IMG_2513

Когато преди няколко месеца се разбра, че JO MALONE LONDON стъпва в България есклузивно с целите си колекции, в бутик Delirium Exclusive в Сердика център, парфюмното общество в България полудя. Много се радвахме наистина, защото няма нищо по-хубаво от това желаните парфюми да са на една ръка разстояние от теб и да можеш да пробваш, и купуваш, както и когато пожелаеш, а не да се чака пътуване в чужбина. Всяка новодошла световна марка в България е отлично приета и хората се вълнуват много. Дано имаме скоро още много поводи за радост.

Посетих ги още в деня на откриването и нямам думи да опиша какво изпитах като видях подредените перфектно флакони и ме обслужиха перфектно, като накрая получих покупката си, в страхотна кутия с панделка, торбичка и всичко познато ни в елегантен бежов цвят с черни панделки на марката, което всъщност още повече мен лично, ме привързва към нея и продуктите и.

На откриването си Delirium Exclusive обещаха много изненади, удоволствия, вълнения и неочаквани събития и до този момент буквално през няколко дни ни показват, че в България вече има супер луксозен бутик, чиито клиент да си, е повод за радост и постоянни емоции. И всичко това с обслужване на световно ниво и персонална специална грижа за клиента. За едно такова събития ще ви разкажа подробно днес, но преди това да поговорим малко за Jo Malone.

Британски дизайнер на парфюми, тя започва като флорист, като още от дете се занимава със създаването на аромати от цветя от градината и настъргани сапуни. Бизнесът и стартира, когато започват да валят поръчки от нейното Nutmeg and Ginger bath oil, което тя изпраща като комплимент на клиентите си.

Нейните унисекс аромати често се базират върху една или няколко нотки и горещо се препоръчва смесването им. Могат да се носят и самостоятелно, но в множество комбинации, можете да си направите свой собствен аромат всеки ден. Това смесване ме привлича неудържимо, защото наистина стават разкошни парфюми.

През 1999 година Estee Lauder Companies придобива Jo Malone като до 2006 година Джо остава председател и креативен директор на марката. Сега дизайнерката има нова марка Jo Loves.

Jo Malone предлага абсолютно цялостна линия за тяло. Има по-леки, по-тежки и интензивни парфюми, сухи олиа за тяло, сапуни, душ гелове, кремове и всякакви глезотии, за които можете да се досетите, вк. два прекрасни балсама за устни. Ароматизатори за дома и свещи във всякаква големина допълват олфактивното изживяне и спомагат за пълен релакс, и отдаване на удоволствия.

IMG_2521

IMG_2536

IMG_2471

IMG_2474

IMG_2467

За да може да се усети пълноценно цялостната грижа и ароматно изживяне от наслагването на продукти от линията за тяло, от Delirium Exclusive ме поканиха на терапия за ръце. Вече бях гледала малко какво представлява тя в социалните мрежи и с вълнение очаквах моя момент.

Отидох в бутика, където ме посрещна моят любим консултант Михаела, която ме почерпи с кафе и започва да ме разпитва какви аромати бих предпочела да смесим, за да се чувствам възможно най-добре. На всяка ръка по два, т.е. трябваше да избера общо 4 аромата. След колебания се спрях на любими мои парфюмни нотки и тя ми демонстрира на хартиени блотери как точно ще звучи комбинацията ми. Харесах я и започнахме.

Първо се прави лек масаж със затоплени влажни кърпи. Страхотно е! Разбива се сапунена пяна и ръцете се обтриват до лактите с интензивен масаж. Страхотно интензивно начало. Масажът разпуска сетива и настройва за по-добро и пълноценно усещане на ароматите. Приятни разговори с Михаела /невероятно харизматична дама с вроден финес, елегантност и спокойствие/ме накараха да се отпусна и наслаждавам максимално на това удоволствие.  Сапунът се почиства с горещи влажни кърпи, напръскани с аромати за тъкани и стая и всичко на този етап ухае меко и леко.

А, забравих, в черна мека кадифена торбичка си сваляш всичките бижута и часовника и те чакат до приключване, като после торбичката остава комплимент.

След сапуните е ред на олиото за вана, което се разтваря във вода и е много интересно, защото се получава перлена пелена в самата вода и е много красиво. Олиото може да се използва и под душ, ако нямате вана.

Следва крем за тяло, с което кожата се подхранва и ароматът се засилва многократно. Всичко мирише елегантно и хубаво, като отчетливо се усещат различните аромати на двете ръце. Страшно ми харесват избраните комбинации и не мога да преценя дали имам любима. Трябваше да изчакам още, за да мога евентуално да избера по-добрата за вкуса ми.

IMG_3150

IMG_3155

IMG_3185

IMG_3193

IMG_3202

IMG_3203

IMG_3204

 

След крема и лекият масаж, идва ред на намазването с много богат и гъст крем като масло, на кутикулите на ноктите и лактите с масаж. Невероятно се чувствах. Много ми хареса това масло.

Накрая идва напръскването и лекото разнасяне за смесване на избраните аромати. Дамата ги донася един по един, презентира ги с обяснение и ги смесва по възможно най-деликатния и приятен начин. Тук удоволствието за парфюмиста като мен, е вече във върхна точка и престанах да говоря, за да мога да се насладя максимално и да опозная ароматите, с цел да избера най-подходящата комбинация за мен. Обожавам! Искам постоянно да вдъхвам тази нежност и елегантност.

На едната ръка имах колони Нероли и Грепфрут, а на другата Oud и  тубероза. Сапуните, кремът и олиото за тяло бяха пък с други аромати. Така се получи една лично моя, съвършено смесена комбинация, която ме караше за се разтапям от удоволствие и да разбера със сигурност, че ароматите на Jo Malone са терапия за душата, освен за тялото. Сетивата се отварят, за да поемат максимално удоволствие и се оставяш на ароматерапията без да мислиш за нищо друго.

Накрая пожелах да пробвам и сухите олиа за тяло в горната част на ръцете, защото преди няколко дни се бях влюбила в тях, но понеже са 4 броя, не можех да избера аромат. Всичките ми харесват, но ще купя най-любимата ми комбинация в парфюм Rose Oud, за да го пръскам под парфюмите си, защото обожавам роза- уд и нося много такива аромати.

Това сухо олио за тяло е наистина сухо, попива веднага, като оставя кожата кадифено мека и не мазнее, не цапа и не се трансферира върху дрехи. Мирише божествено и може да се носи и без парфюм, особено в по-интимна атмосфера, където не е нужно да има парфюмен шлейф и всички да усещат силна миризма. Божествено е. Благодаря на управителката на бутика, която ми го презентира и запозна с него. Олиата са с по-тежки и зимни аромати и парфюмите придобиват много сериозна трайност върху тях. Непременно ги пробвайте, ако вече не сте го направили.

Докато течеше моята процедура за ръце, в бутика влизаха клиенти и заинтригувани какво се случва, гледаха и се заговаряхме за тайните и удоволствията на елегантантната марка Jo Malone London. Съвършена неделна вечер.

И сега идва най-интересното, много харесах създадените за мен комбинации и ще си купя от предложените ми продукти, но истински се влюбих в парфюм, който беше на красивия мраморен плот, когато отидох. Просто ме чакаше там. Знаех, че парфюмът е произведение на изкуството и има спечелена награда миналата година, но не го бях разучавала подробно. Пръснах и се влюбих моментално. Занимавам се всекидневно с парфюми от повече от 25 години и познавам моето нещо, само с отварянето на капачката. Обожавам орлови нотки в парфюм и Honeysuckle & Davana Jo Malone London ми отвя главата. Страшно го харесвам и е следващата ми покупка. Ще му напиша ревю и ще ви го представя подобаващо, защото такива парфюми трябва, заслужават да се описват.

Очаквайте и ревю на новият ми Frangipani Flower Cologne Jo Malone London, който получих като подарък на друго събитие на марката. За него също ще ви разкажа.

На Jo Malone вълна съм и страшно се радвам на посланията, удоволствията и вдъхновението, което тази елегантна марка представя. Очарована съм от цялостната концепция и много се радвам, че мога да се докосвам до продуктите и. Сънувам парфюмите и уникалните преживявания, на които бях поканена на присъствам миналите седмици, от представителите на марката за България.

Благодаря на бутик Delirium Exclusive и на всички, които ме потопиха в свят на лукс, разкош и прекрасни аромати. Благодаря им, че ми дават възможността да смесвам и откривам всеки уикенд, защото аз ходя в бутика почти всеки уикенд, нежните аромати и моите специално избрани комбинации, на Jo Malone, и не само. Ако желаете постепенно ще ви представя в постове и ревюта и другите марки, които се предлагат в бутика. Има невероятни съкровища повярвайте. Споменавам само Bronze Tonka Carolina Herrera, прочетете за нея. „Уау“ е!

Напишете ми кои са вашите любими парфюми на Jo Malonе и смесвате ли ароматите?

IMG_3205 IMG_3206 IMG_3207

Всички използвани продукти за моята терапия за ръце в бутик Delirium Exclusive в Сердика център.

IMG_3215

IMG_3238

IMG_2401