият! Най!

IMG_4532

IMG_4533

IMG_4546

IMG_4547