IMG_0771

KORRES е гръцка марка за красота, родена от най-старата хомеопатична аптека в Атина през 1996 г. Създадена е от гръцкия фармацевт Джордж Корес, който вярва във вътрешната сила на естествените съставки и химичния инженер Лена Корес, която вярва, че природата е вдъхновението за научното откритие. Чрез Гърция, природата, своето аптекарско наследство, науката и красотата като движещи сили, KORRES ни дава сигурни, ефективни, естествени продукти, които се радват на присъствие по целия свят. Чисти, раститително базирани формули, които улавят красотата на Гърция в хармония с природата. Резултатът от многогодишните усилия е, че KORRES е горд притежател на пълния процес – от семето до кожата и обратно чрез шест забележителни лаборатории, отразявайки подхода на пълен кръг, който марката има към красотата.  

Линията за лице Greek Yoghurt на KORRES комбинира традиционно използвана в Гърция грижа за кожата с постиженията на науката, за да се превърне в незаменима суперхрана за кадифена и здраво изглеждаща кожа – първата и единствена грижа за кожата на основата на истински гръцки йогурт. KORRES придобива световна експертиза във формулирането на продукти с йогурт, като първата марка в света, която успява да създаде продукт с истински ядлив йогурт още през 2003 г. – емблематичният охаждащ гел с йогурт Yoghurt Cooling Gel, чието проучване и формулиране отнема 3 години. Почти две десетилетия по-късно KORRES представя линия за грижа за кожата, пълна с пробиотици, толерантна към нейния микробиом и утоляваща жаждата ѝ с истински гръцки йогурт – за комфорт и 48 часа на дълбока, успокояваща хидратация. Подсилена с допълнителна доза от пре/пробиотици и иновативния комплекс „воден пач“, тази линия е усъвършенствана с помощта на съвременна технология, за да защитава, подхранва, хидратира в дълбочина и поддържа баланса на микробиома. 

Линията, включваща почистващ продукт No1 на KORRES в глобален мащаб –  Greek Yoghurt Foaming Cream Cleanser, и най-обичания и високоефективен гел-крем Greek Yoghurt Comforting Probiotic Moisturiser, е разработена в съответствие с идеята на марката за пълен кръг към красотата. От семето до кожата и обратно – това пътешествие включва 6 лаборатории на KORRES: лаборатория за почвата, лаборатория за екстракция, молекулярна лаборатория, лаборатория за формулиране, лаборатория по дизайн, рециклираща лаборатория. 

IMG_0702

IMG_0747

Почистваща крем-пяна с гръцки йогурт е богат, пенлив крем, който премахва ефективно замърсяванията, грима и спиралата. Формулиран с хидратиращ йогурт и естествени почистващи съставки за отлична толерантност към очите и кожата. Пълен с пре/пробиотици, както и морски водорасли, той дълбоко и ефективно отстранява външни замърсявания. 

Кремът е един от най-добрите почистващи продукти, който съм използвала. С негова помощ успях да почистя кожата си добре на морска почивка и да не допусна излизане на пъпки първите дни. Това не се е случвало никога. Комуникирам с близки дами в Инстаграм и те също говорят само хубави неща за крема и цялата линия. Аз съм ползвала някои от продуктите и преди, като почистващия крем няколко пъти. Препоръчвам го горещо.

Има приятен освежаващ аромат и е страшно икономичен и удобен за ползване. Топ продукт.

IMG_0794

 

Комфортният серум с йогурт е ултраконцентриран серум за лице, който подсилва кожната бариера за гладък, тонизиран тен с естествен блясък.  

Серумът е нов за мен продукт. Слагам го под нощния крем. Има лека водниста текстура и попива бързо. Не ми харесва ароматът му, леко лекарствен ми идва, но той не се задържа и отгоре нанасям крем веднага. Не е супер „уау“ продукт, но ми харесва действието му с цялата серия, която използвам. Имайте предвид, че се грижа маниакално за кожата си, като често използвам и 7-стъпкова грижа с тоник и есенция, преди серума и кремовете. Гледам хидратацията да е на много високо ниво, защото използвам специални, предписани от дерматолог кремове по повод дерматит.

IMG_0801

Дневният крем с гръцки йогурт осигурява оптимален комфорт, за да може кожата да изглежда по-здрава. Нанасям го сутрин без серум отдолу и върху него използвам винаги слънцезащита, която подновявам през деня няколко пъти. Грим с тониращи продукти и фон дьо тен не нося през лятото. Кремът попива бързо, не прави кир е ефект и не тежи на кожата. Слънцезащитният ми крем е матиращ и двата крема не позволяват на мазната ми кожа да лъсва бързо в тези палещи жеги.

Подхранващият нощен крем с йогурт е любим мой продукт, заедно с измиващия крем- пяна. Той е силен, подхранващ, прекрасен и кожата ми го обича силно. Нанасям го всеки ден вече почти два месеца и съм много доволна. На сутринта кожата не е силно омазнена и има хубав свеж вид. Смятам, че със серума от линия са отлична комбинация и го ползвам само с него, върху лечебен крем от дерматолог, тоник и есенция. Това е чудесна грижа за кожата ми през лятото и не смятам да я сменям, докато не ми свършат продуките от линията.

Отдавна не пробвам нови продукти при добре изградена грижа, за която винаги се съветвам с дерматоложката ми. Ако получа или си купя нещо ново през това време, то задължително изчаква своя ред. Съветвам ви и вие да не смесвате и сменяте продукти всеки ден и да не прекалявате с бялата козметика. Тук правилото не е колкото повече – толкова по-добре. Намерете най-подходящите продукти за моментното състояние на кожата ви и ако имате дори малък проблем задължително посетете дерматолог.

Серията с гръцки йогурт е с много положителни отзиви във времето и аз потвърждам доброто действие на продуктите. Можете да ги откриете онлайн на сайта Korres.bg и в магазин Дъглас. Вносители са Orbico beauty Bulgaria. Много им благодаря за поканата и този великолепен сет бяла козметика с йогурт.

IMG_0735

IMG_9276

IMG_0806

*Gift