IMG_9877

Здравейте,

Joy by Dior Christian Dior дойде в края на август месец обвит в тайни. 19 години след лансирането на последното си парфюмно бижу, Dior и парфюмерът François Demachy решават да ни зарадват с нов аромат стълб. Знаеше се само, че рекламното лице е актрисата Дженифър Лорънс.

В заветния ден нямах търпение да отида да помириша новото творение на любимата къща. Бях чела, но информацията беше оскъдна и аз нямах никакви очаквания, какво ще открия под светещия надпис Dior.

Вълнението ми беше толкова голямо, че не го видях в магазина и помолих за помощ една любезна дама. Тя ме отведе и ме остави да открия сама тайнството.

Диор момиче съм и харесвам отдавна парфюмите на марката. Розовата бутилка ме привлече от пръв поглед. Обожавам розово. Грабнах я нетърпеливо в ръце и видях, че е масивна, тежка, красива и кристална. Магнитната капачка ме накара да потръпна от удоволствие и пръснах. Без очаквания, без информация. Само с рекламното лице.

Обля ме кристална светлина и се влюбих още от пръските във въздуха. Не че беше неочаквано, но никога не се знае. Зарадвах се. Много. Joy by Dior

IMG_9879

IMG_9817

Харесвам Дженифър Лоурънс, дори когато пада, защото става със смях и не се притеснява да е истинска. Красива, с детско лице и голяма харизма тя описва точно парфюма, чието лице е.

Joy by Dior е красив, нежен аромат, който поражда добро настроение и е кристален. Във всякакъв смисъл.

След като разбрах, че ароматът е точно като за мен, разгледах капачката и тогава видях вътре, дълбоко скритата звезда талисман на Мосю Диор. Това откритие бе съдбовно за мен, защото пожелах тази звезда и за мой талисман в предстоящите ми предизвикателства тази есен. Исках парфюмът да бъде звезда в работната ми атмосфера и да е с мен постоянно, като ме радва, както и заявява, повече от успешно.

IMG_9807

IMG_9813

IMG_9832

IMG_9823

И тогава прочетох негативни мнения. Не бил „уау“. Да, не е. „Уау“ линията на Dior се нарича Maison Dior и там парфюмите са дори отвъд представите за сложност, красота, изящество и съвършенство. Oud Ispahan е „оуаууууооо“, но колко хора го носят често и биха платили цената му?!

Бил неизлъчващ и нетраен. Рекламното лице и клипът, флаконът и цветът, капачката и името. Колкото повече четях, толкова повече се радвах, че Joy by Dior Christian Dior, тази женствена хармония от нотки ме избра, ме хареса и е мой. Исках го и той ме обгърна като розов кристал, чист, искрящ, светъл и спокоен.

Нося го много често, като го пробвах в различно време и температури, стои добре по всякакъв начин. Ежедневен с три пръсвания, лесно се усилва с още 4-5 вечер, за да понесе кристалната си аура и в нощта.

Излъчва чудесно от кожата ми и има трайност около 7 часа. Усещам го силно в началните нотки, а после се успокоява леко и се прибира, което го прави отличен и за работна среда.

Кара ме да се чувствам, лека, ефирна, бяла и радостна. А когато съм радостна съм добра. Със светли дрехи и аксесоари, той застава фино върху кожата и се развива женствено.

IMG_9755

IMG_9805

Цветя, сандалово дърво, мускус, цитруси, дървески нотки и пачули са обединени в свеж и модерен парфюм, който не е сладък. Микс от ефирен муск и свежи цветя правят аромата чувствен, гладък и топъл.

„Целта ни беше да уловим всички наслади в един флакон“, казва Франсоа Демаши.

Joy by Dior е сияен парфюм, хармоничен и женствен.

Вижте как го описва моята любима приятелка парфюмиста Х. Ковачева:

„Все по-рядко ми се случва да визуализирам картини в съзнанието си, помирисвайки парфюм. С Joy by Dior Christian Dior веднага се сетих за една определена прослойка жени, тук в Германия. Изрядни, поддържани, 40 +, на които трудно бих определила все пак точната възраст, перфектен тен от солариум, руса коса, задължителни козметични интервенции, издавайки високият клас на клиниката, където са направени, идеален незабележим маникюр и грим. Задължителен костюм на Шанел, дискретни бижута и чанта на Hermes и чаша просеко на тротоара пред Луизенхоф. Идеални съпруги, перфектни семейства, богат съпруг. Те миришат изискано, скъпо, ненатрапчиво, сдържано и нюд. Просто ИДЕАЛНИ ЖЕНИ.
Идеалният за тях парфюм е Joy by Dior Christian Dior. Започва с цитрус и роза. Сок на млад и слънчев бергамот, и млада, утринна майска роза. Смесени толкова идеално, че чак се чудиш, реални ли са. Няма надвикване, няма крясъци, перфектен синхрон и много спокойствие и хармония.
След това става още по-идеално. Цветя, Жадор, мускус и скъп крем за тяло. Цветята са роза, жасмин и иланг. Розата е розова, Граска и дискретна. Жасминът е бял, кремест, няма индолови изстъпления. Илангът е приглушен, парфюмен и поносим, дори за мен. Всичко отново в идеален баланс. Всичко е женствено, няма унисексове, няма и сексове. В базата усещам основно сантал, мускус и пачули, и цветно ехо от идеалния цветен букет. Имам чувството, че парфюмът е правен по учебник, гонена е печеливша формула, как да продаваме най-добре. Да се харесва на всички и да не влиза в крайности. В училищата за етикет в обществото трябва да го въведат като задължителен за дамите.
Аз си признавам, че не бих го купила. Просто ми е прекалено идеален, прекалено лъскав, прекалено фасаден, прекалено лустросан. Хубав, но не бих го избрала, защото знам, че не съм на нивото му и ще ме депресира. Някак ми липсва всякаква тръпка в него. Но съм убедена, че това е идеалният парфюмен подарък. Ако някой ми го подари, въобще няма да се цупя, а ще го изпръскам. Идеалният парфюм за всеки дневен, неангажиращ повод, който няма да влиза в пространството на никой, ще е приятен за всички, няма да предизвиква порочни мисли, няма да докарва алергични пристъпи, лаещи кашлици, коментари, изобщо, цветя и рози. Не мога да си изкривя душата и да кажа не ми харесва, защото личи, че е мислено, че е правен да се харесва, и е направен добре. Но аз все още имам глава на раменете си и нося парфюм основно за себе си, а не за хорското мнение и затова казвам, че е хубав, но за мен е просто скучен. Спокойно ще си живея и без него, без да се сърдя на Диор. Ако трябва да конкретизирам, ще кажа, че усещам от цветята и мускуса на Жадор, от кремавото в Алюр, от сантала на Дюн и розата на Самсара. Все доказани парфюмни класики. Но това е моето мнение.“

Благодаря ти любима, за описанията и за всичко. Ще ти направя рубрика тук в блога и ще копирам, с разрешението ти брилянтните описания, които правиш.

IMG_9766

IMG_9781

THDP0593

Лъчи светлина излизат като се напръскам с Joy by Dior Christian Dior. Свобода, лекота и въздушност.

Парфюмът се възприема много добре от околните, не дразни и не е лепкав. Не се натрапва и не навлиза в чужди пространства и носове. Приятен, създаден за фино отбелязване. Представя се добре наистина навсякъде. Пробвах го на стоматолог, на разходки, на кратка ваканция, вписва се перфектно във всяка среда и време. Не е необходимо да се съобразява, да се предвижда, да се планира, да се напасва към визия и облекло, към събития. Просто вземаш и пръскаш. Ода на радостта.

Заявява дамско присъствие, но не грачи „вижте ме, тук съм, ще ви убия с шлейфа си“. Трудно се създадава парфюм, който е подходящ за много възрасти, сезони, температури и визии. Аз лично очаквам с нетърпение и следващите версии като например една по-цитрусова и свежа толетна вода и най-вече гъста, нектареста, с добавена тонка и още сластни цветя, по- сладка интенз версия. Ох, дано!

А дотогава ще си пръскам с голяма радост моите бутилки Joy by Dior Christian Dior. Бутилки? Да, ако виждате по снимки един голям трилитров флакон в красиви ръце, той е мой. Дала съм го за радост, защото кристалът Joy by Dior е точно това. А за вас?

IMG_9774

IMG_9780

IMG_9871

Парфюмът ми е подарък от екип Dior Bulgaria, но мнението си е лично мое.

Review 0
6.3 densi
Потребители 0 (0 гласове)
Сила на аромата6
Времетраене на аромата6
Послемирис6
Лукс7
Какво казват хората Оставете вашата оценка
Sort by:

Be the first to leave a review.

User Avatar
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Оставете вашата оценка