DSC06650

Здравейте,

днес ще ви представя един омаен, тъмен и труден аромат излязъл от Agent Provocateur, които освен, че даряват хората с луксозно сексапилно бельо, ги изкушават и със страстни, странни аромати. Собственикът Joseph Corré е син на дизайнерката Vivienne Westwood и от него аз очаквам само щуротии и невъобразимо готини неща. В сътрудничество с екс съпругата си Serena Rees през 1994 година те основават бранд Agent Provocateur и оттогава не слизат от модната вълна. Голям фен съм. Притежавам или съм изпръскала почти всички от старите им парфюми и мога да говоря много за тях.

L’Agent Agent Provocateur е тамянено – канелен, мускусен парфюм с голяма сила и уникална трайност. Силно разпознаваем, той е странен, неносим и непоносим дори за много хора. Предизвиква често сбръчкване на носове и винаги множество коментари. Носи те винаги, а не ти него.

Остър, пикантен аромат с много канела, пачули и силен тъмен тамян.  Не е църковен обаче и в нито един момент не дава препратки към неделната служба.

DSC06651

DSC06657

L’Agent Agent Provocateur е унисекс парфюм, който трябва да се слага само на току що измита кожа, защото иначе тя има свойството да го излъчва много остър и дори потен. За мен е аромат, който спокойно може да се носи от мъже и много им отива. Отива ми и на мен, въпреки странността и силата си. Нося го денем и си го харесвам, но съм получавала лоши отзиви предимно от жени. Мъжето го харесват.

Никога не купувайте този аромат насляпо. Той е ръбат, остър и пушен, и е като трън в задника. Не ти дава мира и се усеща с всяко помръдване на главата и тялото, с всяко вдишване. Докосне ли дреха или коса стои с дни. Силен, страстен, пълен с характер. За смели дами и господа, вземащи бързо решения и оправни във всяка ситуация.

Понякога този парфюм мирише буквално на пушек. Времето навън, влагата и спецификите на кожата го правят разнолик и може да се очакват големи изненади. Дърпаш скобата, гранатата гръмва и не знаеш до последно дали ще ти отнесе главата и носа или ще ти донесе щастие и самоувереност. Защото този парфюм е късметлийски. Той носи буквално страхопочитание и хората те гледат и миришат с мисълта „на какво за Бога, мирише този човек“?! Много лесно се прокарват идеи и се освобождава лично пространство с такова чудовище. Леките цветни или цитрусови парфюмчета се крият срамежливо по ъглите и обсъждат немощно новия господар на халето, забележете не на стаята. Плодовите фручулита наперено тръгват да флиртуват с прекрасния непознат и да се увъртатат закачливо в шлейфа му, но биват рязко изгонени с неприличен жест, да варят компоти и да топят карамел.

DSC06656

DSC06658

DSC06659

Когато обаче в балната зала на L’Agent- а влезе розовият Agent Provocateur на Agent Provocateur следва сблъсъка на титаните. Още по- красив и обожаван от мен модерният шипър Agent Provocateur е достойна компания за L’Agent. Пищни и провокативни.

Агентът силно любен и мразен, и наричан любовно „мухозола“  може дори да се смеси с L’Agent- а и тогава, тогава е спрял календара на маите. Няма нищо след тази смес! Спря времето!

Да намеся ли и побратима Strip Agent Provocateur?! Той мирише на изгорели автомобилни гуми, натрупани на голяма клада по Сирни заговезни. Той е прошката и още повече молбата за получаването и. Той е самия огън и може би някъде в горните етажи на ада, попръскват весели дяволи от него.

Тройка достойна за романи и филми. Достойна за обич и омраза. При нас е страст – вечна.

Много  обичам когато някой ме погледне и попита „на какво изгоряло мирише тук“? Тихо отговарям „може би е на парфюма ми“? И отговорът: глупости нали е парфюм, я погледни котлоните!

Тези три парфюма са били с мен през годините в много трудни моменти и са ми вдъхвали увереност, страст и пламък за бързо и директно действие. Предстои нова покупка на 100 мл. Agent Provocateur и ако някъде, някога намеря нов Стрип също. От L’Agent имам много, но със сигурност ще го подновя.

Не бих ви посъветвала да отидете с L’Agent Agent Provocateur на първа среща, защото втора със сигурност няма да има, но зъболекарят ви заслужава, като изключи машинката задъхано с назълзени очи и се наведе злобно към вас, с въпроса „на какво по дяволите миришеш“, да му отвърнете „на твое“. Квит!

Прилики с Memoir Woman Amouage? Не! Имам и двата и си ги нося с кеф, като не ми заместват никакви усещания. В нотките може и да има повторения, но прилики не. Кой е по-хубав? За мен и двата са невероятни, но за вас може също с обратен знак.

Ако харесвате ръбати, кофти, заядливи, странни, секси, властни, силни и омайни парфюми, може би трябва хубаво да проучите Агентите. Те си струват всяко пръсване от бутилките и всяка мисъл за тях. И любовта, и ругатните! Струват си.

DSC06662

DSC06665

DSC06666

Review 0
8 densi
Потребители 10 (2 гласове)
Сила на аромата8
Времетраене на аромата9
Послемирис9
Лукс6
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка